Μέτρηση της απόστασης του ημιμαραθωνίου «Στα χνάρια του Παυσανία» με την επίσημη μεθοδολογία των AIMS/IAAF

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, για πρώτη φορά,  η επίσημη καταμέτρηση και πιστοποίηση του Ημιμαραθωνίου «Στα Χνάρια του Παυσανία» με την επίσημη μεθοδολογία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF). Ο Κος Δούσης επίσημος καταμετρητής των φορέων  IAFF/AIMS μέτρησε δύο (2) φορές τη διαδρομή του ημιμαραθωνίου δρόμου με ποδήλατο στη ρόδα του οποίου είχε τοποθετηθεί ειδικό όργανο. Με την καταμέτρηση αυτή εξασφαλίσαμε πολλά προνόμια όπως:

  • Την ακριβή μέτρηση της διαδρομής.
  • Την πιστοποίηση της διαδρομής για τη συμμετοχή elite αθλητές.
  • Την  ύπαρξη μόνιμης διαδρομής για τον αγώνα και κυρίως
  • Την ένταξη στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων (Καλεντάρι) του ΣΕΓΑΣ.

 

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Δούσης θα υποβάλει ολοκληρωμένο σχετικό φάκελο στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού και στην Διεθνή Ομοσπονδία Μαραθωνίων Δρόμων για την έκδοση του διεθνούς πιστοποιητικού του Ημιμαραθωνίου δρόμου «Στα Χνάρια του Παυσανία» έτσι ώστε όλες οι επιδόσεις και τα ρεκόρ που θα γίνουν αρχής γενομένης από τον 15ο Ημιμαραθώνιο δρόμο που πρόκειται να διεξαχθεί στις 4 Οκτωβρίου, να είναι επίσημα και διεθνώς αναγνωρισμένα.

 

Αυτό κρίνεται ως μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού του Δήμου Μεγάρων «Ηρόδωρος» ευχαριστεί  θερμά το Διοικητή της Τροχαίας Μεγάρων,  Υπαστυνόμο Α’ κ. Αθανάσιο Μηλιώτη καθώς και τον Υπαρχιφύλακα κ. Σωτήριο Γιαννόπουλο που συνέβαλαν τα μέγιστα για την ολοκλήρωση της επίσημης μέτρησης του Ημιμαραθωνίου δρόμου. 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button