Κωνσταντίνος Δέδες: «Οι γκέι παλικαρισμοί των πολιτικών και οι μνήμες του λαού»

Σαν «γκέι παλικαρισμούς»  χαρακτήρισε ο Τζίμης Πανούσης την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης της πρώτης φοράς αριστεράς. Με τον χαρακτηρισμό αυτόν, θέλησε να ξεμπροστιάσει αυτούς που ενώ γνώριζαν ότι το παιχνίδι είναι στημένο, δήλωναν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και την Μέρκελ γιατί είναι παλικάρια.

 

Το θέμα με το λιμάνι στην Πάχη δεν είναι το εάν θα αποτελέσει μέτρο για την ανάπτυξη της πόλης μας η όχι, αλλά εάν υπό καθεστώς κατοχής υπάρχει πιθανότητα αυτό να είναι, υπέρ των κατεχομένων.

 

Όπως έχω γράψει η αναγνώριση του καθεστώτος κατοχής είναι το Α και το Ω, διότι εάν το καταλάβουμε αυτό, η απάντηση για την κατασκευή του εμπορικού λιμανιού θα είναι ΟΧΙ.

 

Η πραγματική ερώτηση λοιπόν είναι το τι κάνεις υπό κατάσταση κατοχής. Σε αυτό καλούμαστε να απαντήσουμε.

 

Το μόνο που θα επισημάνω σαν σίγουρο, είναι ότι το έργο αυτό, εντάσσεται στα αναπτυξιακά σχέδια της Κίνας και όχι της Ελλάδας, διότι μειώνει σημαντικά το κόστος μεταφοράς των Κινέζικων προϊόντων προς την Ευρώπη.

 

Σωστά λοιπόν αντέδρασε ο Δήμαρχος μας στην ανακοίνωση του ΣΕΒ, υπό την προϋπόθεση ότι η αντίδραση αυτή έγινε γιατί δέχεται το καθεστώς κατοχής και πράττει τα δέοντα.

 

Εάν όχι, ας μου επιτραπεί να υπενθυμίσω τις αντιδράσεις της τότε πολιτικής ηγεσίας του τόπου μας, με τεράστιο μένος κατά της Ρεβυθούσας και αφού κάποιοι εκείνη την εποχή έγιναν πλουσιότεροι, σήμερα κατασκευάζεται και η τρίτη δεξαμενή στο νησί.

Θυμάμαι επίσης, κάτι φράσεις, «θα περάσει πάνω από το πτώμα μου» ο αγωγός, και κάτι «παλικάρια» που νοιάζονταν τάχα για τα ‘’δεντρά’’, για τους αγρότες μας, ξαφνικά και όλως τυχαίως, ανακάλυψαν ότι ο αγωγός είναι για το καλό της πόλης μας.

 

Θα μου τονίσει κάποιος ότι ήταν άλλες εποχές.

 

Εννοείται, γι` αυτό εδώ και δυο χρόνια το ΕΠΑΜ Μεγάρων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Διότι ότι δεν κατάφεραν να περάσουν οι χούντες, το Καραμανλικό κράτος, το ΠΑΣΟΚ και άλλες “δημοκρατικές“ δυνάμεις, θα το καταφέρει άνετα η αριστερά.

 

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε ένα πράγμα. Το λιμάνι θα γίνει είτε το θέλουν οι πολιτικοί είτε όχι. Ο σχεδιασμός αυτής της κατασκευής έχει αποφασιστεί από άλλους και σε άλλες εποχές.

 

Απευθύνομαι λοιπόν στις γυναίκες – ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ και τις εκλιπαρώ να ανασκουμπώσουν τα μανίκια τους και να οργανώσουν τους άντρες για πόλεμο (οικονομικό). Έτσι γίνεται πάντα στην ιστορία μας.

 

Σήμερα ο άντρας είναι απελπισμένος λόγω της ασάφειας και κυρίως από την αναδουλειά και την ανεργία. Γιατί όπως και να το κάνουμε, η γυναίκα είναι ικανή να βάλει τάξη στην ασάφεια και ο άντρας να πολεμήσει.

 

Πιστέψτε με δεν υπάρχει ποιο κατάλληλη στιγμή να πάρουμε την χώρα στα χέρια μας. Το ΕΠΑΜ έχει τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που μας φοβίζουν.

 

Ας κάνουμε λοιπόν την αντίσταση στην κατασκευή του τέρατος του λιμανιού που έχει σχεδιαστεί για την περιοχή μας, αφορμή, για την αντίσταση στην κατοχή της πατρίδας μας, με αποκλειστικό σκοπό, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Όσο για το ποιος θα μας διοικήσει, ένα έχω να πω.

 

Ποιος θα ήταν καταλληλότερος να το κάνει ο Τσίπρας ή μια μάνα – ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ που με μισθό βιομηχανικού εργάτη, κατάφερε και σπούδασε δυο παιδιά στην Ιταλία και αύξησε και την περιουσία της;;.-

Γι’ αυτό:

Δεν φοβόμαστε, δεν τα παρατάμε, πρώτα η πατρίδα.

 

Κώστας Αν. Δέδες

Αρχιτέκτων Μηχανικός

Συντονιστής Πυρήνα Μεγαρέων

του Ενιαίου ΠΑ-λλαικου Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ)

Παρόμοια άρθρα

Back to top button