Λαϊκή Συσπείρωση: Ανακοίνωση 3 υποψηφίων στην Τοπική Κοινότητα Κινέτας

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24/02 στην Ομοσπονδία Συλλόγων Κινέττας Μεγάρων, όπου ο υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Χοροζάνης ανακοίνωσε τα ονόματα των τριών πρώτων υποψηφίων στην τοπική κοινότητα Κινέττας. Είναι οι: Εγγλέζος Τάσος, Κάππος Γιώργος και Παπαθεοδώρου Λευθέρης.

Δήλωση στήριξης της Λαϊκής Συσπείρωσης έκανε ο Τσόλης Αλέξης, που διετέλεσε πρόεδρος της ΕΤΕ/ΔΕΗ, της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, μέλος ΔΣ της ΓΣΕΕ και μέλος της Ε.Γ. του ΠΑΜΕ. Στη δήλωσή του ανέφερε τα εξής:
«Τα προβλήματα, τοπικά, δημοτικά και περιφερειακά, για να αντιμετωπιστούν χρειάζονται συνεχή αγώνα όλων, αν είναι δυνατόν, των κατοίκων μιας περιοχής. Οι άνθρωποι που θα ασχοληθούν με τα κοινά πρέπει να μπορούν να ενεργοποιούν τους κατοίκους στην κατεύθυνση ανάδειξης, προβολής και αγωνιστικής διεκδίκησης των προβλημάτων.

Τα μέλη και στελέχη που δραστηριοποιούνται στις γραμμές της Λαϊκής Συσπείρωσης αξίζει να στηριχθούν. Είναι σίγουρο ότι αυτά που λένε προεκλογικά, θα τα υποστηρίζουν και μετά τις εκλογές. Ανεξάρτητα κομματικής τοποθέτησης, (εγώ δεν είμαι μέλος του ΚΚΕ) η στήριξη των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης θα δυναμώσει τον αγώνα ώστε να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.»

Κατόπιν ο Αντώνης Χοροζάνης μίλησε για τα προβλήματα της περιοχής, τις εκλογές και τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης που αποτυπώνονται στο κείμενο:
«Σ’ αυτές τις δημοτικές εκλογές θα βγουν πολλοί υποψήφιοι να σου μιλήσουν για την «τιμιότητά τους», την «εργατικότητα», τις γνωριμίες που έχουν. Θα σου πουν πως τα προβλήματα της Κινέττας «δεν έχουν χρώμα» και πως πρέπει όλοι μαζί και «ενιαία» να αγωνιστούμε για την επίλυσή τους. Μιλάνε για τις δυνατότητες που δίνονται με τον «Κλεισθένη» να δημιουργηθεί «κουλτούρα συνεργασίας» άσχετα με την πολιτική τους τοποθέτηση.

Τι δεν λένε: Πως ο αγώνας τους είναι πολύ «κοντός» και φτάνει μέχρι εκεί που δεν αμφισβητείται η κυρίαρχη πολιτική, αυτή που λέει πως τα πάντα υποτάσσονται στη λογική «κόστους-οφέλους». Οι ανάγκες του λαού είναι «κόστος» για το μεγάλο κεφάλαιο, επομένως δεν πρόκειται ποτέ να ικανοποιηθούν! Να γιατί δεν υπάρχει ύδρευση στην Κινέττα, δεν έχουν γίνει αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα ρίχνοντας ο ένας ευθύνες στον άλλον κι όλοι μαζί στον θεό και βέβαια δεν υπάρχουν στον φετινό προϋπολογισμό του Δήμου. Να γιατί στα αιτήματα των φορέων της Κινέττας η δημοτική αρχή απάντησε με ψήφισμα συμπαράστασης! Ο αγώνας τους είναι πολύ «κοντός»! Οι ανάγκες μας είναι κόστος που δεν χωράει στην «ανάπτυξή τους»!

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον λαό να αναλογιστεί τις ευθύνες του όταν στηρίζει αυτές τις λογικές! Όταν παρασύρεται από τοπικιστικές αντιλήψεις που κρύβουν τον πραγματικό ένοχο και διχάζουν τον αγώνα που πρέπει ΝΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΣ! Να μην πέσει στις παγίδες που του στήνουν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των λίγων, που βλέπουν την περιοχή μας ως πεδίο κερδοφορίας και εκμετάλλευσης! Όταν βλέπουν ξενοδοχεία, μαρίνες και βωξίτες πάνω στις στάχτες που άφησε η πολιτική τους! Όταν κλείνουν τα μάτια μπρος στους εξαθλιωμένους εργαζόμενους, το νεκρό περιβάλλον!

Σας καλούμε τώρα στη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Κινέττας για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί:

  • Άμεση αποκατάσταση της περιοχής με αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα.
  • Άμεση και πλήρη αποζημίωση των πληγέντων με αποχαρακτηρισμό των περιοχών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, γραφειοκρατικές δικαιολογίες.
  • Να σταματήσει η κοροϊδία και να μπει το νερό στην Κινέττα ΤΩΡΑ!
  • Ίδρυση Κέντρου Υγείας και Σχολείου για τις ανάγκες των παιδιών και των κατοίκων της περιοχής.

Καλούμε όλους τους τίμιους αγωνιστές που δεν διστάζουν να συγκρουστούν με αυτήν την πολιτική, να στηρίξουν την Επιτροπή Αγώνα και τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Αυτοί σχεδιάζουν να φέρουν «ανάπτυξη». Εμείς σχεδιάζουμε να τους σταματήσουμε! Να φτιάξουμε την Κινέττα που ταιριάζει στις ανάγκες μας και στο μέλλον των παιδιών μας!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button