Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη μη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου για τις πλημμύρες

Έγινε χθες το βράδυ δημοτικό συμβούλιο, με διάφορα θέματα, ανάμεσα στα οποία συζητήθηκε και το φλέγον θέμα των πλημμυρών. Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κατέθεσε αίτημα για Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα τις πλημμύρες, το οποίο όμως δεν έγινε αποδεκτό.

Για μας, το πιο σοβαρό θέμα ήταν βέβαια οι πλημμύρες. Η εισήγηση του Δημάρχου είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, μέσα όμως από τις τοποθετήσεις των Συμβούλων επιβεβαιώνεται η θέση μας: Ο λαός να μην περιμένει τίποτα από την κυβέρνηση και τις τοπικές διοικήσεις που ακολουθούν την πολιτική της. Ποτέ δεν πρόκειται να σεβαστούν το λαό και τις πραγματικές του ανάγκες. Οι πλημμύρες θα αποτελούν πάντα κίνδυνο για τους κατοίκους, όσο κρύβουν τους πραγματικούς ενόχους και ρίχνουν τα βάρη στον μεροκαματιάρη που «έχτισε το αυθαίρετό του στο ρέμα» ή στα «ακραία καιρικά φαινόμενα». Δε θα πουν ποτέ κουβέντα για την πολιτική της κυβέρνησης και τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, που είναι οι κύριοι ένοχοι αυτού του εγκλήματος που συντελέστηκε στην περιοχή μας. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκαν οι τοποθετήσεις όλων των άλλων συνδυασμών.

Ομόφωνα ψηφίστηκε η πρόσληψη συμβασιούχων 8 μηνών από το Δήμο για την κάλυψη έκτακτων αναγκών. Ο Δημ. σύμβουλός μας Α. Χοροζάνης απείχε της ψηφοφορίας ζητώντας μόνιμες θέσεις εργαζομένων στο Δήμο με πλήρη δικαιώματα. Έτσι μόνο θα μπορέσουν να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες του Δήμου και έτσι μόνο οι εργαζόμενοι θα πάψουν να είναι όμηροι του εκάστοτε Δημάρχου, αλλά και να κινδυνεύουν στο χώρο της εργασίας τους.

Καλούμε το λαό της περιοχής να βγάλει τα συμπεράσματά του και να οργανώσει τον αγώνα του, για να κατακτήσει επιτέλους αυτά που δικαιούται.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button