Επίσκεψη του δημάρχου σε σχολεία την ημέρα της έναρξης του νέου σχολικού έτους

Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα έναρξης του νέου σχολικού, ο δήμαρχος επισκέφθηκε και παρακολούθησε την τελετή του αγιασμού στο 1ο Γενικό Λύκειο, 4ο και 6ο δημοτικά σχολεία.

Απευθυνόμενος προς τους μαθητές έδωσε τις ευχές του για καλή χρονιά και καλή πρόοδο ευχόμενος επίσης καλή δύναμη και καλή δουλειά στους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των σχολείων.

Ζήτησε από τους μαθητές να παραμείνουν προσηλωμένοι στα μαθήματά τους και να συνεργάζονται με τους δασκάλους και καθηγητές τους ώστε να γίνουν πλουσιότεροι σε γνώσεις.

Συμμεριζόμενος τον προβληματισμό της μη διαθεσιμότητας σχολικών βιβλίων με την έναρξη του έτους συμβούλεψε τους μαθητές να έχουν εμπιστοσύνη στους δασκάλους τους οι οποίοι θα κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να αναπληρώσουν την προσωρινή έλλειψη προσθέτοντας με έμφαση ότι το διδακτικό έργο των δασκάλων δεν καταργείται με την έλλειψη των βιβλίων.

Ιδιαίτερα στο 6ο δημοτικό σχολείο οι μαθητές του οποίου για μια ακόμη φορά θα φιλοξενηθούν σε άλλο κτίριο εξέφρασε την συμπαράσταση και κατανόησή του και απέδωσε την καθυστέρηση στην κατασκευή του σχολείου τους σε γραφειοκρατική κωλυσιεργία.

Συγκινημένος ευχήθηκε  στους μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου στο οποίο υπήρξε και ο ίδιος αριστούχος μαθητής, γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε χαρακτηριστικά η διευθύντρια κ. Ελένη Καρβέλα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button