Δύο ισχυρές εκρήξεις στα ATM της Εθνικής στα Μέγαρα και καταδίωξη

Δύο απανωτές εκρήξεις στα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων της Εθνικής Τράπεζας στην κεντρική πλατεία στα Μέγαρα έγιναν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου 26/10/2019.

Οι εκρήξεις ήταν τόσο δυνατές που ακούστηκαν χιλιόμετρα μακρία από το σημείο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας οι δράστες προκάλεσαν έκρηξη στα 2 ΑΤΜ, μάλλον με τη μέθοδο παροχέτευσης αερίου και πυροδότηση με σπινθήρα, και στη συνέχεια προσπάθησαν να σπάσουν το πλαϊνό τζάμι της τράπεζας χτυπώντας το με το όχημά τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να μπουν στο κατάστημα και διέφυγαν με όχημα SUV.

Περιπολικό της άμεσης δράσης που βρισκόταν κοντά στο σημείο καταδίωξε το όχημα μεγάλου κυβισμού των δραστών μέχρι την Κινέτα, όπου και οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.

Στο σημείο βρίσκονται άνδρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε γειτονικά κτίρια ή κάποιος τραυματισμός.

Η οδός 28ης Οκτωβρίου αναμένεται να παραμείνει κλειστή για αρκετές ώρες από τη διασταύρωση με τη Μινώας μέχρι και την κεντρική πλατεία.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button