Λαϊκή Συσπείρωση: «Μία από τα ίδια και μακριά από τις λαϊκές ανάγκες ο προϋπολογισμός του Δήμου Μεγαρέων»

Δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης του Δήμου Μεγαρέων Λαϊκή Συσπείρωση Μεγάρων – Νέας Περάμου, με επικεφαλής τον Αντώνη Χοροζάνη, αναφέρεται στον προϋπολογισμό του Δήμου Μεγαρέων και έχει ως εξής:

Κουραστήκαμε και αγανακτήσαμε να βλέπουμε κάθε χρόνο έναν προϋπολογισμό που άλλοι λένε πλασματικό, άλλοι αντι-αναπτυξιακό, άλλοι πως είναι καλός αλλά με τρύπες κλπ. … και καμιά παράταξη πλην της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ δεν φωνάζει την αλήθεια: ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ! Ενώ όλα αυτά τα χρήματα είναι χρήματα του μεγαρικού λαού, που βγαίνουν από το υστέρημά του σε μια περίοδο που πραγματικά στενάζει και περιμένει έστω μια ανακούφιση… παίζουν, Δήμαρχος και δήθεν αντιπολιτευόμενες παρατάξεις κυριολεκτικά με τον πόνο μας!

Η ακρίβεια έχει χτυπήσει κάθε νοικοκυριό, οι αυξήσεις στο ρεύμα μάς έχουν οδηγήσει σε απόγνωση και δεν γίνεται καμιά κουβέντα για μείωση των Δημοτικών Τελών ώστε να δούμε μια στοιχειώδη ανακούφιση! Αντίθετα μιλάνε για 500.000 Ευρώ επιπλέον που θα πάρουν από την «τακτοποίηση» οικιακών χώρων που δεν είχαν δηλωθεί! Αντί να ανακουφίσουν έστω κι ελάχιστα τον λαό, ψάχνουν να βρουν τρόπους να τον χαρατσώσουν!

Ο λαός φωνάζει για αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα, για σχολεία και παιδικούς σταθμούς, για στήριξη αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών, για στελέχωση των υπηρεσιών καθαριότητας, για έστω στοιχειώδες οδικό δίκτυο (κουβέντα για την ταλαιπώρια στη Ν. Πέραμο, όπου η υπομονή των οδηγών έχει ήδη εξαντληθεί) κι αυτοί μιλάνε για τα ανταποδοτικά του Καλωδίου και καταλήγουν στο ότι συμφωνούν… διαφωνώντας!

Πού είναι τα έργα που έχει ανάγκη ο λαός; Μας μιλάνε για μελέτες κι άλλες μελέτες που περιμένουμε να ωριμάσουν, σκάβονται δρόμοι, γίνονται πασαλείμματα, συνεχίζουμε να πλημμυρίζουμε, να σπάμε τα αυτοκίνητά μας, να απογυμνώνονται οι υπηρεσίες του Δήμου και στο βάθος… καλώδιο! Ένα καλώδιο ηλεκτρικής ενέργειας που περνά έξω-ή μέσα – από τα σπίτια μας επιβεβαιώνοντας αυτό που λέγαμε: Την ώρα που θα περνάει από το σπίτι του εργαζόμενου ή του άνεργου ένα καλώδιο υπερυψηλής τάσης, αυτός δεν θα έχει ρεύμα γιατί δεν θα μπορεί να το πληρώσει!

Δίνονται μόνο 50.000 Ευρώ για την πολιτική προστασία δείχνοντας έτσι την «ευαισθησία τους» για την προστασία του λαού. Επιβεβαιώνεται η πολιτική «κόστους-οφέλους» που ακολουθούν, δίνοντας «γη και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο κι αδιαφορώντας για τις λαϊκές ανάγκες.

Τώρα καταλαβαίνουμε και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα μέρη μας… Έρχονται δύσκολες…«αναπτυξιακές» μέρες και ο Δήμος όσο κι η αντιπολίτευση πρέπει να βάλουν πλάτη να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική… αναίμακτα! Την ώρα που έδινε κάλπικες υποσχέσεις, δεν έχει δοθεί δέκαρα επιπλέον από το κράτος στους Δήμους για να ανταπεξέλθουν σε βασικές τους υποχρεώσεις. Το γιατί το έχουμε πλέον καταλάβει: Έρχονται «οι σωτήρες» ιδιώτες να αναλάβουν δημοτικές υπηρεσίες και να κερδοσκοπήσουν κάνοντας βασικά αγαθά εμπόρευμα!

Και την ώρα που κάποιοι «αντιπολιτευόμενοι» δημοτικοί σύμβουλοι μιλάνε για ακόμα χειρότερους προϋπολογισμούς (λόγω της παράδοσης της ΔΕΥΑΜ) μόνο ο δημ. σύμβουλός μας Α. Χοροζάνης μίλησε για χρηματοδότηση των Δήμων και κάλυψη των αναγκών τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΟΧΙ! Αυτή η πολιτική δεν θα περάσει! Δεν περιμένουμε κανέναν «σωτήρα» να μας αποτελειώσει! Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας! Από το δικαίωμά μας για ζωή! Προχωράμε μαζικά, δυναμικά, με ένα σύνθημα: ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ! Διεκδικούμε όλοι:

– Κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Δήμου από το κρατικό προϋπολογισμό
– Να προχωρήσουν άμεσα έργα βασικών υποδομών αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας. Δεν περιμένουμε καμιά «ωρίμανση» και δεν ανεχόμαστε καμιά δικαιολογία!
– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις Δημοτικές Υπηρεσίες, κύρια στις κοινωνικές. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
– Δραστικές μειώσεις στα δημοτικά τέλη, με ξεχωριστούς συντελεστές χρέωσης και προοπτική κατάργησής τους. Αύξηση επιχορήγησης των σχολικών επιτροπών για τη σωστή λειτουργία των σχολείων και την προάσπιση της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών
– Δωρεάν πρόσβαση στον Αθλητισμό και στον Πολιτισμό
– Διπλασιασμό των Παιδικών σταθμών και δημιουργία βρεφονηπιακών με βάση τις πραγματικές ανάγκες.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button