Ξεκινάει η λειτουργία του Γηροκομείου Μεγάρων

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μεγαρέων (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ.) στο πλαίσιο της ενίσχυσης για την φροντίδα αυτοεξυπηρετούμενων ή μη ηλικιωμένων  ατόμων  ξεκινάει τη λειτουργία της Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η.) – Γηροκομείο

 

Στο δημοτικό γηροκομείο  μπορούν να εισαχθούν τόσο δημότες του Δήμου μας όσο και άλλων δήμων καθώς και πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

 

Για την εισαγωγή και εγγραφή των φιλοξενουμένων απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Αίτηση του ενδιαφερόμενου που να δηλώνει ότι επιθυμεί να ενταχθεί στο δημοτικό γηροκομείο.
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης ή βεβαίωση μονίμου κατοικίας για τους μόνιμους κατοίκους ή διαβατήριο σε ισχύ (ή άλλο ισότιμο έγγραφο, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία) για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και
  • εκκαθαριστικό εφορίας του τελευταίου φορολογικού έτους,
  • Πιστοποιητικό του οικείου Υποθηκοφυλακείου ή του Κτηματολογικού Γραφείου ή αντίγραφο του εντύπου Ε9.
  • Γνωμάτευση γιατρού του Δημοσίου ή ΝΠΔΔ ή ασφαλιστικού οργανισμού, σχετικά με την κατάσταση υγείας του ηλικιωμένου. Η προσκόμιση ιατρικής γνωμάτευση θα πιστοποιεί ότι ο ηλικιωμένος δεν πάσχει από μολυσματικού τύπου ή μεταδοτικού τύπου νόσημα και ότι είναι ψυχικώς υγιής.

 

Κατόπιν της υπ’ αριθμ. 11/2017 /30-01-2017 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεγαρέων το μηνιαίο αντίτιμο για διαμονή στη Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων ορίζεται στα 850€. Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους πως η κατάθεση αιτήσεων θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017  στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜE .

 

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μεγαρέων (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ.), Πλατεία Βασιλέως Κωνσταντίνου (Κεντρική Πλατεία – Κυριακούλειο) ή στα τηλέφωνα: 22960-82747/89150

Παρόμοια άρθρα

Back to top button