Ανακοίνωση της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων

Αισθανόμενοι τη βαθιά υποχρέωση να απευθυνθούμε με ειλικρίνεια απέναντι στην κοινωνία όπου ζούμε και δραστηριοποιούμαστε, κυρίως αυτές τις ιστορικά κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα μας εκβιαζόμενη, απειλούμενη και ουσιαστικά χρεοκοπημένη από τις καταστροφικές πολιτικές των τελευταίων 40 χρόνων, δηλώνουμε δημοσίως ότι θα είμαστε παρόντες και σε αυτή την αναγκαία εκλογική μάχη, διεκδικώντας μια καθαρή εντολή συνέχισης της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ με ορίζοντα τετραετίας.

 

Αναμφισβήτητα η συμφωνία-μνημόνιο στην οποία καταλήξαμε δεν είναι αυτή που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό με το πρόγραμμά μας. Πρόκειται όντως για μια δύσκολη συμφωνία με επώδυνα στοιχεία. Αποτελεί  προϊόν ισχυρών πιέσεων και εκβιασμών που έλαβαν χώρα στα ευρωπαϊκά όργανα με τους «εταίρους-δανειστές» μας να λειτουργούν τιμωρητικά και παραδειγματικά απέναντι στη χώρα μας και το λαό μας που τόλμησε και εκφράστηκε υπερήφανα μέσα από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου απορρίπτοντας τη λιτότητα.

 

Όσοι όμως επεδίωκαν και απεργάζονταν σχέδια για την «αριστερή παρένθεση» βρέθηκαν αναπάντεχα σοκαρισμένοι που δεν κατάφεραν στο τέλος να τα υλοποιήσουν, παρά μάλιστα τη διαρκή και συντονισμένη προπαγάνδα, την καταστροφολογία, αλλά και τον πόλεμο φόβου που εξαπέλυσαν και συνεχίζουν να το κάνουν καθημερινά κύκλοι τους μέσα και έξω από τη χώρα.

 

Προχωράμε μπροστά, χωρίς να κρύψουμε αδυναμίες, παραλήψεις, λάθη και αστοχίες, έχοντας μπροστά μας ένα δύσκολο αλλά ουσιαστικό έργο προώθησης μέτρων αντιρρόπησης των βαρών της συμφωνίας και υλοποίησης ενός προγράμματος ανασυγκρότησης, ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

 

Αξιοποιώντας ως βάση το μικρό αλλά ουσιαστικό έργο της επτάμηνης διακυβέρνησης του τόπου από την Κυβέρνηση της Αριστεράς, που περιείχε το νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, τη ρύθμιση των 100 δόσεων, την κατάργηση του 5ευρώ στα νοσοκομεία, την επαναπρόσληψη εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων, την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, τους ελέγχους στις λίστες Λαγκάρντ κ.α, αλλά και με έμφαση σε κομβικά σημεία της συμφωνίας, όπως το αναπτυξιακό επενδυτικό πακέτο, τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και μάλιστα σε βάθος πενταετίας, τη ρητή δέσμευση για απομείωση του χρέους (μετά την -για πρώτη φορά- επίσημη παραδοχή από μέρους των «εταίρων» μας ότι αυτό πράγματι δεν είναι βιώσιμο), τη συγκρότηση νέου ταμείου αξιοποίησης και όχι ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, την αποτροπή της περαιτέρω υπέρογκης μείωσης των συντάξεων (που τα τελευταία χρόνια έφτασε στο 40%!), την αύξηση της έκτακτης εισφοράς στα μεγάλα εισοδήματα, τον έλεγχο της συμφωνίας από το διεθνές και όχι από το αγγλικό δίκαιο κ.α. και παράλληλα προχωρώντας με γοργά και αποφασιστικά βήματα στην πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής (φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, τηλεοπτικές άδειες κλπ) μπορούμε να αισιοδοξούμε για ένα καλύτερο μέλλον από αυτό που μας επιφύλαξαν οι προηγούμενοι «σωτήρες» μας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και που ευαγγελίζεται φορώντας τη μάσκα του «καινούργιου» η χειρότερη αντιγραφή τους (ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ), οι οποίοι ενώ πίεζαν ασφυκτικά όλο το προηγούμενο διάστημα για οποιαδήποτε συμφωνία, τώρα εστιάζουν μόνο στα αρνητικά της σημεία, παραβλέποντας σκοπίμως όχι μόνο τα όσα θετικά εμπεριέχει αυτή η συμφωνία αλλά κυρίως τα όσα επαχθή κατάφερε τελικά η κυβέρνηση, μέσα από έναν άνισο και σκληρό αγώνα, να αποτρέψει.

 

Και κανείς δε μπορεί να διαγράψει από τη μνήμη του λαού μας ότι, για πρώτη φορά, αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση της Αριστεράς, η κυβέρνησή του, πάλεψε πραγματικά μέχρι τέλους για τα δίκαιά του. Και θα συνεχίσει να παλεύει.

 

Η ισχυρή στήριξη του κόσμου και η νέα καθαρή εντολή διακυβέρνησης θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ ένα σαφές μήνυμα εμπιστοσύνης και επανεκκίνησης, και στο λαό μας ξανά την ελπίδα.

 

Ας μην αφήσουμε λοιπόν την όποια απογοήτευση, πικρία, ίσως ακόμα-ακόμα και θυμό, να σβήσει τα όνειρά μας.

 

Υπάρχει άλλος δρόμος. Θα τα καταφέρουμε!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button