Μαγούλα: Επανακηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας

Δελτίο τύπου του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δυτικής Αττικής, Αθανάσιου Μπούρα:

O Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής Θανάσης Μπούρας σε συνεργασία με την Τοπική Αρχή και τους φορείς της Δημοτικής Ενότητας Μαγούλας του Δήμου Ελευσίνας είχε καταθέσει και συζήτησε στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού Ελέγχου επίκαιρη ερώτηση προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιάς ζητώντας να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δ.Ε. Μαγούλας.

Στη συνέχεια ο κ. Μπούρας είχε συνάντηση στο δημοτικό κατάστημα της Μαγούλας στην οποία παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Μαγούλας κ. Μενέλαος Μίχας, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας της περιοχής κ. Σοφία Στάμου, ο Πρόεδρος του ΓΕΛ Μαγούλας κ. Παναγιώτης Πιτέλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι παρουσία γονέων και πολλών μαθητών, τους οποίους και ενημέρωσε για τη συζήτηση που είχε με τον Υφυπουργό αλλά και όλες τις κινήσεις που έχει κάνει προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα αυτό.

Σήμερα 24/6/2020 εκδόθηκε η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κόκκαλη σύμφωνα με την οποία κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας η Δημοτική Ενότητα Μαγούλας του δήμου Ελευσίνας, της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής για την επείγουσα αποκατάσταση υφισταμένων υποδομών από τις συνέπειες της εκδήλωσης καταστροφικών πλημμυρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στις 15/7/2017, 26/06/2018 και υφίστανται επιτακτικοί λόγοι αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύσει, για έξι μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης.

Δείτε την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου

Δείτε την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κόκκαλη εδώ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button