Τώρα: Μαύροι ή εθελοντές δεν ξεπλένουν τις ανομίες σας κ.κ. Σταμούλη και Μαρινάκη

Παρακολουθούμε για αρκετά μεγάλο και ομολογουμένως κουραστικό διάστημα την διαμάχη μεταξύ των κ.κ.  Σταμούλη και Μαρινάκη για το θέμα των εθελοντών ή μαύρων εργατών (ο χαρακτηρισμός γίνεται ανάλογα με το ποιος από τους δύο δημοσιεύει το δελτίο του).

 

Είχαμε αποφασίσει να μην αναμιχθούμε σε αυτή την πολιτική διαμάχη, σεβόμενοι απολύτως το δράμα αυτών των ανθρώπων των οποίων, (όπως και να τους χαρακτηρίζουν οι προαναφερθέντες κύριοι), φαίνεται ότι ποσώς ενδιαφέρονται για το στοιχειώδες και αναφαίρετο δικαίωμά τους στην ανθρώπινη διαβίωση.

 

Δυστυχώς όμως, μετά και τις τελευταίες προκλητικές και άκρως ειρωνικές ανακοινώσεις τους προκαλούμαστε να παρέμβουμε στο δημόσιο διάλογο για να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, καθώς και οι δύο κύριοι (μετά των επιτελείων τους), θεωρούν ότι όλοι οι πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου είναι χαμηλής διανοητικής στάθμης, και μπορούν με τις ανακοινώσεις τους να τους «εξαπατούν» πολιτικά.

 

Από την πληθώρα των δελτίων Τύπου, που το τελευταίο διάστημα δημοσιεύονται στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και σχετίζονται με τους λεγόμενους «εθελοντές», προκύπτουν πολλά ερωτήματα, τα οποία οφείλουμε να απευθύνουμε τόσο στον πρώην δήμαρχο Γιάννη Μαρινάκη, όσο και στον σημερινό δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη.

 

Ερωτούμε πρωτίστως τον κ. Μαρινάκη:

 

Επί των ημερών σας η αποκομιδή των απορριμμάτων τελούνταν ή όχι από μη προσληφθέν με τον νόμιμο τρόπο προσωπικό («μαύρους» εργάτες όπως αρέσκονταν να τους αποκαλεί ο κ. Σταμούλης);

 

Ερωτούμε διότι ακόμα αντηχούν στα αυτιά μας οι μύδροι του σημερινού  δήμαρχου καθώς και οι καταγγελίες του για «μαύρη» εργασία, οι οποίες απέφεραν ακόμη και την διενέργεια ενόρκων εξετάσεων από αιρετούς αλλά και από εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε.

 

Ερωτούμε ακολούθως τον κ. Σταμούλη:

 

Αξιότιμε κ. δήμαρχε, δεν αποτελεί κοινωνική απάτη και αισχρή κοροϊδία η συμπεριφορά σας, η οποία από την μία πλευρά, όταν ήσασταν βολεμένος στα αναπαυτικά έδρανα της αντιπολίτευσης, κατήγγειλε τους «μαύρους» εργάτες της καθαριότητας του κ. Μαρινάκη και από την άλλη, όταν σήμερα οι ευθύνες έπεσαν βαριές στους ώμους σας, ως εκλεγμένος δήμαρχος, προχωράτε στην καταγραφή ειρωνικών  και αδιάντροπων  δοκιμίων για την αξία του εθελοντισμού;

 

Γιατί κ. Σταμούλη όταν προεκλογικά και μέσω του επικεφαλής μας Γιώργου Μπερδελή,  σας καλούσαμε για συλλογική και οριστική λύση μέσω της συνεννόησης μεταξύ όλων των συνδυασμών για κοινή αντιμετώπιση και θέση στο άκρως σοβαρό θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων, αποφύγατε εντέχνως την συνεργασία, με την δικαιολογία πως  εσείς έχετε την λύση;

 

Και όπως φάνηκε,  η λύση από την πλευρά σας δεν ήταν άλλη από τα «βαφτίσια» των «μαύρων» σε «εθελοντές» ή η… «λογοτεχνική» σας συγκατάθεση περί «εθελοντισμού» και υψηλού φρονήματος του «άφραγκου» πολίτη!

