ΚΙΝΑΛ Μεγάρων – Ν. Περάμου: «Η περιοχή μας δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση»

Δελτίο τύπου της ΔΗΜ.Τ.Ο Μεγάρων – Νέας Περάμου «Κίνημα Αλλαγής»:

Για πολλοστή φορά, γινόμαστε μάρτυρες μιας πολιτικής τακτικής που καταργεί το δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών να αποφασίζουν για το μέλλον τους.

Για μια ακόμη φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, ερχόμενοι να αντιμετωπίσουμε προαποφασισμένες καταστάσεις που έχουν ληφθεί εν κρυπτώ, χωρίς να υπάρξει καμία δημόσια διαβούλευση ώστε να ληφθεί υπόψη και η «φωνή» των πολιτών.

Και αυτό διότι όπως φαίνεται, η προμελετημένη υποβάθμιση της περιοχής μας δεν έχει σταματημό, καθώς μετά την Ρεβυθούσα, το έργο της διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου μέσα από τον κάμπο των Μεγάρων, τις ιχθυοκαλλιέργειες στην Κακιά Σκάλα, τα ορυχεία Βωξίτη, τον αγωγό EUROASIA, σχεδιάζονται και… άλλα χειρότερα!

Και τα… χειρότερα έρχονται, αφού οργιάζουν οι φήμες για συγκεκριμένο σχέδιο που αφορά την δημιουργία δομής μεταναστών και προσφύγων στη Νέα Πέραμο, πίσω από το παλιό στρατόπεδο της 75 Μ.Ε. σε περιφραγμένο οικόπεδο που ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Σχέδιο που όσο και αν τεχνηέντως ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης προσπαθεί να αποκρύψει μη παρέχοντας καμία επίσημη ενημέρωση στην διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων, εντούτοις αυτό προχωράει, αφού υπάρχουν πλέον επίσημες διαβεβαιώσεις από εκπρόσωπο της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο.

Με βάση τα παραπάνω ερωτούμε:

Γιατί όλα τα «κακά» εδώ; Γιατί η Δυτική Αττική και η Μεγαρίδα να αποτελούν μόνιμα την πίσω αυλή του λεκανοπεδίου;

Αφουγκραζόμενοι τις ανησυχίες των κατοίκων της Νέας Περάμου, του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων, δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι σε ακόμη έναν σχεδιασμό που όχι μόνο θα υποβαθμίσει την ήδη επιβαρυμένη περιοχή μας, αλλά θα βάλει οριστικά «ταφόπλακα» στις όποιες προσπάθειες γίνονται για την ανάπτυξη της και την προσέλκυση ξένου κόσμου.

Καλούμε τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ασύλου να πάρει πίσω όλον αυτόν τον σχεδιασμό που ήταν εδώ και καιρό στην κρυφή ατζέντα της Κυβέρνησης.
Καλούμε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο (εφόσον ο χώρος ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος), να ξεκαθαρίσει επίσημα την στάση του.
Καλούμε τον Μητροπολίτη Μεγάρων & Σαλαμίνος (πιστεύοντας ότι ως καλός Ποιμένας αγωνιά για το μέλλον του Ποίμνιού του), να αφουγκραστεί την αγωνία των συμπολιτών μας και να πάρει ξεκάθαρη θέση.
Καλούμε τους Βουλευτές Δυτικής Αττικής της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη όπως και όλους όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης και αγωνιούν για το μέλλον των πόλεων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, για το μέλλον της Δυτικής Αττικής, να αντιδράσουν άμεσα, αψηφώντας εάν κινδυνεύει ακόμη και η «καρέκλα» τους!

Γιατί πρέπει κύριοι να γίνει κατανοητό σε όλους πως η περιοχή μας δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button