Μαζί με Όραμα: Αίτημα για συνεδρίαση ΔΣ για την εγκληματικότητα

Το θέμα της εγκληματικότητας στο δήμο Μεγαρέων έχει θιχτεί πολλάκις από τον επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Βαρελά και αποτελεί βασικό πυλώνα του προγράμματος μας. Οι ενέργειες δε που έχουν γίνει ξεκινούν από την επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας στις 14 Οκτωβρίου 2016 και φτάνουν μέχρι το υπόμνημα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη στις 30 Ιουλίου 2019. Όλες έχουν ως κοινό παρανομαστή την επιστροφή του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες και την βελτίωση της καθημερινότητας τους.

Το πρόσφατο κρούσμα στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Μέγαρα τα ξημερώματα του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου 2019, που θα μπορούσε να είχε τραυματίες ή νεκρούς, δείχνει ότι η περιοχή μας είναι ανοχύρωτη στις ορέξεις των εγκληματιών που δρουν ανενόχλητοι και με περίσσιο θράσος.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 30 Οκτωβρίου 2019 ο επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Βαρελάς κατέθεσε πρόταση να πραγματοποιηθεί μια ειδική συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα «συζήτηση και λήψη απόφασης για την ασφάλεια και την αστυνόμευση στο δήμο Μεγαρέων» όπου θα κληθούν να παρευρεθούν οι βουλευτές της Δυτικής Αττικής, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, συλλογικοί φορείς και οι πολίτες.

Η πρόταση έτυχε της συμφωνίας του κ. Δημάρχου και όλων των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων.
Η ανοχή της κοινωνίας στο κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί έχει φτάσει στα όρια του.

Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα περιορισμού της εγκληματικότητας ώστε να μην αναγκαστούν οι πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button