Λαϊκή Συσπείρωση: «Απαντούν με δικαιολογίες στα ερωτήματα του Α. Χοροζάνη υπηρετώντας τους εργολάβους»

Ακολουθεί δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης του Δήμου Μεγαρέων «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο δήμαρχο Μεγαρέων Αντώνη Χοροζάνη.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός μας σύμβουλος Αντώνης Χοροζάνης έθεσε ως θέμα εκτός ημερησίας την πορεία του έργου ασφαλτόστρωσης στην περιοχή του Βλυχού, ύψους 730.000 Ευρώ. Η απάντηση από τον αντιδήμαρχο κ. Καράμπελα ήταν πως έγινε διακοπή του έργου γιατί οι κάτοικοι της περιοχής τρομοκράτησαν τον εργολάβο! Έτσι, από το σύνολο του έργου προχώρησε μόνο ένα κομμάτι αξίας 100.000 Ευρώ.

Οι κάτοικοι διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του εργολάβου λέγοντας πως αντίθετα, ήταν πολύ φιλικοί, αφού θα γινόταν επιτέλους ένα έργο που περίμεναν χρόνια στην περιοχή τους.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι και η ίδια πολύ επιφυλακτική απέναντι στις εικασίες του εργολάβου, γιατί η πείρα έχει δείξει πως σε πολλές περιοχές σ’ όλο τον Δήμο, εν εξελίξει έργα σταμάτησαν για διάφορους λόγους και δικαιολογίες από εργολάβους, όπως η υδροδότηση της Κινέτας, η καθυστέρηση με το 2ο δημοτικό Ν. Περάμου κ.α.

Απευθύνουμε το ερώτημα προς το δημοτικό συμβούλιο και τους πολίτες, γιατί τόση ελαφρότητα στις δικαιολογίες, για ένα έργο που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι της περιοχής μας;

Ένα σοβαρό θέμα που τέθηκε ήταν η ανάθεση έργου καθαριότητας στην Δημοτική Επιχείρηση Μεγάρων (ΔΕΜ), που δόθηκε ως Α.Ε. στην εταιρεία ΕΚΟ Ανακύκλωση. Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εδώ και πολλά χρόνια βάζει έντονα το θέμα του Οργανισμού Καθαριότητας με τη συνεχή μείωση σε μόνιμο προσωπικό. Η απάντηση πάντα ήταν η ίδια: Η κυβέρνηση απαγορεύει τις προσλήψεις.

Έτσι φτάσαμε στα τελευταία 13 χρόνια να χρησιμοποιούμε την Εταιρεία Ύδρευσης του Δήμου (ΔΕΥΑΜ) και με συμβασιούχους να καλύπτουμε ένα μέρος του προσωπικού καθαριότητας. Τώρα που δόθηκε η ΔΕΥΑΜ στην ΕΥΔΑΠ χάθηκε αυτή η μέθοδος προσλήψεων και εκβιαστικά η δημοτική αρχή βάζει το θέμα ιδιωτικοποίησης μέρους της καθαριότητας και τον ογκωδών με την παράδοσή τους σε ιδιωτική εταιρεία.

Πάγια θέση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είναι η κάλυψη όλων των αναγκών με μόνιμο προσωπικό και καμιά εκχώρηση υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες. Όταν κάλεσε ο Αντώνης Χοροζάνης να δεσμευτούν τώρα πως όποιος βγει δήμαρχος θα καταργήσει την σύμβαση ιδιωτικοποίησης, κανείς από τους παρόντες δεν πήρε θέση ψελλίζοντας πως έτσι κι αλλιώς δεν θα περάσει από την Αποκεντρωμένη!

Αυτοί είναι! Ταγμένοι πολιτικά να υπηρετούν τους εργολάβους και το μεγάλο κεφάλαιο, τα κέρδη των λίγων κι όχι τις πραγματικές μας ανάγκες! Ξέρουμε πολύ καλά τι θα κάνει ο επόμενος «μια από τα ίδια» δήμαρχος. Να δυναμώσουμε τη δική μας φωνή και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button