Γιώργος Σακελλαρίου: Απάντηση με διευκρινήσεις για τις αναφορές της κ. Ι. Ρήγα

Αφορμή για την δημόσια παρέμβαση μου, αποτέλεσαν τα γραφόμενα της προέδρου του «Ηρόδωρου» κ. Ι. Ρήγα.
Δεν είχα σκοπό να παρέμβω, αφού στην πολιτική ο καθένας θέλοντας να ωραιοποιήσει την εικόνα της διοίκησής του, λέει και γράφει ό,τι του κατέβει. Όμως η παρότρυνση του κόσμου που κατά την διάρκειας της θητείας μου στο νομικό πρόσωπο «Ηρόδωρος» εκτίμησε το έργο μου και τον καθημερινό μου αγώνα, με ώθησε να μην αφήσω αναπάντητες τις αιχμές της σημερινής προέδρου, που αμαυρώνουν την όλη προσπάθεια που έκανα.

Καταρχήν θα ξεκινήσω και θα υπενθυμίσω στην κ. Ρήγα πως για να κάθεται σήμερα στο γραφείο της και να έχει όλες τις υπηρεσίες δίπλα της, το οφείλει στην δική μας διοίκηση, αφού όπως θα εξηγήσω παρακάτω, η δική της εκκίνηση στον «Ηρόδωρο», δεν έχει καμία σχέση με την δική μας. Οφείλω να εξηγήσω και να θυμίσω, ότι εκτός από το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε με την χρηματοδότηση του Δήμου λόγω της συνένωσης των Δήμων Μεγάρων – Νέας Περάμου, αναγκαστήκαμε να κάνουμε (όπως όριζε ο Καλλικράτης) συγχώνευση 10 νομικών προσώπων των δυο Δήμων σε ένα.

Πρέπει εδώ να κάνω γνωστό, ότι η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε χωρίς να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό, χωρίς να υπάρχει οργάνωση, με αποτέλεσμα να «στηθεί» ο «Ηρόδωρος» σε ένα χώρο 2 επί 2, που ήταν αποθήκη στον 1 ο Παιδικό Σταθμό. Όπως φαίνεται, δεν υπήρχαν και υποδομές, αφού έπρεπε όλα να στηθούν και να οργανωθούν από την αρχή.
Στην απάντησή της η κ. Ρήγα έκανε αναφορά σε χρέη που κληρονόμησε από την δική μας διοίκηση. Της θυμίζω λοιπόν, ότι εμείς ως διοίκηση παραλάβαμε χρέη από τις απερχόμενες διοικήσεις των νομικών προσώπων που συγχωνεύθηκαν, τα οποία άγγιζαν περίπου τις 600.000 ευρώ!

Το πρόβλημα διογκώνονταν, αφού έως ότου το νέο Νομικό Πρόσωπο να συσταθεί επίσημα και με Προεδρικό Διάταγμα, πέρασαν 4 μήνες.
Λογικό ήταν, οι μισθοί να τρέχουν, οι λειτουργικές ανάγκες ιδιαίτερα των Παιδικών Σταθμών επίσης, την στιγμή που ένα Νομικό Πρόσωπο που ακόμη δεν είχε συσταθεί, δεν είχε προϋπολογισμό για να καλύψει τις ανάγκες του νέου εγχειρήματος. Όμως εμείς, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε λόγω της καθυστέρησης της σύστασης του Νομικού Προσώπου, αλλά και των χρεών που κληρονομήσαμε, δεν κάναμε τα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων σημαία, αφού γνωρίζαμε πως ο Δήμος έχει συνέχεια, κάτι που όπως φαίνεται η κ. Ρήγα δεν μπορεί ακόμη να το αντιληφθεί.
Πως όμως να το αντιληφθεί αφού από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της τα βρήκε όλα έτοιμα και έπρεπε να κάνει μόνο διαχείριση;

Ιδιαίτερη εντύπωση μου προξένησε η αναφορά της κ. Ρήγα στο Δημοτικό Στάδιο Μεγάρων. Έχοντας την ευθύνη για το συγκεκριμένο χώρο άθλησης, θέλω και εδώ να κάνω γνωστά κάποια πράγματα.
Η κ. Ρήγα ανέφερε ότι δεν κάναμε σύμβαση στον εργολάβο που είχε αναλάβει την συντήρηση του χλοοτάπητα, με αποτέλεσμα να μείνει απλήρωτος.

Μάλλον έχει άγνοια επί του θέματος. Της κάνω γνωστό, ότι ο συγκεκριμένος εργολάβος, ενώ είχε ειδοποιηθεί πολλές φορές να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Τεχνική Υπηρεσία για να υπογραφεί η σύμβαση έργου, αυτός για δικούς του λόγους δεν προσήλθε. Οπότε όπως γίνεται κατανοητό, χωρίς σύμβαση έργου δεν δικαιούνταν ούτε να πληρωθεί, αλλά ούτε και να διεκδικήσει χρήματα από το Δήμο. Η κ. Ρήγα αναφέρθηκε στο κλειστό του 8 ου Δημοτικού Σχολείου, όμως και γι’ αυτό το έργο μάλλον δεν είχε σωστή ενημέρωση.

Την ενημερώνω λοιπόν, ότι λειτουργήσαμε με βάση τις ανάγκες που υπήρχαν ώστε να εξυπηρετηθούν τα σωματεία, αφού οι χώροι του κλειστού «Αλέκος Σάλτας» δεν επαρκούσαν, την στιγμή που έπρεπε να εξυπηρετηθούν και τα σωματεία της Νέας Περάμου, αφού γίνονταν ανακατασκευή παρκέ στο κλειστό «Γιώργος Τσαλδάρης».

Με ενέργειες της διοίκησης Μαρινάκη, ξεμπλοκάραμε από τα γραφειοκρατικά γρανάζια το έργο κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου του 8 ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων, το οποίο είχε τελματώσει. Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε τελικά με αποτέλεσμα το κλειστό να δοθεί προς χρήση στα σωματεία. Άρα δεν επρόκειτο για «προεκλογική αγωνία» όπως αναφέρει η κ. Ρήγα, για να δείξουμε ότι κάνουμε έργο!
Είχαμε αγωνία για να παραδώσουμε το κλειστό στη νεολαία και στα σωματεία, ώστε να αθλούνται περισσότερες ώρες. Όσο για τα γραφόμενα της κ. Ρήγα του τύπου… «ψιχαλίζει εντός της αίθουσας όταν βρέχει», αλλά και για την μη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης, ψύξης, πυρασφάλειας και ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, ας απευθυνθεί στον αρμόδιο υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας που ήταν υπεύθυνος για την παραλαβή του έργου.

Η πρόεδρος του «Ηρόδωρου» υποστηρίζει ότι δεν κάναμε έργο στο στάδιο αλλά και στο κλειστό «Αλέκος Σάλτας».
Θα της θυμίσω, πως η διοίκηση Μαρινάκη, ο τότε πρόεδρος του «Ηρόδωρου» Κλεάνθης Βαρελάς και εγώ ως αντιπρόεδρος, παραλάβαμε ένα δημοτικό στάδιο σε άθλια κατάσταση. Ο αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο ποδοσφαίρου ήταν γεμάτος παπαρούνες και μαργαρίτες, το σύστημα άρδευσης διαλυμένο, τα αποδυτήρια και αυτά κατεστραμμένα, ενώ το προθερμαντήριο είχε μετατραπεί σε στέκι τοξικομανών, αλλά και σε χώρο ημιδιαμονής αλλοδαπών.
Με βάση τα παραπάνω, το στάδιο δεν ήταν προσβάσιμο στους δημότες, αφού ιδιαίτερα όταν έπεφτε ο ήλιος με τους υποτυπώδεις προβολείς «νέκρωνε», γιατί ο
κόσμος φοβόταν ακόμη και για την σωματική του ακεραιότητα.

Πολλά προβλήματα υπήρχαν και στο κλειστό γυμναστήριο «Αλέκος Σάλτας». Άρα κ. Ρήγα, αυτό που τότε εμείς παραλάβαμε, θεωρείται υποτίμηση στους συμπολίτες μας και στα σωματεία που τότε ήθελαν να αθληθούν.

Και τι παραδώσαμε; Κυρία πρόεδρε για να γνωρίζετε, παραδώσαμε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο στολίδι, που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να φιλοξενεί ακόμη και αγώνες Εθνικών Ομάδων ή Super League! Θυμίζω πως φιλοξενήθηκαν στο στάδιο αγώνες Football League, αλλά και ο διεθνής αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των Εθνικών Ομάδων Ελλάδας – Φιλανδίας και ο τελικός κυπέλλου της ΕΠΣΔΑ. Επίσης φιλοξενήθηκαν πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου που είναι στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, αλλά και πανελλήνια πρωταθλήματα TAE K WODO και KICK BOXING, όπως και αγώνες μπάσκετ με την συμμετοχή της Εθνικής Νέων στο κλειστό «Αλέκος Σάλτας».

Παραδώσαμε επίσης, αποδυτήρια προδιαγραφών Super League, δημοσιογραφικά θεωρεία, πλαστικά καθίσματα, αλλά και ειδικά διαμορφωμένο χώρο υποδοχής φιλοξενούμενων φιλάθλων. Ενεργοποιήσαμε τους προβολείς με επάρκεια ακόμη και για βραδινούς αγώνες ποδοσφαίρου, αλλά και για την άθληση των δημοτών, αυξάνοντας κατά μια ώρα το ωράριο λειτουργίας του σταδίου. Αυτό είχε σαν συνέπεια την αύξηση της προσέλευσης του κόσμου για άθληση αλλά και την κάλυψη αναγκών των ομάδων της περιοχής.

