Ο Κλεάνθης Βαρελάς γράφει για τις πυρκαγιές

Η 23η Ιουλίου θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό όλων μας ως μια μαύρη ημέρα. Εκτός από τις ψυχές μας μαύρισαν και τα Γεράνεια, το ομορφότερο και μοναδικό δάσος της Αττικής που θεωρείται πνεύμονας της πρωτεύουσας.

Η ζημιά στο οικοσύστημα είναι τεράστια όπως και οι υλικές ζημιές. Το γεγονός ότι δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός ή τραυματίας δεν αποτελεί ευχάριστη είδηση γιατί στην άλλη πλευρά της Αττικής θρηνήσαμε δεκάδες θύματα, κάτι το οποίο αποτελεί εθνική τραγωδία.
Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλληπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων στην Ανατολική Αττική. Καμία άλλη λέξη δεν μπορεί να περιγράψει αυτό που έζησαν και ζουν όσοι είχαν σχέση με την περιοχή.
Οσο αφορά το δήμο μας και συγκεκριμένα την Κινέτα όπου οι κάτοικοι της δοκιμάστηκαν από την καταστροφική πυρκαγια θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για τις ζημιές που υπέστησαν οι περιουσίες τους και το οικοσύστημα της περιοχής.

Σε συνάντηση που είχα με τον περιφερειάρχη του πυροσβεστικού σώματος στη δυτική Αττική κ. Κλεφτοσπύρο και τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσιας Μεγάρων κ. Καϊάφα ενημερώθηκα για το επιχειρησιακό σχέδιο που εφαρμόστηκε στην πυρκαγιά της Κινέτας.

Για τους λόγους αυτούς θέλω να συγχαρώ την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγαρων, το αστυνομικό τμήμα Μεγαρων, την Τροχαία Μεγάρων, τις υπηρεσίες του δήμου μας, τις εθελοντικές ομάδες και τους εθελοντές που συντονίστηκαν για την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς. Οι υλικές ζημιές επανορθώνονται, οι ζωές όμως δεν επιστρέφουν πίσω.
Αυτές τις ώρες που η τραγωδία είναι νωπή δεν είναι κατάλληλες για απόδοση ευθυνών και επισήμανση τυχόν λαθών που έγιναν. Η αντιπυρική περίοδος που διανύουμε έδειξε ότι θα είναι δύσκολη και μετά το πέρας αυτής θα έχουμε όλο το χρόνο να συζητήσουμε τι έγινε, τι δεν έγινε και τι πρέπει να γίνει ώστε τα βουνά μας να παραμείνουν πράσινα, ζωντανά και υπο την κυριαρχία μας καθώς και να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Κλεάνθης Βαρελάς
Δημοτικός σύμβουλος Μεγαρέων
Πρ.Αντιδήμαρχος

Παρόμοια άρθρα

Back to top button