Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία για το 2016

Η πρώτη αιμοδοσία της χρονιάς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων. Συγκεντρώθηκαν 74 μονάδες αίματος σε χρονικό διάστημα πέντε ωρών. Παράλληλα με τις αιμοληψίες, για μία ακόμα φορά, υπήρχε δυνατότητα ενημέρωσης και εγγραφής στην τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών του συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ. 17 συμπολίτες μας εγγράφηκαν δίνοντας δείγμα αίματος ή στοματικού επιχρίσματος.

 

Ο κύκλος των αιμοδοσιών για το 2016 άνοιξε με αισιοδοξία και κέφι, σημάδι ότι η χρονιά θα είναι επιτυχημένη. Στόχος μας είναι η διοργάνωση συνολικά τριών αιμοδοσιών για το τρέχον έτος. Πέρα από τις ημερήσιες δράσεις περισυλλογής αίματος ασταμάτητες θα είναι οι προσπάθειες των εθελοντών του τμήματος αιμοδοσίας για τη διάδοση της ιδέας της αιμοδοσίας στην κοινωνία και ειδικά στους νέους ανθρώπους.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» για την άψογη συνεργασία και την αδιάκοπη εργασία τους, τη διευθύντρια κ. Κορακίδου και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μεγάρων για την ευγενική φιλοξενία και τις παροχές που κάθε φορά μας εξασφαλίζουν, την κ. Τζούλη Πολυκανδρίτη για τη συνεχή παρουσία της προκειμένου να ενημερώσει για την τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών, τους αιμοδότες – παλαιούς και νέους – για την έμπρακτη στήριξη στο έργο μας, και τέλος τα μέλη μας για την επιτυχημένη διοργάνωση.

 

Με το σύνθημα «η αιμοδοσία δεν είναι φιλανθρωπία, είναι καθήκον» ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την 15η αιμοδοσία στις αρχές του καλοκαιριού.                  

Παρόμοια άρθρα

Back to top button