Μαζί με Όραμα: Αμείωτα τα κρούσματα της εγκληματικότητας

Δύο πρόσφατα κρούσματα εγκληματικότητας ήρθαν να προστεθούν στα αμέτρητα που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό στο δήμο μας. Ο αριθμός των θυμάτων και οι ηλικίες τους δεν έχουν σημασία όσο τα περιστατικά αυτά καθεαυτά. Το απύθμενο θράσος των εγκληματιών δεν βρίσκει κανένα εμπόδιο καθότι οι συνθήκες τους επιτρέπουν να δρουν ανεξέλεγκτα.

Ο πολίτης των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Κινέτας ζει μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας και θεωρεί τον εαυτό του και την οικογένεια υποψήφιο θύμα του κάθε παραβατικού.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Κλεάνθης Βαρελάς έχει αναδείξει το μέγιστο πρόβλημα που απασχολεί κάθε πολίτη σε πολλές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Εκτός αυτού, προκειμένου να αφυπνίσει τη δημοτική διοίκηση να πράξει το καθήκον της, πήρε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει υπογραφές κατοίκων και επιστολές συλλόγων και να τις παραδώσει με μία επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Τσίπρα το φθινόπωρο του 2016. Επιστολή που κανένα μέλος της συμπολίτευσης δεν υπέγραψε…
Παρά την άμεση ανταπόκριση των αρμοδίων αρχών στην πρωτοβουλία αυτή και τη διάθεση τους να ασχοληθούν με το πρόβλημα μας, δεν υπήρξε συνέχεια, προφανώς λόγω της αδιαφορίας και της αδυναμίας της σημερινής διοίκησης να συνεργαστεί με την Ελληνική Αστυνομία.

Ο κ. Βαρελάς ως αντιπολιτευόμενος δεν έμεινε και δεν μένει ποτέ στην στείρα κριτική αλλά προτείνει πάντα ουσιαστικές και εφικτές λύσεις. Στις 28 Ιουλίου του 2017 κατέθεσε επίσημα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πρόταση για σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ δήμου Μεγαρέων και Ελληνικής Αστυνομίας. Ο κ. Δήμαρχος απέρριψε την πρόταση και έτσι χάθηκε η ευκαιρία να ξεκινήσει μία νέα εποχή για την αντιμετώπιση και μείωση των κρουσμάτων εγκληματικότητας στην περιοχή μας.

Ως πολιτικός φορέας και διεκδικητής της διοίκησης του δήμου μας στηρίζουμε απόλυτα την πρόταση του επικεφαλής μας και θα εργαστούμε για την υλοποίηση της. Η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας αφορά το παρόν και το μέλλον όλων μας. Είναι τα θεμέλια για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας σε κάθε τομέα. Με απλά λόγια, για να πάμε μπροστά σε μία νέα εποχή πρέπει να νιώθουμε και να είμαστε ασφαλείς.

Εκ του γραφείου τύπου
“Μαζί με Όραμα”
Δημοτικός Συνδυασμός για το Δήμο Μεγαρέων
Υποψήφιος Δήμαρχος Κλεάνθης Βαρελάς

Παρόμοια άρθρα

Back to top button