Ι. Μαρινάκης: «Δήμαρχος μειοψηφίας με τραγική συμπεριφορά»

Δελτίο Τύπου του συνδυασμού Μέγαρα – Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα σχετικά με το Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα για το θέμα του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

Δείτε το Δελτίο Τύπου:

Για ακόμα μια φορά η νεοεκλεγείσα διοίκηση μειοψηφίας έδειξε το πραγματικό πρόσωπο της δια του Δημάρχου κ. Σταμούλη.

Ο κ. Σταμούλης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης Σεπτεμβρίου 2019 ξεπέρασε κάθε όριο αγενούς συμπεριφοράς απέναντι στο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γ. