Λαϊκή Συσπείρωση: Προεκλογική συγκέντρωση στα Μέγαρα με τον Α. Χοροζάνη, Γ. Πρωτούλη και παρουσίαση υποψηφίων συμβούλων

Σύμφωνα με δελτίο τύπου, προεκλογική εκδήλωση πραγματοποίησε η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕΓΑΡΩΝ με τον υποψήφιο δήμαρχο Αντώνη Χοροζάνη και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Πρωτούλη. Στην ομιλία του ο Αντώνης Χοροζάνης σημείωσε τα εξής:

«Ο λαός είναι προβληματισμένος από την καθημερινότητά του, τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, την ακρίβεια. Τι πρέπει να κάνει λοιπόν; Να προτιμήσει μια απ’ τα ίδια ή να εκλέξει αγωνιστές, όπως στην Πάτρα με τον Πελετίδη; Να πάμε λοιπόν άνθρωπο τον άνθρωπο, να του αγγίξουμε την καρδιά, να ξεπεράσει τις φοβίες του και τη λογική του «δε γίνεται τίποτα» Τίποτα δε γίνεται όταν δεν σκέπτεται και δεν μιλά.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εδώ στην περιοχή μπήκε μπροστά με τα σωματεία για το Κέντρο Υγείας, τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες. Είναι στην πρώτη γραμμή στην Επιτροπή Αγώνα στην Κινέτα.

Οι υπόλοιποι πέντε υποψήφιοι το παίζουν δήθεν «ανεξάρτητοι» ενώ είναι στελέχη πρώτης γραμμής των κομμάτων τους. Δουλειά τους είναι να περάσει στον Δήμο μας μια και μοναδική πολιτική: «Κέρδη για τους λίγους και φτώχεια για τους πολλούς. Τι λένε; Πως θα διαχειριστούν καλύτερα αυτή την πολιτική. Αφού δεν έχουμε λεφτά, να βρούμε ιδιώτες γιατρούς για το Κέντρο Υγείας που υπολειτουργεί. Να έχουμε μόνο συμβασιούχους για την καθαριότητα. Να μην ολοκληρώνονται ποτέ τα αντιπλημμυρικά έργα, να μην παίρνονται μέτρα για τα δάση, να μην έχουμε στην πόλη αγωγούς ομβρίων και να βλέπουμε στον Άι Δημήτρη να ενώνονται οι αγωγοί ομβρίων με αυτούς των λυμάτων! Να μην γίνεται συντήρηση στα σχολεία, να μην έχουμε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς να μην υπάρχει δημοτική συγκοινωνία που να ενώνει τις περιοχές μεταξύ τους και πάει λέγοντας.

Διαβάζοντας το ιλουστρασιόν φυλλάδιο του Δημάρχου νομίζεις πως ζεις σε άλλη πόλη. Αυτό βέβαια μας έλειπε, να μην έχει γίνει τίποτα αυτά τα εννιά χρόνια. Τίποτα όμως δεν έγινε ολοκληρωμένα, που να αφορά τις λαϊκές ανάγκες. Ούτε η αποχέτευση, ούτε τα αντιπλημμυρικά. Αυτά «απαιτούν χρόνο» για να ολοκληρωθούν. Η αλήθεια είναι πως τα αντιπλημμυρικά δεν έχουν διόδια για να αποφέρουν κέρδος για το μεγάλο κεφάλαιο! Αντίθετα στην Ολυμπία Οδό-που έχει διόδια- μέσα σε ένα χρόνο από τις πλημμύρες του 2019 έγιναν έργα για να μην χάνονται τα κέρδη της Εταιρείας!

