Κλ. Βαρελάς: «Η Κινέτα δεν μπορεί να περιμένει άλλο»

Την Τρίτη 19 Μαΐου 2020 ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» κ. Κλεάνθης Βαρελάς πραγματοποίησε συνάντηση με τους: αντιδήμαρχο με τομέα ευθύνης την Κινέτα κ. Σταύρο Φωτίου, την πρόεδρο του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Κινέτας κ. Αλεξάνδρα Μπαλτσιώτου και την αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας κ. Μαργαρίτα Πρίφτη στα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου:

Η ατζέντα της συνάντησης περιείχε κυρίως τα προβλήματα της περιοχής μετά τις καταστροφές που επέφερε η επέλαση του «Γηρυόνη» τον περασμένο Νοέμβριο και θέματα της καθημερινότητας, με μείζον αυτό της αποκομιδής των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης.

Από τη συνάντηση προέκυψαν τα εξής:

  1. Η αποκατάσταση της περιοχής γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς. Ο κεντρικός οδικός άξονας της Παλιάς Εθνικής Οδού παραμένει ακόμα κομμένος στο γεφύρι της Πίκας παρά το ότι περάσει πάνω από 6 μήνες από την καταστροφή του.
  2. Μέρος του οδικού δικτύου εντός των οικισμών είναι σε απαράδεκτη κατάσταση κάνοντας τις μετακινήσεις των κατοίκων κουραστικές και επικίνδυνες.
  3. Η καθαριότητα είναι ελλιπής λόγω έλλειψης μηχανοκίνητων μέσων και προσωπικού. Τα ογκώδη απορρίμματα, τα μπάζα και τα κλαδέματα συγκεντρώνονται σε δυο σημεία. Το ένα είναι στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Κινέτας και το άλλο ανάμεσα στις γραμμές του προαστιακού σιδηροδρόμου και της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου. Αν προσθέσουμε τα οικιακά απορρίμματα που εναποτίθενται από ανεύθυνους πολίτες η εικόνα που παρατηρείται στα δυο σημεία είναι τραγική. Εν μέσω αντιπυρικής περιόδου και υψηλών θερμοκρασιών υπαρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, ενώ πρόκειται και για μία υγειονομική βόμβα.
  4. Υπάρχουν πολλά σοβαρά προβλήματα με τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών, κάτι το οποίο εκτός των άλλων τόνισε η πρόεδρος της Κοινότητας κ. Μπαλτσιώτου, η οποία γνωρίζει την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων.

Είναι εμφανές ότι ο Δήμος Μεγαρέων είναι αδύνατο να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της Κινέτας και των κατοίκων της με τις δυνάμεις που έχει. Απαιτείται εξαιρετικά καλή συνεργασία ανάμεσα στα αρμόδια υπουργεία, την Περιφέρεια Αττικής, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και με κάθε άλλο εμπλεκόμενο φορέα ώστε η ζωή να ξαναβρεί τους κανονικούς της ρυθμούς.

Το καλοκαίρι είναι εδώ. Η Κινέτα και οι κάτοικοι της είναι επίσης εδώ και έτοιμοι να υποδεχτούν με κέφι και χαμόγελο παρά τα όσα έχουν περάσει το κύμα του εσωτερικού τουρισμού, το οποίο θεωρούμε πως φέτος θα είναι υψηλότερο από άλλες χρονιές. Όμως οι υποδομές που χρειάζονται για να υποδεχτούν τους επισκέπτες είναι ανύπαρκτες.

Ως συνδυασμός στεκόμαστε δίπλα στους δημότες και τους κατοίκους και είμαστε συνεχώς σε επαφή με όλους τους αρμόδιους που είναι επιφορτισμένοι με την επαναφορά της εικόνας της περιοχής στην φυσιολογική κατάσταση και στους φυσιολογικούς ρυθμούς. Η Κινέτα αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button