Κλεάνθης Βαρελάς: «Πρέπει ως μελλοντικός περιφερειάρχης να μας ενισχύσετε»

Στο πλαίσιο της περιοδείας του Υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, στα Μέγαρα, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαρέων και επικεφαλής του συνδυασμού Κλεάνθης Βαρελάς συνομίλησε μαζί του και του έθεσε τα σημαντικότερα προβλήματα που αφορούν το Δήμο Μεγαρέων και χρήζουν συνεργασίας με την Περιφέρεια για την επίλυσή τους.
Ως μελλοντικός Περιφερειάρχης Αττικής, ο Γιώργος Πατούλης κατέγραψε τα ζητήματα που του μετέφερε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με όραμα», εκφράζοντας μάλιστα προβληματισμούς για τα ελλείμματα συντονισμού μεταξύ περιφέρειας και δήμου.
Συγκεκριμένα, τα προβλήματα που έθεσε ο Κλεάνθης Βαρελάς στον Γιώργο Πατούλη είναι τα εξής:

Εγκληματικότητα – ασφάλεια – καθημερινότητα: Οι κάτοικοι της περιοχής μας είναι αντιμέτωποι καθημερινά με κλοπές και ληστείες, γίνονται θύματα επιθέσεων. Τα οχήματα της αστυνομίας συντηρούνται από πολίτες και το προσωπικό της ασφάλειας ενισχύθηκε για ένα μικρό διάστημα μετά από κίνηση που κάναμε συμπολίτες και συγκεντρώσαμε υπογραφές. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας στο Δήμο μας.

Τουριστική ανάπτυξη: Το θέμα του παραλιακού μετώπου. Η παραλία έχει απαξιωθεί τελείως, της Βαρέας κυρίως, αλλά οι παραλιακές περιοχές του Δήμου μας ξεκινούν από την Κινέτα, Νέα Πέραμο, Λουτρόπυργο, Νεράκι . Η ανάπτυξη είναι μηδενική και ο δήμος έχει ελάχιστες δυνατότητες να κάνει έργα και δράσεις αν δεν υπάρχουν ενέργειες της περιφέρειας.

Αντιπλημμυρικά-προστασία των δασών και του περιβάλλοντος της περιοχής μας. Δεν ήταν ότι οι έγκαιρες παρεμβάσεις μας έσωσαν στις πυρκαγιές του Ιουλίου. Χρειαζόμαστε κοινό συντονισμό και συνεργασία . Πρέπει να γίνουν άμεσα έργα για την αντιπλημμυρική προστασία των πόλεων και την προστασία των δασών και του περιβάλλοντος.

Προσπάθεια υποβάθμισης της περιοχής μας: ΧΥΤΥ -καλώδιο Εuroasia- Βωξίτης-Ιχθυοκαλλιέργειες. Βλέπουμε συντονισμένα σχέδια για τα οποία δεν έχουμε διαβεβαιώσεις ότι δε θα βλάψουν τους πολίτες του Δήμου Μεγαρέων. Έχουμε το ενδεχόμενο του ΧΥΤΥ στα Μέγαρα σε εξέλιξη, τα ορυχεία βωξίτη όπου μόνο προφορική απάντηση και ιχθυοκαλλιέργειες που επεκτείνονται. Αυτά δεν μπορούμε να τα δεχθούμε άλλο.
Στα παραπάνω θέματα, ο Κλεάνθης Βαρελάς ανέφερε στον Γιώργο Πατούλη ότι «πρέπει ως μελλοντικός περιφερειάρχης να μας ενισχύσετε», καταλήγοντας σε ένα γόνιμο διάλογο για την περιοχή μας.

Εκ του γραφείου τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button