«Μαζί με Όραμα»: Προϋπολογισμός οπισθοδρόμησης χωρίς αναπτυξιακά έργα

Δελτίο τύπου του Συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» για τον προϋπολογισμό του Δήμου Μεγαρέων που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Ιανουαρίου 2020.

Διαβάστε το δελτίο τύπου:

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 29 Ιανουαρίου 2020 συζητήθηκε ο προϋπολογισμός καθώς και τα εκτελεστέα έργα που κατέθεσε η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων για το έτος 2020.

Παρά το γεγονός ότι διανύσαμε πρόσφατα μία προεκλογική περίοδο μεγάλων υποσχέσεων από τον κ. Σταμούλη και το συνδυασμό του, διαπιστώνουμε ότι όσα ειπώθηκαν στα μπαλκόνια και στις συνεντεύξεις έμειναν στα λόγια και όσα γράφτηκαν στον Τύπο έμειναν στα χαρτιά.

Στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων αναγράφονται χρηματικά ποσά που δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Από τη μία εμφανίζονται έργα που ενώ έχουν έκπτωση 70% το χρηματικό ποσό που παρουσιάζεται είναι το 100%, και από την άλλη εμφανίζονται έργα τα οποία σχεδόν έχουν εξοφληθεί. Ο κακός προγραμματισμός είναι εμφανής ειδικά στο κομμάτι που αφορά τη Νέα Πέραμο, όπου προφανώς οι συμπολίτες μας δεν θεωρούνται ισότιμοι και θα στερηθούν ουσιαστικών αναπτυξιακών έργων. Το ίδιο συμβαίνει στην Κινέτα και στους οικισμούς του δήμου. Δυστυχώς όλο σχεδόν το πρόγραμμα της «Ένωσης Πολιτών» ήταν ένα καλογραμμένο κείμενο ιδεών και φαντασίας που δεν αποτυπώνεται στο πρώτο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων μετά τις πρόσφατες εκλογές.

Στο κομμάτι του προϋπολογισμού για μία ακόμα φορά αποδείχθηκε ότι είμαστε «στο ίδιο έργο θεατές» όπως και με τους προηγούμενους που είχε καταθέσει η δημοτική διοίκηση. Ένας ακόμα πλασματικός προϋπολογισμός χωρίς όραμα και χωρίς σαφή προσανατολισμό καλείται να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου Μεγαρέων και των κατοίκων του.

Η ασφάλεια και η καθημερινότητα είναι έννοιες άγνωστες για τη διοίκηση του δήμου, πόσο δε μάλλον η ανάπτυξη που μπορεί να έρθει μόνο με επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων και ο προϋπολογισμός δεν κατάφεραν να πείσουν την αντιπολίτευση όπως ήταν αναμενόμενο, για αυτό και έλαβαν μόλις 11 ψήφους. Το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο για το δήμο Μεγαρέων καθώς στο τιμόνι του βρίσκεται ένας δήμαρχος και ένα επιτελείο που δεν διαθέτουν όραμα και αδυνατούν να σκεφτούν αναπτυξιακά.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button