Γ. Κάρκας: Άξιος υπερασπιστής του πολιτικού ήθους και του πολιτικού λόγου ο Γ. Μπερδελής

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή του Γιώργου Κάρκα, Αντιπροέδρου ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την αναφορά του προέδρου της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Γιάννη Κολλάτα όπου μεταξύ άλλων αναφέρονταν μόνο στο πρόσωπο του Γιώργου Μπερδελή.

Ο φίλος Γιάννης δήλωσε πως «ο κ. Μπερδελής θα έπρεπε να ντρέπεται που είναι δημοτικός σύμβουλος, επειδή όλα αυτά τα χρόνια δεν έδειξε τίποτα ως αντιδήμαρχος».

Πιστεύω πως πρόκειται για μια εντελώς άστοχη δήλωση που έγινε σε συνέντευξη που αφορούσε τα πεπραγμένα της σχολικής επιτροπής.

Διαβάζοντας ξανά και ξανά την δήλωση αλλά και όλα όσα είπε ο κ. Κολλάτας ξεφεύγοντας από την συνέντευξη, αναρωτιέμαι τελικά ποιοι είναι οι λόγοι που στοχοποιεί τον κ. Μπερδελή. Μήπως φοβάται κάτι;

Δραστηριοποιούμαι πολλά χρόνια στα κοινά και έχω την δυνατότητα να γνωρίζω την πολιτική διαδρομή του καθενός, γι’ αυτό και έχω το θάρρος της γνώμης μου να γράψω δημόσια, ότι ιδιαίτερα ο Γιώργος Μπερδελής, δεν αξίζει τέτοιας συμπεριφοράς.

Και δεν αξίζει τέτοιας συμπεριφοράς ειδικά από τον κ. Κολλάτα, ο οποίος πάντα (και ως πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας), είχε να πει κάτι καλό για τον κ. Μπερδελή και πάντα τον πρότεινε (όπως και εγω), ως ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Θυμίζω για όσους δεν γνωρίζουν, πως ακόμη και σε εποχές πόλωσης, ο κ. Μπερδελής ήταν ο Άνθρωπος των πολιτικών συγκλίσεων και της ρήσης «προχωράμε ταπεινά και σεμνά».

Στην πολιτική του διαδρομή, μας δίδαξε πολιτικό ήθος, αφού ήταν και συνεχίζει να είναι άξιος υπερασπιστής του πολιτικού ήθους και του καθαρού πολιτικού λόγου, δημιουργώντας μόνο φίλους αλλά και σεβασμό από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Σε όλη του την πορεία, ως επαγγελματίας αλλά και ως πολιτικός, πρόσφερε παντού ανιδιοτελώς, αφήνοντας την σφραγίδα του και σε συλλόγους όπου είχα την τύχη να τον γνωρίσω και να συνεργαστώ μαζί του. Εκεί διαπίστωσα πόσο ανοιχτό μυαλό είναι, ενώ δεν μπορώ να μην αναφέρω πως όποτε χρειάστηκε έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Με αυτό τον τρόπο, αλλά και την μεγαλοψυχία του κατάφερε να μας κερδίσει και να τον σεβόμαστε όχι μόνο ως άνθρωπο αλλά και ως πολιτικό, κάτι που ακόμη και ο φίλος Γιάννης Κολλάτας το είχε αποδεχθεί.

Είναι λοιπόν απορίας άξιον για ποιο λόγο ο κ. Κολλάτας αναφέρεται μονίμως σε δημόσιες δηλώσεις του με απαξιωτικό τρόπο για τον κ. Μπερδελή.

Κλείνοντας με βάση τις δηλώσεις του φίλου Γιάννη, αναρωτιέμαι εάν θα πρέπει να ντρέπεται τελικά τόσο ο ίδιος όσο και ο λαός που ψήφιζε και ψηφίζει Γιώργο Μπερδελή;

Γιατί έτσι που τέθηκε το θέμα από τον κ. Κολλάτα, ο κυρίαρχος λαός θα πρέπει να ντρέπεται και για άλλους που έχει ψηφίσει ή ψηφίζει!

Μην υποτιμάς Γιάννη Κολλάτα τη νοημοσύνη του κυρίαρχου λαού!

Ότι θέλει ο πολίτης ψηφίζει Γιάννη μου. Ψηφίζει και γιατρούς, και μηχανικούς, και στρατηγούς, και μαθηματικούς, και ότι του αρέσει! Μέχρι και … λογιστή για Νομάρχη.

Δικαίωμά του, τού λαού είναι να ψηφίζει και να «κατεβάζει» όποιον θέλει…

Οι παλαιοκομματικές πρακτικές όπως και οι υποδείξεις για το ποιοι θα κατέβουν «πέθαναν»! Μιλάει και αποφασίζει ο λαός!

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Γιώργος Δ. Κάρκας

Αντιπρόεδρος ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας

Παρόμοια άρθρα

Back to top button