Παράταση στις αιτήσεις για το ‘Θριασία’

Η ΑμΚΕ «Αθηνά» στα πλαίσια της συμμετοχής της στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΘΡΙΑΣΊΑ-Νέες Γυναίκες της Επιστήμης στην Απασχόληση» για την υλοποίηση του Τοπικού Σχεδίου Δράσης «Δίκτυο για την Κοινωνική Οικονομία και την Προώθηση στην Απασχόληση Γυναικών Επιστημόνων στο Θριάσιο Πεδίο» ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι: η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή παρατείνεται έως Παρασκευή, 21/03/2014.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Α.Σ. «ΘΡΙΑΣΊΑ» www.topsa-thriasia.gr και τα απαραίτητα δικαιολογητικά αποστέλλονται ταχυδρομικά από τους δυνητικά ωφελούμενους εντός τριών ημερών από την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης.

Υπενθυμίζουμε ότι…

Στόχος του Τοπικού Σχεδίου Δράσης είναι η ένταξη στην απασχόληση 78 ωφελουμένων ανέργων γυναικών από τους Δήμους Ελευσίνας, Μεγάρων και Ασπροπύργου (Θριάσιο Πεδίο), πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέσα από ένα πλέγμα αλληλοσυμπληρούμενων δράσεων (συμβουλευτική, κατάρτιση, δικτύωση, υπηρεσίες σύζευξης με αγορά εργασίας κ.λπ.), οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες των ωφελούμενων σε συνδυασμό με την τοπική ανάπτυξη.

Δυνητικά ωφελούμενοι του Τοπικού Σχεδίου Δράσης είναι:

α) γυναίκες, πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, άνεργες – εγγεγραμμένες στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ και με κάρτα ανεργίας σε ισχύ

β) νέες γυναίκες επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών), που πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην ενότητα 1 της πρόσκλησης αναφοράς (σελ. 2 -3)

γ) γυναίκες, πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ασφαλισμένες στον Ο.Γ.Α., εφόσον πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που αναφέρονται στην ενότητα 1 της πρόσκλησης αναφοράς (σελ. 3)

δ) κάτοικοι των Δήμων Ελευσίνας, Μεγάρων και Ασπροπύργου (Θριάσιο πεδίο).

Με βάση τη φυσιογνωμία και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Θριάσιου Πεδίου, Σχέδιο Δράσης δομείται στους ακόλουθους τρείς βασικούς άξονες στους οποίους θα κατευθυνθούν οι ωφελούμενες:

  • ανάγκες βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος και συμμετοχή σε, μικρής κλίμακας, έργα πράσινης ανάπτυξης και αναπλάσεων με βιοκλιματικές μεθόδους
  • ανάγκες βελτίωσης της ποιότητας ζωής του αστικού πληθυσμού, με έμφαση στην ανάδειξη πολιτισμικής δημιουργίας, την ψυχαγωγία, την εξυπηρέτηση ομάδων πληθυσμού κλπ
  • ανάγκες υποστήριξης της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας και της κοινωνίας, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ενσωμάτωσης και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και την μετάβαση στην κοινωνία της γνώσης

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα της πράξης είναι:

  • μέρος των ωφελουμένων θα αναπτύξει ατομική η συλλογική επιχειρηματική δραστηριότητα
  • μέρος των ωφελουμένων θα τοποθετηθεί σε θέσεις απασχόλησης.

thriasia

Παρόμοια άρθρα

Back to top button