Λαϊκή Συσπείρωση: «Να παραμείνει το Πρωτοδικείο στην Ελευσίνα και το Παράρτημα στα Μέγαρα»

Ακολουθεί άρθρο-επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Μεγάρων-Νέας Περάμου για τη μεταφορά της έδρας του Πρωτοδικείου Πειραιά στα Μέγαρα.

«Με αφορμή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που μέσα στις χωροταξικές και άλλες διατάξεις που περιέχει, μεταφέρει την περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Πειραιά στην πόλη των Μεγάρων, επισημαίνουμε τα εξής:

Ακούγονται και διατυπώνονται απόψεις και θέσεις από την διοίκηση του Δήμου αλλά και παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που παρουσιάζουν την εν λόγω διάταξη ως την «κότα με τα χρυσά αυγά», που θα φέρει στην πόλη μας και τους κατοίκους της την πολυπόθητη ευημερία μέσα από την άνοδο της επισκεψιμότητας, η οποία θα συμπαρασύρει και την οικονομική πρόοδο του τόπου!!! Ακόμα και για θέσεις εργασίας ειπώθηκε, οι οποίες θα είναι βάλσαμο για τους άνεργους νέους της περιοχής μας.

Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, το οποίο είναι ενταγμένο στα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης που τα κόμματα – υπέρμαχοι της ΕΕ και των πολιτικών της στήριξαν με χέρια και με πόδια, το μόνο που καταφέρνει είναι ουσιαστικά να κάνει πιο δύσκολη την ζωή των πολιτών της Δυτικής Αττικής.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο προωθούμενο νομοσχέδιο διαπιστώνει το εξής: Η «επιτάχυνση» στην απονομή της δικαιοσύνης αφορά αποκλειστικά τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και ένα πιο «ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον» για επενδύσεις στην «πράσινη» και ψηφιακή μετάβαση! Κι αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά τα ίδια τα προαπαιτούμενα: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να υπηρετεί την αντοχή της οικονομίας και να καταστεί πυλώνας προσέλκυσης επενδύσεων»! Η ενοποίηση Ειρηνοδικείων-Πρωτοδικείων θα δυσχεράνει την πρόσβαση του λαού στη δικαιοσύνη, θα μεγαλώσει την ταλαιπωρία και την γραφειοκρατία, θα την κάνει πιο ακριβή. Η «επιτάχυνση» αυτή βέβαια συνδέεται και με την ιδιωτικοποίηση της Δικαιοσύνης με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων των δικαστηρίων σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία!

Η πρόσβαση στο δικαστήριο θα είναι μια μεγάλη ταλαιπωρία για τους κατοίκους της Δ. Αττικής, τους δικηγόρους, τους δικαστικούς υπαλλήλους κλπ. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή που βιώνουν οι συμπολίτες μας σε Μέγαρα, Νέα Πέραμο και Κινέτα, που είδαν στα χρόνια των μνημονίων, του Καλλικράτη και του Κλεισθένη, να κλείνουν υπηρεσίες στην πόλη μας (ΔΟΥ,ΔΕΗ, άλλες υπηρεσίες) και να ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα στις καθημερινές τους ανάγκες.

Ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ, εργαζόμενοι που δουλεύουν απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής βιώνουν καθημερινά αυτή την υποβάθμιση και τώρα ουσιαστικά προστίθεται ακόμη μια σε αυτό το ανακάτεμα υπηρεσιών, που το μόνο που κάνει είναι να περικόπτει δαπάνες για κοινωνικές ανάγκες και να κάνει το βίο αβίωτο στους πολίτες.

Πάει πολύ λοιπόν οι βουλευτές ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για μια win win πρόταση για τα Μέγαρα, την ίδια ώρα οι βουλευτές τους στην Ελευσίνα να ζητούν να μη φύγει και την ίδια ώρα τα Κόμματα τους έχουν συνεισφέρει στην απομάκρυνση κοινωφελών υπηρεσιών, στην υποστελέχωση δομών του Δήμου, στην ανεργία των νέων μας, στην εκχώρηση σε εργολάβους κρίσιμων εργασιών για την ασφάλεια των κατοίκων της πόλης, να υπερθεματίζουν τώρα για το πώς θα αλλάξει η πόλη με την μεταφορά της έδρας του πρωτοδικείου Πειραιά.

Η Λαϊκή συσπείρωση είχε εναντιωθεί και τότε σε όλη αυτή την υποβάθμιση που ερχόταν με τα λουκέτα σε δομές και υπηρεσίες. Θέση μας είναι να παραμείνει το Πρωτοδικείο στην Ελευσίνα και το Παράρτημα στα Μέγαρα.

Οι αγώνες των κατοίκων στο δρόμο της διεκδίκησης για να μπορούν οι εργαζόμενοι να εξυπηρετούνται στον τόπο τους, εύκολα δωρεάν και με ασφάλεια θα μας βρουν στο πλάι τους, όπως τόσα χρόνια μέσα και έξω απ’ το δημοτικό συμβούλιο».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button