Μιλάει ο δήμαρχος και οι άλλοι υποψήφιοι για τουριστική ανάπτυξη και αξιοποίηση της υπαίθρου, του βουνού και της θάλασσας. Μιλάμε για μια ύπαιθρο ως ένα βαθμό άναρχα καλλιεργήσιμη και παρατημένη, με έναν υδροφόρο ορίζοντα χωρίς καλό νερό, κουρασμένα εδάφη. Βουνά να καίγονται κάθε χρόνο χωρίς να παίρνονται μέτρα. Μια θάλασσα παρατημένη κι αυτή, χωρίς να παίρνονται μέτρα προστασίας των παραθεριστών, χωρίς κανέναν ναυαγοσώστη. Όλη τους η πρεμούρα να προσελκύσουν επενδυτές, τέτοια ανάπτυξη θέλουν, εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και επενδυτές να κερδοσκοπούν πάνω στην περιουσία του λαού και τις ανάγκες του.

Μόνο παχιά λόγια, Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, ύδρευση της Κινέτας και τόσα χρόνια δεν μπορεί να γίνει μια τροποποίηση σχεδίου για να φτιαχτούν σχολεία, ενώ η υδροδότηση της Κινέτας, του Αλεποχωρίου και του Καβελάρη συναγωνίζονται το…γιοφύρι της Άρτας!

Στον κόλπο των Μεγάρων βρίκεται η μεγαλύτερη εταιρεία φυσικού αερίου με διεθνή ρόλο και κέρδη δις! Ποιο το όφελος για την πόλη μας; Τίποτα! Εμείς μόνο επιβαρυνόμαστε από τη λειτουργία της και προσθέτουν νέα βάρη και κινδύνους με τη διέλευση βυτίων μεταφοράς μέσα από τον οικιστικό ιστό! Οι άλλοι συνδυασμοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτό, αν γίνουν κάποια έργα στη λογική του «τι να κάνουμε, θα το δεχτούμε».

Οι άλλοι πέντε υποψήφιοι, έχουν δοκιμαστεί. Είναι «γνωστοί και μη εξαιρετέοι». Τους είδαμε στη ΔΕΥΑΜ, ποτέ δε μάθαμε για τα υπέρογκα χρέη, δεν έχουν ουσιαστικά κανένα πρόβλημα που ένα κοινωνικό αγαθό, το νερό, γίνεται χρηματιστηριακό εμπόρευμα.

Και τώρα στις εκλογές φροντίζουν να κυριαρχήσει η λογική του «κοίτα τον εαυτό σου και μη νοιάζεσαι για τους άλλους», «έχω κονέ και θα σε βοηθήσω» κλπ. Κι έτσι βρίσκονται στη διοίκηση του Δήμου και της Περιφέρειας χρόνια τώρα, διατηρούν στενούς δεσμούς με τα κόμματα που τους στηρίζουν φανερά ή κρυφά. Κόμματα που κυβέρνησαν κόβοντας κατά 60% τους προϋπολογισμούς των Δήμων, απαγόρευσαν να προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό, απογύμνωσαν τις δημοτικές υπηρεσίες και παρέδωσαν τα πάντα σε εργολάβους βάζοντας τον λαό να πληρώνει δυο και τρεις φορές για χωρίς να βλέπει στο τέλος τίποτα.

Σ’ αυτές τις εκλογές καλούμε τον λαό να ξεπεράσει τις φοβίες του, να κρατήσουμε όρθια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να σηκώσουμε το κεφάλι μας. Οι αγώνες μας είναι το φως που θα σκορπίσει τα σκοτάδια τους που μας έβαλαν να ζούμε!

Φίλοι και φίλες, λαέ των Μεγάρων, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι μαζί σου! Στις 8 Οκτώβρη ρίχνουμε όλοι το γαρίφαλο στην κάλπη, ψηφίζουμε ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με υποψήφιο δήμαρχο…αυτόν που μιλά και στην Περιφέρεια τον αγωνιστή Γιάννη Πρωτούλη!»

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Γιάννης Πρωτούλης τονίζοντας πως όλα τα έργα υποδομής έχουν δοθεί σε εργολάβους και μεγαλοεπιχειρηματίες που τρίβουν τα χέρια τους κάθε φορά με τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, αφού οι καταστροφές είναι γι’ αυτούς… πηγή κέρδους!

Στο τέλος έγινε παρουσίαση των υποψηφίων της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, που αποτελείται από αγωνιστές που στάθηκαν και στέκονται δίπλα στους αγώνες και τις αγωνίες του λαού μας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button