Ημερίδα για τη Νεολαία σε συνεργασία με το Youthnet Hellas

Με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου Μεγάρων, διοργανώθηκε Ημερίδα Νεολαίας το Σάββατο 18 Απριλίου, με τη συνεργασία του “δικτύου νέων Ελλάδος – Youthnet Hellas”. Η ημερίδα είχε σκοπό την επιμόρφωση και ενεργή συμμετοχή των νέων της πόλης μας σε θέματα που αφορούν προγράμματα ανταλλαγής νέων, καθώς και το πρόγραμμα “Erasmus 2014 – 2020”.

 

Κεντρικός εισηγητής της ημερίδας ήταν ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Μανώλης Ανδριωτάκης, ο οποίος με τον δικό του γλαφυρό τρόπο ανέπτυξε το θέμα “η υπερδύναμη της αφήγησης”.

 

Ο πρόεδρος του Youthnet Hellas, Αντώνης Χριστάκης μίλησε για τις Ανοικτές Οργανωτικές δομές και την Τεχνολογία, ενώ παρά τα τεχνικά προβλήματα, ο πρώην πρόεδρος του Youthnet Hellas, Μάνος Παυλάκης, μίλησε μέσω Skype για την Δυναμική των Ομάδων.

 

Η Νατάσα Οικονομούλα μετέφερε τις εμπειρίες της από το δικό της πρόγραμμα ανταλλαγής youth workers (C.Y.SE project), θέλοντας να εμπνέυσει κι άλλους νέους να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

 

Τέλος, ο συντοπίτης μας Δημήτρης Μακρυστάθης, είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης μίλησε για το Co–management στον τομέα της Νεολαίας στην Ευρώπη.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στο site του Youthnet Hellas καθώς και στο Facebook Group που έχει δημιουργηθεί.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button