Μεγάλη διάκριση για την Mεγαρίτικη ελιά στον μεγαλύτερο διαγωνισμό ελαιολάδου στον κόσμο

Σε μια ξεχωριστή βραδιά το βράδυ της Τετάρτης 15 Απριλίου στην Νέα Υόρκη, έγινε η βράβευση των καλύτερων ελαιολάδων, στον μεγαλύτερο διαγωνισμό ελαιόλαδου στον κόσμο New York International Olive Oil Competition 2015 [NYIOOC 2015].

 

Το ελαιόλαδο της οικογένειας Κουφή (Ιερόθεος, Αναστασία και Ελευθέριος Κουφής) με ετικέτα “Persephone’s Table” κέρδισε το ασημένιο βραβείο στο διαγωνισμό αυτό, στην κατηγορία Medium. Το βραβείο παρέλαβε η σύζυγος του Ιεροθέου Κουφή, Άντρια Παναρίτη.

Persephone’s Table

 

 

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 671 ελαιόλαδα συνολικά από όλο τον κόσμο εκ των οποίων τα 186 ήταν ελληνικές συμμέτοχες, τις περισσότερες από όλες τις χώρες και παρόλο που πήρε αναλογικά τα λιγότερα βραβεία, έφυγε με το κεφάλι ψηλά γιατί διπλασίασε τον αριθμό τους σε σχέση με την προηγουμένη φορά.

 

Η Ισπανία απέσπασε τα περισσότερα βραβεία, 73 στο σύνολο, ακολούθησε η Ιταλία με 43, οι Η.Π.Α. με 39 και η Ελλάδα με 35 βραβεία.

 

Το ελληνικό στοιχείο ήταν παρόν σε όλο το μεγαλείο του, καθώς στο διαγωνισμό παρευρεθήκαν προξενικές αρχές, εισαγωγείς και παραγωγοί. Παρούσες και τρεις ελληνικές εταιρίες, εκπρόσωποι των οποίων κλήθηκαν να παραλάβουν τα βραβεία τους. Συγκίνηση στο έπακρο από τους νικητές αλλά και υπερηφάνεια.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button