Σύσκεψη Αθ. Μπούρα για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του καθεδρικού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάρων

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, ζήτησε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, και όλους τους αρμόδιους, προκειμένου να εξεταστεί το θέμα της σύναψης συμπληρωματικής σύμβασης για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάρων, όπως μας πληροφορεί με δελτίο τύπου από το γραφείο επικοινωνίας του.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ακόμα ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος, Ευρώπη Κοσμίδη, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, Αλέξανδρος Καλογερόπουλος, η αρχιτέκτων μηχανικός, σύμβουλος μελέτης του έργου και προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάρων, Κατερίνα Πιπιλή, ο Αρχιμανδρίτης, Χερουβείμ Βελέτζας και ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάρων, Αρχιμανδρίτης, Σεραπίων Μιχαλάκης.

Ο κ. Μπούρας εξέθεσε στον κ. Πατούλη την ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου μέχρι την τελική αποκατάστασή του, προκειμένου να είναι λειτουργικός ο συγκεκριμένος ναός για την πόλη των Μεγάρων, καθώς αποτελεί τον Καθεδρικό ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος.
Η ολοκλήρωση του έργου θα έρθει ως συνέχεια της από 11.2.2018 προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της περιφέρειας Αττικής, του υπουργείου Πολιτισμού, του δήμου Μεγαρέων και του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου, για την υπογραφή της οποίας είχε συμβάλλει με προσωπικές επαφές και παρεμβάσεις ο κ. Μπούρας.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, άκουσε με προσοχή και ιδιαίτερη ευαισθησία όλα όσα εκτέθηκαν τόσο από τον κ. Μπούρα όσο και από τους εκπροσώπους του Ναού και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας για την ολοκλήρωση του έργου κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ζήτησε, επίσης, τη συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας με τους εκπροσώπους του Ναού.
Ο κος Μπούρας αφού ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία τον περιφερειάρχη Αττικής, δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθεί από κοντά αυτό το τόσο σημαντικό έργο αναστήλωσης του Βυζαντινού αυτού μνημείου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button