Για τον καθαρισμό αλλά και τον καλλωπισμό του περιβάλλοντος χώρου, ούτε συζήτηση. Κάναμε τα αυτονόητα. Το πιο βασικό απ’ όλα, είναι ότι παραδώσαμε όλους τους αθλητικούς χώρους στα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο, με άδεια λειτουργίας αθλητικών χώρων για την τέλεση εθνικών πρωταθλημάτων, μετά από έλεγχο παραγόντων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Όλα τα παραπάνω είναι μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων και έργων που κάναμε για τη νεολαία, τον αθλητισμό, και τα σωματεία. Με μεγάλη μου λύπη θα ήθελα να αναφερθώ στα γραφόμενα της κ. Ρήγα για τις οφειλές στο ΙΚΑ αλλά και για την αναφορά της σχετικά με τη νομική κάλυψη από τον «Ηρόδωρο», «για να μην πάω φυλακή» όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στην απάντησή της.
Εδώ πιστεύω ότι η κ. Ρήγα παραποιεί την αλήθεια, λειτουργώντας σαν τους πολιτικούς παλιάς κοπής. Θλίβομαι γιατί δεν περίμενα από ένα νέο άνθρωπο, με μια μεγάλη αθλητική διαδρομή, να ακολουθεί τέτοιου είδους τακτική.

Πρέπει να γνωρίζει ότι το οικονομικό πρόβλημα είχε προκύψει τότε στο Δήμο, έπειτα από τις κατασχέσεις για χρέη προηγούμενων διοικήσεων, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η επιχορήγηση του «Ηρόδωρου».

Αν σε αυτό προσθέσουμε και την προτροπή μελών του συνδυασμού της «Ένωσης Πολιτών», δηλαδή του συνδυασμού του κ. Σταμούλη προς τους πολίτες που είχαν να λάβουν χρήματα από το Δήμο για να κάνουν κατασχέσεις, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία προτίμησα να πληρώσω τους μισθούς των εργαζομένων και να χρωστάω στο ΙΚΑ, εκμεταλλευόμενος τότε το νόμο που μου έδινε τη δυνατότητα των ρυθμίσεων.
Επειδή ο Δήμος έχει συνέχεια (φαίνεται δεν το έχει κατανοήσει η κ. Ρήγα), ήταν υποχρεωμένη για την παροχή νομικής κάλυψης. Πιστεύω όμως θα πρέπει να ντρέπεται όταν λέει δημόσια πως θα πήγαινα φυλακή! Έπρεπε η κ. Ρήγα αφήνοντας πίσω την πολιτική, να σεβαστεί τον αγώνα ενός ανθρώπου που σε δύσκολες οικονομικά περιόδους έκανε έργο, και όχι να επικαλείται πράγματα για να τον εκθέσει στην κοινωνία.
Για το απλήρωτο προσωπικό που αναφέρει η πρόεδρος του «Ηρόδωρου», ας ρωτήσει καλύτερα την σημερινή πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που μεταγράφηκε στο συνδυασμό της «Ένωσης Πολιτών». Θυμίζω ότι ήταν η τελευταία πρόεδρος του «Ηρόδωρου» επί διοικήσεως Ι. Μαρινάκη.

Η κ. Βανέσα Μαυροειδή λοιπόν γνωρίζει καλύτερα τι ενέργειες έκανε πριν ολοκληρώσει την μεταγραφή της από τον κ. Μαρινάκη στον κ. Σταμούλη.

Με την ευκαιρία απάντησης που μου δίνει η πρόεδρος του «Ηρόδωρου», Θα ήθελα να συμβουλεύσω την κ. Ρήγα, για λόγους πολιτικής να μην ισοπεδώνει τα πάντα, αφού όλοι όσοι πέρασαν από τα κοινά του Δήμου γενικότερα, κάτι πρόσφεραν. Εσείς βέβαια κ. Ρήγα με το ύφος σας, αποδεικνύετε ότι τα κάνετε όλα καλά και τέλεια…
Είστε σίγουρη; Ο κ. Δήμαρχος τα γνωρίζει όλα; Δε νομίζω!! Όμως όταν έρθει η κατάλληλη ώρα, η ώρα της κρίσης για όλους μας, θα τα μάθει…

Κλείνοντας, (αφού τα κάνετε όλα τέλεια), θα ήθελα να σας δώσω συγχαρητήρια και να σας ευχηθώ κάθε πρόοδο στις πολιτικές βλέψεις που έχετε, γιατί όπως φημολογείται ανήκετε στην ομάδα που προετοιμάζει την ανατροπή του «συστήματος Σταμούλη».

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία
Γιώργος Σακελλαρίου
Πρώην πρόεδρος Νομικού Προσώπου «Ηρόδωρος»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button