Λαϊκή Συσπείρωση: «Τσιμπούρια και κορέοι ντυμένοι στα μαλάματα»

Δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης του Δήμου Μεγαρέων «Λαϊκή Συσπείρωση Μεγάρων – Νέας Περάμου» με επικεφαλής τον Αντώνη Χοροζάνη, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Μέγαρα, αναφέρει:

Η επικαιρότητα, δηλαδή τα προβλήματα που πέφτουν πάνω μας, δεν μας προλαβαίνουν! Λίγες μέρες μετά την επικοινωνιακή φιέστα του πρωθυπουργού στα Μέγαρα, τα χαμόγελα και τις υποσχέσεις… έρχεται ο χιονιάς! Όχι, ο κρατικός μηχανισμός δεν ήταν απροετοίμαστος, τα καιρικά φαινόμενα δεν ήταν… ακραία, ήταν πολιτική επιλογή, όχι αυτής μόνο, αλλά όλων των κυβερνήσεων που βλέπουν την ασφάλεια και τις ανάγκες του λαού ως κόστος που πρέπει να αποφύγουν!

Κι έτσι, ενώ εν μια νυκτί δίνουν 11 δις στο μεγάλο κεφάλαιο, ετοιμάζονται για νέες συμβάσεις με την Ατττική οδό, δίνουν δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, δίνει σχεδόν μισό δις ο κ. Πατούλης σε εφτά (7) ιδιωτικές εταιρείες για «πολιτική προστασία» της Αττικής, με το πρώτο χιόνι μένουν χιλιάδες εγκωβισμένοι στην Αττική οδό και σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας – δεν μιλάμε για την υπόλοιπη Αττική – και μέρες ολόκληρες χωρίς ρεύμα από την προς ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ (ΔΕΔΜΗΕ). Έτσι λοιπόν…

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έκανε επίσκεψη στα Μέγαρα! «Πρώτη φορά εν ενεργεία πρωθυπουργός επισκέπτεται τα Μέγαρα» δηλώνει περιχαρής ο δήμαρχος κ. Σταμούλης. Μαζεύτηκαν στο Δημαρχείο όλοι οι παρατρεχάμενοι, υπουργοί, Περιφερειάρχες, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, επικεφαλής παρατάξεων «που ξέχασαν τις διαφορές τους» για να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στον «αρχηγό».

Και τι ακούσαμε;
Όλα καλά! Υπάρχει τέλεια συνεργασία Δήμου Περιφέρειας και κυβέρνησης, όλα τα βασικά έργα είναι δρομολογημένα και περιμένουν «ωρίμανση», πακτωλοί εκατομμυρίων τρέχουν στην περιοχή και… κανένας δεν πήρε χαμπάρι!

Εδώ ο δήμαρχος το τερμάτισε: Έβαλε πρώτη προτεραιότητα την αστυνόμευση λόγω Ρομά! Μετά πήγε να το σώσει μιλώντας για αντιπλημμυρικά, το γύρισε σε ένα εμπάργκο που έκανε η Αθηναϊκή Συμμαχία στα Μέγαρα (καμιά φιέστα θα ετοιμάζεται με τον κ. Μπακογιάννη), μίλησε για την ιστορία των Μεγάρων (όχι για λόγους ιστορικούς αλλά… τουριστικούς), έπιασε τους αγροτο-πτηνοτρόφους, τα ναυπηγεία Ελευσίνας και ο πρωθυπουργός κουνούσε το κεφάλι με κατανόηση (μάλλον για να μην κοιμηθεί).

Πιάσανε τον λόγο ο κ. Πατούλης και ο κ. Πέτσας επιβεβαιώνοντας πως όλα πάνε καλά και τα εκατομμύρια έχουν ήδη πέσει και κατέληξε ο πρωθυπουργός σε μια καφετέρια στη Λυτάρα για να ξεκουραστεί (πού να ερχόταν μέσα από τη Ν. Πέραμο).

Πόσο πολύ ταιριάζει το τραγούδι:
Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό, βόλτες από κει και από δω
μοιράζει υποσχέσεις στους αγρότες,
θα σας γλιτώσουμε από τη δυστυχία,
νερό θα φέρουμε θα φτιάξουμε σχολεία
κι όσο για τα φτωχά κορίτσια σας γαμπρούς εμείς θα βρούμε.

Κι από την άλλη η πραγματικότητα που ζει ο λαός και φυσικά δεν ακούμπησε κανένας από τους «ευγενικούς παριστάμενους»:

– Η περιοχή έχει κατακαεί κι έχει πλημμυρίσει έχοντας υποστεί τεράστιες καταστροφές και δεν έχει γίνει ουσιαστικά τίποτα! Αποζημιώσεις που να αποκαθιστούν τις ζημιές δεν έχουν δοθεί κι ούτε πρόκειται! Κουβέντα γι’ αυτά! Περιμένουμε να ωριμάσουν οι μελέτες και συνεχίζουμε να κινδυνεύουμε! Την ίδια στιγμή, μίλησαν για Ταμείο Ανάπτυξης, που δίνει 11 δις ζεστό χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Προβλέπεται μάλιστα η επιχορήγηση να είναι άμεση κι από 2,5 χρόνια να δίνεται σε 100 μέρες! Αυτή κι αν είναι γρήγορη ωρίμανση! Κι άσε τον λαό να πνίγεται περιμένοντας να ολοκληρωθούν οι μελέτες και τα παιδιά του 4ου Δημοτικού να δουν στην καλύτερη περίπτωση να πηγαίνουν τα δικά τους παιδιά στο σχολείο που…όπου να’ ναι φτιάχνεται!

