Ευχαριστήρια επιστολή του Πρέσβη της Κύπρου στον Δήμαρχο Γρ. Σταμούλη

Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Κυριάκος Κενεβέζος ευχαριστεί το Δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, για την τιμητική πρόσκληση και την παρουσία του στα Μέγαρα, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, στις εκδηλώσεις Τιμής και μνήμης της επετείου απελευθέρωσης των Μεγάρων, από τα στρατεύματα της Ιταλο-Γερμανικής κατοχής την 9η Οκτωβρίου 1944.

Δείτε τι αναφέρει στην επιστολή του:

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Αισθάνομαι, πραγματικά, την ανάγκη να σας εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου για την τιμητική πρόσκλησή σας να παραστώ στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που ο Δήμος σας διοργάνωσε στο πλαίσιο του επίσημου εορτασμού της 75ης επετείου της απελευθέρωσης των Μεγάρων από την Ιταλο-Γερμανική κατοχή.

Η κατανυκτική δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και η ακόλουθη επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης σας, με τη συγκινητική συμμετοχή των δημοτών σας και πλήθους μαθητών, απέδωσαν, με ουσιαστικό τρόπο, την οφειλόμενη τιμή στη φιλοπατρία και τον αγώνα των Ελλήνων κατά των φασιστών κατακτητών καθ’ όλη τη διάρκεια της σκληρής Κατοχής, έως την Απελευθέρωση, καλλιεργώντας την εθνική συλλογική μνήμη, όχι με πρόθεση επετειακής τελετουργίας, αλλά με διάθεση στοχασμού, περισυλλογής και εμβάθυνσης στο νόημα και την ουσία αυτού του μεγάλου πανεθνικού αγώνα.

Αφού σας ευχαριστήσω, από καρδιάς, για τη φιλική υποδοχή που μου επιφυλάξατε, εύχομαι, σε εσάς και τους συνεργάτες σας, καλή συνέ επιτυχία στο σημαντικό έργο που επιτελείτε με στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη της πόλη σας προς όφελος των δημοτών σας.

Κυριάκος Κενεβέζος
Πρέσβης

Παρόμοια άρθρα

Back to top button