Έργα 12,3 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια για τον Δήμο Μεγαρέων

Έργα ύψους 12.370.000 ευρώ εγκρίθηκαν για το Δήμο Μεγαρέων και εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Εργων του 2015, της Περιφέρειας Αττικής.

 

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Αττικής με το υπ’ αριθμ. 154541/31.7.2015 έγγραφό της που ελήφθη από το Δήμο Μεγαρέων στις 5 Αυγούστου γνωστοποιεί ότι εγκρίθηκαν τα εξής έργα με τα αντίστοιχα ποσά:

  1. Υδρευση Κινέττας με χρηματικό κονδύλι 6.700.000 ευρώ
  2. Κατασκευή αποχετευτικού Δικτύου Ομβρίων στο Ακρογιάλι Νέας Περάμου με χρηματικό κονδύλι 5.170.000 ευρώ
  3. Μελέτη κατασκευής Αποχετευτικού Δικτύου Ομβρίων στο Ακρογιάλι Νέας Περάμου
  4. Παρεμβάσεις επισκευών σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Μεγαρέων με χρηματικό κονδύλι 300.000 ευρώ
  5. Κοινωνική έρευνα και απογραφή στον Οικισμό Ρομά με ποσό 15.000 ευρώ
  6. Προώθηση της Γραφής στην κουλτούρα των Ρομά Μεγάρων 85.000 ευρώ
  7. Ανάδειξη και αξιοποίηση Πολιτιστικών προϊόντων των Ρομά 85.000 ευρώ

 

Τα έργα αυτά ήδη εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Εργων της Περιφέρειας Αττικής για το 2015 και πρέπει ο Δήμος να τα εντάξει στο δικό του Πρόγραμμα Εκτελεστέων Εργων και προφανώς καθίσταται εξαιρετική και επιτακτική η ανάγκη πλέον της έγκρισης του Προϋπολογισμού για τη φετινή χρονιά γιατί αν δεν ληφθεί το Δάνειο των 6 εκατομμυρίων ευρώ και δεν ισοσκελιστεί ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2015 τα έργα αυτά κινδυνεύουν να χαθούν.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε: «Αυτά τα έργα είναι πάρα πολύ σημαντικά, θα ωφελήσουν αφάνταστα την περιοχή και τους κατοίκους της και πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν. Για να εγκριθούν οριστικά αυτά τα έργα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή τους στον Προϋπολογισμό του έτους 2015, δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Για να ισοσκελιστεί ο Προϋπολογισμός θα πρέπει να ληφθεί το Δάνειο των 6 εκατ. ευρώ και ασφαλώς το θέμα αυτό θα συζητηθεί χωρίς καμία καθυστέρηση εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ελπίζω ότι η Αντιπολίτευση την ύστατη αυτή ώρα, θα αντιληφθεί την κρισιμότητα των καταστάσεων, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα τοποθετηθεί θετικά. Δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις και μικροπολιτική. Είναι η ώρα της συνεννόησης, της συναίνεσης και της ειλικρινούς συνεργασίας. Είναι ώρα της μεγάλης ευθύνης».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button