Μ. Ακαμιωτάκη: «Φιέστα προεκλογικού χαρακτήρα η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στα Μέγαρα»

Είναι ξεκάθαρο πλέον σε όλους εμάς τους πολίτες της Δυτικής Αττικής ότι ο πρωθυπουργός της χώρας βρίσκεται σε μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που βιώνουμε σήμερα όλοι εμείς που διάγουμε τον βίο μας στην «πίσω αυλή της Αθήνας».

Και δεν πρόκειται για μεγαλοστομία ούτε για υπερβολή. Το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης επισκεπτόμενος τα Μέγαρα.

Μαργαρίτα ΑκαμιωτάκηΚαμία ουσιαστική αναφορά για την περιοχή, για κάποιο σοβαρό και ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο που θα προκαλούσε έστω το ενδιαφέρον ενός παρατηρητή.

Ήλθον, είδον και απήλθον, όπως το συνηθίζει άλλωστε. Πλην βεβαίως μια σειρά αοριστολογιών και ανέξοδων υποσχέσεων, που παραπέμπουν στη γνωστή ταινία Μαυρογιαλούρου.

Δεν έκανε καμία αναφορά ο κ. Πρωθυπουργός έστω και με λίγες λέξεις, για τα μείζονα και χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής μας πολλώ δε μάλλον στις λύσεις αυτών των προβλημάτων.

Απλώς αρκέστηκε σε μια επικοινωνιακή φιέστα προεκλογικού χαρακτήρα που απλώς μας υπενθυμίζει ότι μπαίνουμε σε κλίμα προεκλογικό.

Κατά τα λοιπά το νέο σύνθημά του «έργα όχι λόγια» δεν είναι παρά έπεα πτερόεντα είτε λόγια κενού αέρα. Όσο για το επιτελικό κράτος αυτό ακόμη το ψάχνουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Πρόκειται λοιπόν για μια καθαρή προεκλογικού χαρακτήρα φιέστα, καθώς σε αυτή τη συνάντηση υπήρξε ηχηρή απουσία, εκπροσώπων νευραλγικών τομέων της παραγωγικής αλυσίδας της ευρύτερης περιοχής μας.

Απόντες ήταν οι επαγγελματίες, που έχουν δεχθεί καίριο πλήγμα όλο αυτό το διάστημα, αυτοί που βλέπουν τα λουκέτα ήδη στις πόρτες των επιχειρήσεων τους αφού μόνο το 4% έχει πρόσβαση σε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης βάση των απίστευτων προϋποθέσεων και τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών, που έχει θεσπίσει η κατά τα άλλα κυβέρνηση των φωστήρων.

Απόντες ήταν και οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι οι άνθρωποι των λαϊκών αγορών όπου η ενεργειακή κρίση, η ανατίμηση πρώτων υλών και οι εισφορές, τους έχουν κυριολεκτικά γονατίσει σε αυτούς που γνωρίζετε ότι η (επιδοματική πολιτική) αντί ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης, που εφαρμόζει η κυβέρνηση σας μοιάζει (σταγόνα στον ωκεανό).

Απόντες ήταν οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Ελευσίνας που ζουν σε συνθήκες ομηρίας περισσότερο από έντεκα χρόνια τώρα, οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω δεν έλαβαν καμία απάντηση από τον πρωθυπουργό όταν ρωτήθηκε από το Δήμαρχο Μεγαρέων για το εν λόγω ζήτημα.

Απόντες ήταν οι κάτοικοι των περιοχών της Δυτικής Αττικής που θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας, καθώς δεν έχουν δικαίωμα πια ούτε στη ασφάλεια ούτε στην Υγεία. Και αυτό διότι ο πρωθυπουργός δεν ανακοίνωσε ούτε μία πρόσληψη για τα υποστελεχωμένα Αστυνομικά Τμήματα και τα Κέντρα Υγείας των Δήμων Δυτικής Αττικής, γεγονός που θα ισοδυναμούσε με λύση του προβλήματος.

Όλα αυτά τα προαναφερόμενα δεν είναι παρά μια ακόμη απόδειξη ότι από πλευράς κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού δεν υπάρχει ίχνος ενδιαφέροντος για την περιοχή μας και το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι η επικοινωνία και η φιέστα.

Να θυμίσω τέλος ότι μεγάλος απών ήταν και το Περιβάλλον. Και στην ευρύτερη περιοχή μας είναι πασιφανές ότι το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής των κατοίκων βρίσκονται στο ναδίρ. Περισσότερη υποβάθμιση δεν υπάρχει, σε οποιαδήποτε γωνία της Ευρώπης!

Κύριε πρωθυπουργέ, απλώς ομολογήσατε έμμεσα ότι αποτύχατε!

Και αποτύχατε πλήρως!

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝ ΟΡΑΜΑ να καταστεί κάποια στιγμή η Δυτική Αττική από τη (πίσω αυλή της Αττικής) σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας.

Το ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ που η παράταξη σας διαχρονικά ποτέ δεν είχε και ποτέ δεν θα έχει.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button