Επίσκεψη του βουλευτή Δυτ. Αττικής Γ. Τσίπρα στην Κινέτα

Ο Βουλευτής δυτικής Αττικής κ. Γιώργος Τσίπρας, επισκέφθηκε σήμερα (19-9) το πρωί την Κινέτα, όπου συζήτησε με την πρόεδρο, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου αλλά και κατοίκους, όλα εκείνα τα προβλήματα ζωτικής φύσεως που απασχολούν την Κινέτα μετά την πυρκαγιά του ’18 και τις πλημμύρες κατόπιν. Σε μια στιγμή που οι “δύσκολοι” μήνες είναι μπροστά και τα προβλήματα παραμένουν, όπως χαρακτηριστικά μας τόνισε και η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου  κ. Αλεξάνδρα Μπαλτσιώτη.

Ο λόγος της επίσκεψης του κ. Τσίπρα, είχε να κάνει με την ύπαρξη πολλών προβλημάτων τα οποία συσσωρεύτηκαν, όπως ο ίδιος δήλωσε, μετά την καταστροφική πυρκαγιά και τις πλημμύρες που ακολούθησαν. Επίσης, το σημαντικό ζήτημα της αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και το θέμα των αποζημιώσεων των πληγέντων.

Ο κ. Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε με το Τοπικό Συμβούλιο, τόνισε την αναγκαιότητα για συνεργασία Κράτους – Περιφέρειας και Δήμου Μεγαρέων, για να μπορεί να δοθούν λύσεις στα παραπάνω ζητήματα.

Μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε πως το πρώτο και κύριο μέλημα είναι να μην απειληθεί ξανά ανθρώπινη ζωή σε περίπτωση πλημμύρας, όπερ σημαίνει, διάνοιξη ρεμάτων.

Κατόπιν σημείωσε πως δεν έχουν γίνει στοιχειώδεις εργασίες αποκατάστασης μετά τις πλημμύρες, όπως αποκομιδή στοιχείων και υλικών μεταπλημμυρικών. Τέλος, επεσήμανε και την ολιγωρία  διευθέτησης αποζημιώσεων κατοίκων, ενώ συμπλήρωσε πως εκκρεμεί και η αποζημίωσή από το ’18 για μια μικρή κατηγορία ανθρώπων.

Ερωτηθείς από κατοίκους της Κινέτας για το τι προτίθεται να κάνει , πέρα από ερωτήσεις  στη Βουλή προς τα αρμόδια υπουργεία, συμφώνησε με την ιδέα των κατοίκων, ο ίδιος αλλά και μαζί με τους βουλευτές της κυβέρνησης, να επισκεφθούν όλα εκείνα τα μέρη στα οποία υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα και πρέπει να δοθεί άμεσα λύση με παρεμβάσεις και πιέσεις τόσο προς την κυβέρνηση, όσο και προς την Περιφέρεια και τον Δήμο Μεγαρέων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button