Ελαιόλαδο προλαμβάνει τη στεφανιαία νόσο και ορισμένες μορφές καρκίνου

Ένα εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, που παράγεται από συγκεκριμένη ποικιλία ελιάς στην περιοχή Ριζοσπηλιάς Γορτυνίας, αποδείχθηκε επιστημονικά, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ότι λειτουργεί ευεργετικά συμβάλλοντας στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου και ορισμένων μορφών καρκίνου. 
 
Το Ελληνικό Ελαιόλαδο από την Ορεινή Γορτυνία μετρήθηκε ανάμεσα σε 3000 δείγματα παγκοσμίως και πιστοποιήθηκε από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ως το ελαιόλαδο με τις περισσότερες πολυφαινόλες που έχουν μετρηθεί από το 2009 έως σήμερα. Σύμφωνα με τον Ισχυρισμό Υγείας του EFSA, 250mg πολυφαινολών ανά κιλό ελαιολάδου, συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες.
 
Το ελαιόλαδο "Drop of Life Limited Reserve" με 3.076 πολυφαινόλες (mg/kg), 12 φορές πάνω από τον ισχυρισμό, παρήχθη και εμφιαλώθηκε από την επιχείρηση Nikolaou Family στα Μέγαρα. Πρόκειται για την ποικιλία ελιάς με την τοπική ονομασία «Χωραίτικη», που καλλιεργείται στη Ριζοσπηλιά Γορτυνίας,  με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την πικρή γεύση του ελαιολάδου. 
 
Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια απεδείχθη ότι το συγκεκριμένο ελαιόλαδο περιέχει το μεγαλύτερο ποσοστό φαινολών, οι οποίες διαθέτουν, σύμφωνα πάντα με τις επιστημονικές έρευνες, φαρμακευτικές ιδιότητες. Τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας παρουσιάζονται αυτές τις ημέρες σε συνέδριο για την ελιά που πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία, όπου συμμετέχουν ο Παναγιώτης και η Αγγελική Νικολάου και θα γίνουν μεταξύ άλλων και βραβεύσεις παραγωγών. 
 
""

Παρόμοια άρθρα

Back to top button