Συνάντηση Γρ. Σταμούλη – Γ. Πατούλη – Συζητήθηκε η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου

Έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα τη δρομολόγηση έργων και παρεμβάσεων στους 66 Δήμους της Αττικής με τρόπο ισότιμο και ανάλογα με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης πραγματοποιεί συναντήσεις με Δημάρχους της Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό υποδέχθηκε χθες Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Περιφέρειας τον Δήμαρχο Μεγαρέων Γ. Σταμούλη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Διευθύντρια αναπτυξιακού προγραμματισμού, έργων και υποδομών Ε. Βελγάκη και ο Διευθυντής τεχνικών έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο Δήμο ο οποίος έχει πληγεί αρκετές φορές από έκτακτα καιρικά φαινόμενα όπως πλημμύρες και φωτιές, η συζήτηση εστιάστηκε στην ανάγκη υλοποίησης έργων αποκατάστασης ιδιαίτερα στην πολύπαθη Κινέτα.

Ο κ. Σταμούλης εστίασε στη σημασία να ολοκληρωθούν όσο πιο άμεσα γίνεται οι εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου που έχει σοβαρές ζημιές λόγων των πλημμυρών, καθαρισμού των ρεμάτων, απομάκρυνσης των φθαρτών υλικών που είναι συγκεντρωμένα σε κοινόχρηστους χώρους, ενώ επισήμανε ότι η περιοχή έχει ανάγκη και από ένα κολυμβητήριο.

Ο κ. Πατούλης διαμήνυσε στο Δήμαρχο Μεγαρέων πως όσες περιοχές έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές είναι σε απόλυτη προτεραιότητα ως προς την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν και υπογράμμισε πως στην Περιφέρεια ήδη έχουν εγκριθεί πιστώσεις για έργα οδοποιίας και καθαρισμού ρεμάτων στο Δήμο Μεγαρέων.

«Εστιάζουμε στην ταχεία αποκατάσταση των πληγών που άφησαν πίσω τους οι φυσικές καταστροφές σε Δήμους όπως ο δικός σας και δεν θα αφήσουμε ούτε μέρα να χαθεί» τόνισε και πρόσθεσε: «Θα είμαστε συνεχώς στο πλευρό σας με στόχο να διορθώσουμε παθογένειες, να θωρακίσουμε καλύτερα την περιοχή και τους πολίτες αλλά και να την επαναφέρουμε στην κανονικότητα».

Επιπρόσθετα αναγνωρίζοντας την έλλειψη αθλητικών υποδομών στα Μέγαρα, επισήμανε πως η Περιφέρεια θα συμβάλει όσο της επιτρέπει ο προϋπολογισμός της, με στόχο να καλυφθεί η συγκεκριμένη ανάγκη.

Δείτε το δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων:

Ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη με σκοπό τις άμεσες παρεμβάσεις στην πολύπαθη Κινέτα και την χρηματοδότηση Κατασκευής Κολυμβητηρίου στα Μέγαρα.

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικά φιλικό και εγκάρδιο περιβάλλον και παραβρέθηκαν η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Έργων και Υποδομών κ. Ε. Βελγάκη και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Α. Καλογερόπουλος.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης με δεδομένο ότι ο Δήμος είναι εξαιρετικά επιβαρυμένος από ακραία καιρικά φαινόμενα, που έχει πληγεί από τις γνωστές θεομηνίες (Φωτιά και πλημμύρες στη Νέα Πέραμο και στην Κινέτα) εστίασε στο γεγονός ότι τώρα χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις με σοβαρά έργα αποκατάστασης ιδιαίτερα στην Κινέτα ώστε να καθαριστούν τα ρέματα, να απομακρυνθούν τα διάφορα φερτά υλικά, που έχουν συγκεντρωθεί σε κοινόχρηστους χώρους και να γίνουν εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου, που έχει υποστεί σοβαρές ζημίες λόγω των πλημμυρών και να επισκευαστεί η μισοκατεστραμμένη γέφυρα στο ρέμα της Πίκας, που κόβει την ΠΕΟΑΚ στα δύο, ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη χρηματοδότησης για την Κατασκευή Κολυμβητηρίου στα Μέγαρα.

Ο Περιφερειάρχης ο οποίος είναι γνώστης των προβλημάτων του Δήμου και κυρίως έχει προσωπική άποψη για τις τελευταίες καταστροφές από την πλημμύρα της Κινέτας άκουσε με πολύ ενδιαφέρον τα αιτήματα και διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι η Περιφέρεια θα ανταποκριθεί άμεσα.

Ο κ. Πατούλης τόνισε:

«Τα θέματα της Κινέτας είναι σε ύψιστη προτεραιότητα και ήδη έχουν δρομολογηθεί τα έργα, που πρέπει να γίνουν. Θα είμαστε Δήμαρχε, έμπρακτα στο πλευρό του Δήμου και θα εργαστούμε με γρήγορες διαδικασίες για την ταχεία αποκατάσταση των ζημιών και την περαιτέρω θωράκισή τους με συγκεκριμένο σχέδιο. Ήδη έχουν εγκριθεί πιστώσεις για έργα οδοποιίας και καθαρισμού των ρεμάτων. Θα είμαστε στο πλευρό σας με στόχο να διορθώσουμε παθογένειες, να θωρακίσουμε καλύτερα την περιοχή της Κινέτας και να επαναφέρουμε την κανονικότητα, όσο για το Κολυμβητήριο, η Περιφέρεια θα συμβάλει όσο της επιτρέπει ο προϋπολογισμός της με στόχο να καλυφθεί η συγκεκριμένη ανάγκη.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button