Μαζί με Όραμα: Για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς & του αθλητισμού της Νέας Περάμου

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στην Νέα Πέραμο, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαρέων Κλεάνθης Βαρελάς και μέλη του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα», είχαν συνάντηση και συζήτηση με μέλη αθλητικών και λαογραφικών σωματείων της περιοχής.
Ακολουθεί δελτίο τύπου:

Μία εποικοδομητική συνάντηση με εκπροσώπους αθλητικών και λαογραφικών σωματείων της Νέας Περάμου είχε ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος Κλεάνθης Βαρελάς με μέλη του συνδυασμού μας το απόγευμα της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου, στο καφέ “Bibelot” στην όμορφη παραλία της Νέας Περάμου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια επαφών με σκοπό την τελική διαμόρφωση του προγράμματος του συνδυασμού μας. Μέσα από τον διάλογο ακούστηκαν τα προβλήματα που απασχολούν διαχρονικά τα σωματεία αλλά και ότι αφορά την επικαιρότητα. Παρά το γεγονός ότι όλοι οι φορείς βιώνουν την εγκατάλειψη από την σημερινή δημοτική αρχή κατέθεσαν ιδέες και προτάσεις που δείχνουν ότι μέσα στο αρνητικό κλίμα υπάρχει διάθεση να δει η περιοχή της Νέας Περάμου καλύτερες μέρες στον αθλητικό και στον πολιτιστικό τομέα.

Οι συλλογικοί φορείς είναι ζωντανά κύτταρα της κάθε κοινωνίας και μέσα στους κόλπους τους περιέχουν σχεδόν όλη την τοπική κοινωνία. Με τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν είναι βέβαιο ότι δεν απομένει ούτε ένας κάτοικος που να μην εντάσσεται ή εμπλέκεται σε αυτούς.

Παράλληλα, λόγω της μακραίωνης ιστορίας και της μικρασιατικής καταβολής, οι λαογραφικοί σύλλογοι έχουν αναλάβει την δύσκολη αποστολή να διατηρήσουν την πολιτιστική ταυτότητα, τα ήθη και τα έθιμα, σε μία εποχή εσωστρέφειας και γενικής απαξίωσης. Οι δε αθλητικοί σύλλογοι αγωνίζονται να προωθήσουν τον αθλητισμό, κυρίως ως τρόπο ζωής και με τα ιδιαίτερα οφέλη που προσφέρει απέναντι σε μία βιομηχανοποιημένη και γεμάτη ένταση και στρες καθημερινή ζωής. Είναι άξιο αναφοράς το ότι αθλητές των συλλόγων της Νέας Περάμου έχουν διακριθεί και διακρίνονται εντός και εκτός συνόρων της χώρας μας.

Ανάμεσα στα σωματεία της Νέας Περάμου που συμμετείχαν ήταν εκπρόσωποι των παρακάτω: οι λαογραφικοί σύλλογοι «Περαμίων – Κυζικηνών» και «Χορευτικός Όμιλος Νέας Περάμου», οι αθλητικοί σύλλογοι «Α.Γ.Σ. ΝΗΡΕΑΣ», η «Ένωση Νέας Περάμου – Μεγάρων», ο Α.Γ.Σ. Νέας Περάμου, ο Α. Σ. Σκίρων, ο Άτταλος Νέας Περάμου, ο «Σύλλογος Παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών» και ο «Α.Ο. Μίμας Μικρασιατική».

Οι εκπρόσωποι των σωματείων τόνισαν έντονα την απουσία και την μη επάρκεια υποδομών, την ανάγκη να υπάρξει σωστός συντονισμός των αθλητικών και πολιτιστικών δρώμενων της περιοχής, και την άμεση και έμμεση στήριξη από τη δημοτική διοίκηση για να μπορούν να εργάζονται ομαλά για το σκοπό τους. Επίσης ανέφεραν ότι έχουν τις δυνάμεις και τη διάθεση να αγωνιστούν ώστε να σταματήσει η υποβάθμιση των πολιτιστικών εκδηλώσεων και να ανατείλει μία νέα και καλύτερη εποχή όπου η Νέα Πέραμος θα γίνει πόλος έλξης επισκεπτών και σημείο αναφοράς για τα αθλητικά και πολιτιστικά της δρώμενα.

Ο Κλεάνθης Βαρελάς, πιστεύοντας στα αθλητικά ιδεώδη και στις δυνατότητες του πολιτισμού ως μοχλό ανάπτυξης της περιοχής μας, γεγονός που αποδεικνύεται τόσο από την προσωπική του πορεία όσο και από τους συνεργάτες και μέλη του συνδυασμού “Μαζί με Όραμα”, πρότεινε συγκεκριμένες ενέργειες για την στήριξη των αθλητικών και λαογραφικών σωματείων, των μελών τους και ταυτόχρονα της περιοχής.

Η δημιουργία υποδομών που θα δώσουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, η συνένωση και ο διάλογος των σωματείων με το Δήμο για να βρίσκονται λύσεις και συνεργασία για την ανάπτυξη, είναι αυτά που κατά βάση θα δώσουν την επόμενη μέρα πραγματικό όραμα.

Σε αυτό το όραμα προχωράμε μαζί, δημότες, σύλλογοι και ο συνδυασμός μας ως μελλοντική δημοτική αρχή.

#mazimeorama
Εκ του γραφείου τύπου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button