«Μαζί με Όραμα»: Συνάντηση με μέλη της Τοπικής Κοινότητας Κινέτας

Δελτίο τύπου του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα»:

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 ο επικεφαλής κ. Κλεάνθης Βαρελάς και σύμβουλοι του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» συναντήθηκαν με την πρόεδρο κ. Αλεξάνδρα Μπαλτσιώτου και τα μέλη του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Κινέτας.

Η συνάντηση αυτή ανοίγει έναν κύκλο επαφών με τα συμβούλια όλων των κοινοτήτων του δήμου Μεγαρέων με σκοπό την καταγραφή των θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το μείζον και επίκαιρο θέμα της άμεσης αποκατάστασης των περιουσιών από τις μεγάλες καταστροφές, ειδικά μετά το πέρασμα του «Γηρυόνη», και οι ενέργειες και τα έργα που έχουν δρομολογηθεί ώστε να επανέλθουν οι κανονικοί ρυθμοί στη ζωή των κατοίκων της Κινέτας. Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση δεν έχει καταβληθεί σε όλους όσοι το δικαιούνται με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και κυρίως οι επιχειρηματίες να βιώνουν δύσκολες στιγμές.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα της καθημερινότητας όπως η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός και οι ασφαλτοστρώσεις, όπου γίνεται τιτάνια προσπάθεια από πλευράς του τοπικού συμβουλίου να δίνονται άμεσες λύσεις τελώντας τον ρόλο του διαμεσολαβητή ανάμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες και τους κατοίκους.

Η ίδρυση δημοτικού σχολείου στην Κινέτα είναι ένα από τα βασικά αιτήματα των μονίμων κατοίκων της περιοχής καθώς η μετακίνηση των μαθητών προς και από το σχολείο σημαίνει κόστος και χάσιμο χρόνου. Το τοπικό συμβούλιο έχει το συγκεκριμένο θέμα ψηλά στην ατζέντα του και αγωνίζεται ώστε να γίνει πραγματικότητα.

Στην Κινέτα υπάρχει πολλά χρόνια η εκκρεμότητα της εφαρμογής του σχεδίου πόλης που θα δώσει καλύτερη εικόνα στην περιοχή και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Τέλος, τα μέλη του συμβουλίου έθεσαν το μείζον θέμα της ύδρευσης της Κινέτας και για την πολυετή καθυστέρηση της υλοποίησης του έργου που έχει μεγάλες κοινωνικές επιπτώσεις.

Ο δημοτικός συνδυασμός «Μαζί με Όραμα» και προσωπικά ο επικεφαλής κ. Κλεάνθης Βαρελάς ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό των κατοίκων της Κινέτας με παρεμβάσεις σε κάθε αρμόδιο φορέα και δημοσιοποιώντας όσα τους απασχολούν. Τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, τα οποία αγωνίζονται σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον και σε μία δύσκολη εποχή ακραίων φαινόμενων, καταστάσεων και συγκυριών, θα τύχουν της αμέριστης στήριξης στο τιτάνιο έργο τους, μεταφέροντας τη φωνή τους στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και απαιτώντας από τη δημοτική αρχή να πράξει όσα υποχρεούται.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button