Λαϊκή Συσπείρωση: «Καμιά ανοχή σε όσους θέλουν να διαλύσουν το ποδόσφαιρο»

Η δημοτική παράταξη του Δήμου Μεγαρέων ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με επικεφαλής τον Αντώνη Χοροζάνη, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει απερίφραστα το απαράδεκτο περιστατικό «οπαδικής» βίας που σημειώθηκε στον αγώνα Μίμαντος και Ν. Περάμου στα Μέγαρα.

Πρέπει όλους να μας ανησυχήσει η ανακοίνωση του «Μίμαντος» για «οργανωμένη ομάδα» άλλων περιοχών που προκαλεί επεισόδια στους αγώνες της Ν. Περάμου και έχουν στην κατοχή τους «λοστούς, γκλομπ και μαχαίρια».

Εδώ και καιρό βλέπουμε παντού τέτοια φαινόμενα, που μάλιστα επεκτείνονται ακόμα και σε αγώνες Ερασιτεχνικών Σωματείων. Οι φυσικοί αυτουργοί «πέφτουν στα μαλακά», οι ηθικοί αυτουργοί εξαφανίζονται από το κάδρο (Πρόεδροι και μεγαλοπαράγοντες των ΠΑΕ) ενώ στο απυρόβλητο βρίσκεται η βασική αιτία που γεννά το θλιβερό αυτό φαινόμενο των γηπέδων: Η εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου και η μετατροπή του σε πεδίο κερδοφορίας μεγαλοεπιχειρηματιών.

Η απόσπαση ανήθικου κέρδους (ξέπλυμα χρημάτων, στοιχήματα, στημένοι αγώνες) με όλη τη σαπίλα που την συνοδεύει, όπως η ύπαρξη τέτοιων οργανωμένων εγκληματικών ομάδων. Αποδεικνύεται τελικά πως η ύπαρξη τους εξυπηρετεί με διάφορους τρόπους τις ΠΑΕ λειτουργώντας ως ιδιωτικός στρατός σε «βρώμικες αποστολές» προκειμένου να ενισχύσει οικονομικά αλλά και πολιτικά τα αφεντικά του.

Στη δίνη όλης αυτής της σαπίλας δυστυχώς παρασύρονται νέα παιδιά που αγαπούν την ομάδα τους και ανέχονται ή και συμμετέχουν ακόμη σε τέτοια περιστατικά. Η ανάγκη τους να ανήκουν κάπου όπου νιώθουν να τα αναγνωρίζουν, οι δύσκολες συνθήκες ζωής, η αδικία που βιώνουν στην εργασία τους, στο σχολείο, στην καθημερινότητά τους γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους ίδιους τους θύτες τους. Σκοπό έχουν να τα αποχαυνώσουν (ναρκωτικά ως μέσο «απελευθέρωσης»), να τα αποπροσανατολίσουν από τις πραγματικές αιτίες που ευθύνονται για την κατάστασή τους (το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα) να δηλητηριάσουν το μυαλό και την ψυχή τους έτσι ώστε να μην βλέπουν τους οπαδούς των άλλων ομάδων ως συναγωνιστές, που μαζί πρέπει να δώσουν τον όμορφο αγώνα για μια ζωή που τους αξίζει.

Αυτός είναι και ο λόγος που ποτέ καμιά κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε με τη λειτουργία των χιλιάδων ερασιτεχνικών σωματείων στον χώρο του Αθλητισμού, αλλά προκλητικά στηρίζει τις καμιά 40αριά ΠΑΕ φτάνοντας σε αρρωστημένα επίπεδα την εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου, ενώ την ίδια στιγμή κλείνουν 100άδες ερασιτεχνικές ομάδες επειδή δεν έχουν τα μέσα να συνεχίσουν. ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΘΕΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ, ΣΕ ΘΕΑΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

Οι νέοι, οι γονείς, όλοι οι φορείς και τα σωματεία πρέπει να αντισταθούν απέναντι σε αυτή την κατάσταση και με όλες τις μορφές να καταδικάσουν τα περιστατικά αυτά αλλά και τις αιτίες που τα γεννούν. Με όλες τις μορφές να διεκδικήσουν ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, γιατί ο Αθλητισμός είναι αγαθό και Δικαίωμα, κυρίως για τα παιδιά μας, για όλα τα παιδιά. Να ενισχυθούν οι υποδομές και η λειτουργία των ερασιτεχνικών σωματείων. Το ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα ενώνουν τον λαό που βιώνει κοινά προβλήματα, τον ψυχαγωγούν και τον διαπαιδαγωγούν, διαμορφώνουν αξίες και δίνουν τη σωστή διάσταση τόσο του συναγωνισμού όσο και της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ!

Να βρεθούν οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί αυτού του απαράδεκτου περιστατικού και να απομονωθούν από τους άμεσα εμπλεκόμενους στο ποδόσφαιρο κι από όλο τον λαό. Οι φασίστες και οι εγκληματίες που δηλητηριάζουν το ποδόσφαιρο και τη σκέψη των παιδιών μας να μην βρίσκουν τρύπα να χωθούν! Το ίδιο κι όσοι βγαίνουν κερδισμένοι από αυτή τη σαπίλα και την ανέχονται ή υπόγεια την στηρίζουν! Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως υπάρχουν κάποιοι που επενδύουν σε τέτοια επεισόδια για να δημιουργήσουν τεχνητή πόλωση ανάμεσα στον νεοπεραμιώτικο και τον μεγαρικό λαό για να αποπροσανατολίσουν από τα κοινά προβλήματα που έχουμε ή για να πριμοδοτηθούν στις επερχόμενες εκλογές.

Να πάρει θέση άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο, όλα τα Σωματεία, οι Σύλλογοι Γονέων, οι Φορείς της πόλης μας, η Αστυνομία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να απομονώσουμε τους υπεύθυνους για να μην θρηνήσουμε όχι μόνο θύματα, αλλά και τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό στην περιοχή μας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button