Κίνημα Αλλαγής: «Ταφόπλακα» στο κλάδο των αλιέων

Την εβδομάδα που πέρασε, μέσω των τοπικών Μ.Μ.Ε. γίναμε γνώστες για την πρόθεση ιδιωτικής εταιρείας να προχωρήσει στην εγκατάσταση και λειτουργία μιας νέας πλωτής μονάδας ιχθυοκαλλιεργειών στον κόλπο των Μεγάρων.

Δυστυχώς, μια ακόμη δραστηριότητα υποβάθμισης είναι προ των πυλών, αποτελώντας συνέχεια στο κακό προηγούμενο του 2012, όταν για πρώτη φορά στήθηκε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στην Κακιά Σκάλα η οποία με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μετέπειτα επεκτάθηκε από 20 σε 30 στρέμματα.

Είναι γεγονός πως οι ιχθυοκαλλιέργειες μόνο ανάπτυξη δεν φέρνουν σε πόλεις όπως τα Μέγαρα και η Νέα Πέραμος που εδώ και αρκετά χρόνια αποτελούν το «αποπαίδι» της Δυτικής Αττικής, αφού βρίσκονται συνεχώς στην λίστα των πόλεων που οι Κρατούντες σχεδιάζουν δραστηριότητες ΥΠ – ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Ως Δημοτική Τοπική Οργάνωση του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ», είμαστε κάθετα αντίθετοι στις ιχθυοκαλλιέργειες, αφού πρόκειται για μια δραστηριότητα που όχι μόνο ανάπτυξη δεν φέρνει, αλλά αποτελεί «ταφόπλακα» στο κλάδο των αλιέων της Πάχης και της Νέας Περάμου, καθώς υποβαθμίζει το επάγγελμα τους και θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση των οικογενειών τους.

Είμαστε γενικότερα ενάντια σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής μας, το οικοσύστημα, αλλά και το περιβάλλον.

Γιατί όταν η ανάπτυξη ενός Δήμου ξεκινάει από τις παραλίες του, είναι επιβεβλημένο το παραθαλάσσιο μέτωπο να προστατευθεί και να αναπτυχθεί.

Θέτουμε την Δημοτική Αρχή των Μεγάρων προ των ευθυνών της και ζητάμε να αντιδράσει άμεσα ώστε ο κόλπος των Μεγάρων να μην καταστραφεί, με την δημιουργία ακόμη μιας μονάδας ιχθυοκαλλιεργειών.

Αφού τα θαλάσσια ύδατα της περιοχής μας θα πρέπει να ξεχωρίζουν για το γαλαζοπράσινο χρώμα τους αποτελώντας πόλο έλξης για τους λουόμενους, και όχι για τη θολούρα που δημιουργούν οι κλωβοί των ιχθυοτροφείων.

Στο αγώνα που πρέπει να ξεκινήσει θα είμαστε αλληλέγγυοι!

Κίνημα Αλλαγής

Παρόμοια άρθρα

Back to top button