Λαϊκή Συσπείρωση – Καλώδιο υπερυψηλής τάσης

Δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Μέγαρα – Νέα Πέραμος» με επικεφαλής τον Αντώνη Χοροζάνη ενημερώνει ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πάρθηκε απόφαση να ακυρωθεί η απόφαση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα του καλωδίου υπερυψηλής τάσης. Ο Αντώνης Χοροζάνης ψήφισε «παρών». Στη συνέχεια αναφέρει:

Απ’ ό,τι φαίνεται η Δημοτική Αρχή αλλά και η «μείζων» αντιπολίτευση του Δήμου μας δεν καίγονταν και τόσο για την υγεία και την ασφάλεια του λαού. Έτσι πέταξαν μια «φωτοβολίδα» για να «χαϊδέψουν αυτιά» και να δώσουν εντυπώσεις αγωνιστικότητας, που γρήγορα όμως έσβησε με αντισταθμιστικά από τον ΑΔΜΗΕ που μεταφράζονται σε εκατομμύρια Ευρώ.
Η δική μας θέση είναι πάντα ξεκάθαρη και ξεκινά από το βασικό ερώτημα: Θα βγει ωφελημένος ο λαός της περιοχής από αυτό το έργο; Γίνεται αυτό το έργο για να υπηρετήσει τις λαϊκές ανάγκες; Σε ποια περίπτωση θα τις υπηρετούσε;

– Αν θα μειωνόταν η τιμή του ρεύματος για τον λαό και θα καλύπτονταν οι ενεργειακές του ανάγκες.
– Αν το έργο θα γινόταν με σεβασμό στο περιβάλλον και την Τοπική κληρονομιά.
– Αν θα διασφαλίζονταν σταθερές θέσεις εργασίας με ασφάλεια και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
– Αν θα γινόταν η επένδυση με κριτήρια την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, την ισόμετρη ανάπτυξη των διάφορων περιοχών της χώρας.
– Αν θα υπήρχε προσανατολισμός στη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών.

Αν γίνονταν τα παραπάνω, σίγουρα μια τέτοιου είδους διασύνδεση θα βοηθούσε την ευστάθεια του συστήματος και την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Γιατί λοιπόν δεν γίνεται τίποτα αυτά; Μα γιατί άλλη είναι η σκοπιμότητα του έργου! Ποια δηλαδή;

– Είναι έργο που εντάσσεται στη σύνδεση Ελλάδας Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου σε όλη δηλαδή την ευαίσθητη λεκάνη-φιλέτο της ΝΑ Μεσογείου, όπου συγκρούονται τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα.

– Οι επενδύσεις αυτές ωφελούν βέβαια και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας μας που δραστηριοποιούνται στην Ενέργεια και κυρίως στις ΑΠΕ (αιολικά πάρκα)

– Ως επένδυση βρίσκεται μέσα στο πεδίο σύγκρουσης ιμπεριαλιστικών συμφερόντων αν έχουμε υπόψη μας πως οι ΗΠΑ ψάχνουν εναλλακτικούς δρόμους μεταφοράς ενέργειας για απεξάρτηση της ΕΕ από την Ρωσία και από την άλλη βασικός μέτοχος της ΑΔΜΗΕ είναι η Κίνα!

– Μια από τις κύριες σκοπιμότητες της επένδυσης είναι να «απελευθερωθεί χώρος» για 3000 MW μέσω αιολικών πάρκων.

Συμπερασματικά, η επένδυση αυτή είναι κομμάτι των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων – και συγκρούσεων – στην ευρύτερη περιοχή και έρχεται να καλύψει τις επενδυτικές ανάγκες μιας σειράς μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας μας, όχι μόνο αυτών της Ενέργειας, αλλά και άλλων (κατασκευαστικές, τουρισμού κλπ.).

Ο λαός θα συνεχίσει να ζει μέσα σε ενεργειακή φτώχεια και ανασφάλεια θα του πετάξουν ψεύτικες ή εφήμερες υποσχέσεις για εργασία ή κάποιο έργο ή κάποια Ευρώ ως αντισταθμιστικά…Οι συνθήκες ζωής μας θα χειροτερεύουν γιατί τελικοί αποδέκτες όλου του κόστους των επενδυτικών σχεδίων θα είμαστε εμείς άμεσα ή έμμεσα… Και στο τέλος από το πέρασμα του καλωδίου θα μείνουν σε μας μόνο οι… τρύπες στους δρόμους! Κύριε Σταμούλη, τουλάχιστον πείτε στην ΑΔΜΗΕ τελειώνοντας το έργο να ρίξει και καμιά άσφαλτο και με την ευκαιρία, ας ρίξει και στους υπόλοιπους δρόμους μήπως σώσουμε κανένα αυτοκίνητο… 1 δις Ευρώ είναι το έργο, τι στο καλό, σας βρήκαμε κι ένα αντισταθμιστικό ακόμη!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button