– Ο Δήμος παραπαίει με τον πετσοκομμένο Οργανισμό, τις ελλείψεις σε προσωπικό και βασικές υποδομές. Κουβέντα γι’ αυτά! Μην στενοχωρήσουμε τον πρωθυπουργό με… λεπτομέρειες, κάποιος καλός επιχειρηματίας θα βρεθεί να αναλάβει τις δημοτικές υπηρεσίες. Ήδη βρέθηκε για τον ηλεκτροφωτισμό!

– Η γέφυρα της Πίκας στην Κινέτα, το ρέμα της Έξω Βρύσης στα Μέγαρα, η διαλυμένη οδοποιΐα στην Κινέτα, στη Ν. Πέραμο και παντού, περιμένουν κι αυτά να… ωριμάσουν! Το ίδιο και η υδροδότηση στην Κινέτα που ακόμη βρίσκεται στη δεξαμενή, στους αγωγούς και στις… μελέτες! Μιλάνε ακόμη αυτοί για κονδύλια εκατομμυρίων στην οδοποιία κι ο λαός κάθε μέρα (ιδίως στη Ν. Πέραμο) βλέπει την καθημερινή του μετακίνηση να εξελίσσεται σε… τρενάκι του τρόμου! Οι κακές γλώσσες λένε πως η παλιά εθνική οδός δεν πρόκειται ποτέ να φτιαχτεί, αφού μια αξιόπιστη – χωρίς διόδια – οδός λειτουργεί ανταγωνιστικά στην Ολυμπία και θα μειώνει τα κέρδη της!

– Η ακρίβεια έχει εξανεμίσει τα ήδη πενιχρά εισοδήματα των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, η ΔΕΗ έχει γίνει εφιάλτης κι αυτοί μιλάνε για «πράσινη ανάπτυξη»! Μίλησε πάλι ο πρωθυπουργός για στήριξη των επιχειρήσεων και των λαϊκών νοικοκυριών και μας θύμισε τόσο πολύ τους Αμερικάνους που βομβάρδιζαν το Ιράκ σκοτώνοντας τα παιδιά κι ύστερα μοίραζαν σοκολάτες στα υπόλοιπα… .

– Αν δεν το ξέρετε, φτιάχτηκε και το Κέντρο Υγείας Μεγάρων! Λύθηκαν τα προβλήματα! Μόνο 2-3 γιατροί λείπουν και τελειώσαμε… Εδώ τα λόγια είναι περιττά… Να πούμε μόνο πως οι μαθητές σε περίπτωση κρούσματος συρρέουν στο ΚΥ Μεγάρων περιμένοντας στο κρύο με τις ώρες, ενώ τα rapid test γίνονται μέχρι τις 13:30 αναγκάζοντας τους γονείς που εργάζονται να πηγαίνουν σε ιδιωτικά κέντρα πληρώνοντας πάνω από 20 Ευρώ τη βδομάδα! Άλλοι πάλι μαθητές στοιβάζονται σε ένα αυτοκίνητο κάποιου γονιού κι άλλοι πηγαίνουν από τη Ν. Πέραμο στα Μέγαρα με ηλεκτρικά πατίνια (από τον δρόμο καρμανιόλα) για να γυρίσουν έγκαιρα στο σχολείο και να μην πάρουν απουσίες!
Κουβέντα για μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ δωρεάν έξω από τα σχολεία! Και βέβαια κουβέντα για το πώς πρέπει πραγματικά να λειτουργεί το ΚΥ, με ποιο προσωπικό, ποιες ειδικότητες και ποιες υποδομές για να εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες του λαού της περιοχής!

– Μίλησαν και για την ενδοοικογενειακή βία και θα συσταθεί λένε Γραφείο καταπολέμησής της! Η κατάσταση διπλής και τριπλής εκμετάλλευσης που υφίστανται οι γυναίκες σήμερα είναι αποτέλεσμα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που παράγει και τα αντίστοιχα «ανώμαλα» ήθη «διαχείρισης» των γυναικών. Μην ξεχνάμε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τη νεολαία της ΝΔ στα Πανεπιστήμια (για την οποία τόσο περήφανος είναι ο πρωθυπουργός) που διοργανώνει πάρτι στις Σχολές με αφίσες «Πάρ’τη με 5 Ευρώ». Και δε νομίζουμε η Πανεπιστημιακή Αστυνομία να συστάθηκε γι ‘αυτό… .

Θα μπορούσαμε να πούμε χίλια ακόμη πράγματα που έπρεπε να ειπωθούν και δεν ειπώθηκαν –από ποιους άλλωστε, από τις παρεβρισκόμενες «γλάστρες» της πρωθυπουργικής φιέστας;- αλλά ο λαός πρέπει να κρατήσει ένα:

Μας αξίζει μια καλύτερη ζωή, μπορούμε σήμερα να καλύψουμε τις ανάγκες μας διεκδικώντας τα αυτονόητα και οργανώνοντας τον αγώνα τόσο για το σήμερα όσο και για το αύριο, το δικό μας και των παιδιών μας. Πίσω από τα φώτα των ΜΜΕ των καναλαρχών και της πρωθυπουργικής φιέστας χτυπά η καρδιά του λαού, του λαού που αγωνιζόταν πάντα και αγωνίζεται σήμερα στα εργοστάσια, στα σχολεία, στους δρόμους, στις γειτονιές. Τούτο το χώμα είναι δικό τους και δικό μας και κανείς δεν μπορεί να μας το πάρει. Ούτε «τσιμπούρια και κορέοι ντυμένοι στα μαλάματα κι επίσημοι κι ωραίοι» (Κ. Βάρναλης).

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button