Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτ. Αττικής Κινήματος Αλλαγής: Πλημμύρες

Μετά την φονική και καταστροφική πλημμύρα του Νοεμβρίου, οι κάτοικοι της Μάνδρας, βίωσαν για άλλη μια φορά τον ίδιο εφιάλτη και ως εκ θαύματος, δεν θρηνήσαμε ξανά θύματα. Πριν η περιοχή προλάβει να συνέλθει και παρά τις διαβεβαιώσεις της κας Περιφερειάρχη και του Πρωθυπουργού, ότι η Μάνδρα και η ευρύτερη περιοχή του Θριασίου, θα «οχυρωνόταν» με αντιπλημμυρικά έργα, η ξαφνική αυτή κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, έφερε στο φως τα ΨΕΥΔΗ και την τεράστια ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της κας Δούρου και της κυβέρνησης.

 

Ενώ  τον περασμένο Νοέμβριο η κα Δούρου είχε υποσχεθεί, ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2018 θα είχε ολοκληρώσει όλα τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα, ΟΥΔΕΝ έργο πραγματοποιήθηκε μέχρι και σήμερα.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του Δήμου Μάνδρας προς την Περιφέρεια, για την στελέχωσή του με ειδικούς μηχανικούς, ΟΥΔΕΙΣ μηχανικός ήρθε και ΟΥΔΕΜΙΑ ουσιαστική βοήθεια έχει παρασχεθεί μέχρι και σήμερα.

Καίτοι η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής δεσμεύτηκαν να καταβάλλουν στους πλημμυροπαθείς της περιοχής επίδομα για την αγορά οικοσκευών, 7 μήνες μετά από την πρώτη καταστροφή, ΟΥΔΕΝ ποσό κατεβλήθη στους κατοίκους.  

Παρά τις υποσχέσεις της κας Δούρου, ΟΥΔΕΜΙΑ πρόβλεψη και σχέδιο υπάρχει για τους αγροτικούς/επαρχιακούς δρόμους, ακριβώς έξω από τον αστικό ιστό της Μάνδρας, οι οποίοι έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές και είναι ουσιαστικά εκτός λειτουργίας.

Την ώρα δε που οι κάτοικοι προσπαθούν ξανά να σώσουν ό,τι σώζεται από τις περιουσίες και τις επιχειρήσεις τους, η «ικανή» και «φιλαλήθης» κα Περιφερειάρχης, είτε κατηγορεί ως ανίκανο τον αρμόδιο  αντιπεριφερειάρχη της, είτε προβάλλει γραφειοκρατικά προσκόμματα, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για την καθυστέρηση δημιουργίας αντιπλημμυρικών έργων στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Όσο δε ο κ. Πρωθυπουργός μαθαίνει να δένει την γραβάτα, οι κάτοικοι του Θριασίου Πεδίου αναζητούν τα ρούχα τους μέσα στις λάσπες.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button