Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε σκάφη αναψυχής, εξωλέμβιες μηχανές, εξαρτήματα σκαφών και οχήματα

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αλίμου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά διακεκριμένες κλοπές από χώρους στάθμευσης και επιχειρήσεις ενοικίασης και πώλησης σκαφών αναψυχής.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 20-7-2020, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε και συντονίστηκε από το τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων και συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Αλίμου, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο (2) αλλοδαποί ως μέλη της συμμορίας. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο (2) επιπλέον μέλη της συμμορίας.

Οι συλληφθέντες απασχολούσαν και στο παρελθόν τις αρχές με πολλά ποινικά αδικήματα, ενώ φαίνεται πως είχαν αναπτύξει τεχνογνωσία στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς διέθεταν γνώσεις και ειδικά εργαλεία ανάλογα με τα αντικείμενα που επρόκειτο να αφαιρέσουν, πάντα κατόπιν παρακολούθησης των χώρων και με οργανωμένο σχέδιο.

Από την έρευνα προέκυψε ότι από αρχές Νοεμβρίου 2019 έως το Μάιο του 2020, δραστηριοποιήθηκε η εγκληματική ομάδα, διαπράττοντας συστηματικά, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής αλλά και της περιφέρειας, κλοπές από χώρους στάθμευσης και επιχειρήσεις ενοικίασης και πώλησης σκαφών αναψυχής.

Συγκεκριμένα αφαιρούσαν σκάφη αναψυχής, εξωλέμβιες μηχανές, εξαρτήματα σκαφών και οχήματα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν δεκατρείς (13) περιπτώσεις κλοπών σε Μέγαρα, Κινέττα, Καλύβια, Άλιμο, Σπάτα, Κορωπί, Παιανία, Κερατέα, Αφίδνες, Ωρωπό, Ξυλόκαστρο και Θεσπρωτία. Η αξία των κλεμμένων ξεπερνά τις 500.000 ευρώ

Από τις συνακόλουθες έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -26- κάρτες κινητής τηλεφωνίας, -7- κινητά τηλέφωνα, χρηματικό ποσό -2.000- ευρώ και -3- οχήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Ο ένας προφυλακίστηκε και ο δεύτερος αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους μέχρι τη δικάσιμο.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button