 

Έχετε περίσσιο θράσος κ. δήμαρχε αφού εκμεταλλεύεστε με τον χειρότερο τρόπο την ανάγκη  για ένα μικρό μεροκάματο, όλων αυτών των  δύσμοιρων συμπολιτών μας «βαφτίζοντας» τους ως «εθελοντές». 

 

Το διπλό κατ’ εξακολούθηση έγκλημα

 

Και για να τελειώνουμε επιτέλους: «μαύροι» ή «εθελοντές», (όπως και αν τους προφέρεις), δεν ξεπλένουν τις ανομίες σας κ.κ. Σταμούλη και Μαρινάκη.

 

Έχετε και οι δύο υποπέσει σε διπλό κατ’ εξακολούθηση έγκλημα.

 

Αφενός, δεν λύσατε στο παρελθόν, ούτε λύνετε στο παρόν το πολύ σοβαρό θέμα της αποκομιδής απορριμμάτων από τις δύο ευαίσθητες στον τομέα αυτό πόλεις μας. Αφετέρου, εκμεταλλεύεστε (ως άλλοι ιδιοκτήτες σκλάβων στις Νότιες Πολιτείες της Αμερικής κατά την περίοδο του εμφυλίου) την ανάγκη, την δυστυχία, την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, που με αντίτιμο ένα ξεροκόμματο, (το οποίο τους πετάτε), τους κρατάτε όμηρους αφού σας έκαναν ή σας κάνουν «τη δουλίτσα σας». 

 

Σας προκαλούμε να φέρετε το θέμα  στο Δημοτικό Συμβούλιο

 

Συμπερασματικά και με βάση τα ερωτήματα που παραθέσαμε, διαφαίνεται πως η λύση των «εθελοντών», αποτελεί πολιτική φενάκη απέναντι σε όλους τους δημότες του δήμου μας.

 

Το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων (κατ’ εμάς), είναι τεράστιο και χρειάζεται συζήτηση με ουσιαστικό διάλογο.

 

Εάν θέλετε επομένως να λύσουμε οριστικά και αμετάκλητα το θέμα, σας προκαλούμε να το φέρετε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε με ειλικρίνεια αλλά και κυρίως με δέσμευση απ’ όλους μας, να λυτρώσουμε επιτέλους τους συνδημότες μας («μαύρους» και «άσπρους»)!

 

Διαφορετικά,  και στην δημοτική παράταξη του κ. Σταμούλη, οι «εθελοντές» ή οι … «μαύροι», σύντομα θα προκαλέσουν τα ίδια ενδοπαραταξιακά προβλήματα που προκλήθηκαν και στην απερχόμενη διοίκηση του κ. Μαρινάκη.

 

 Όσο για το επερχόμενο τσουνάμι προσλήψεων στην υπό … «εκκαθάριση» ΔΕΥΑΜ, μάλλον και αυτό κ. Σταμούλη θα σας εκθέσει πολιτικά, αφού, όπως διαφαίνεται, είναι πολύ πιθανόν οι άνθρωποι, οι οποίοι θα προσληφθούν, να διακρίνονται, ως προς το ανεπτυγμένο αίσθημα τους, στην αξία του εθελοντισμού!

 

Εμείς πάντως από την πλευρά μας κ. Σταμούλη, ευχόμαστε ειλικρινώς και για το καλό των πόλεών μας να μην καταγραφείτε στην ιστορία, ως άλλος ένας δήμαρχος, που στην θητεία του έπραξε, ότι στο παρελθόν κατήγγειλε!

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button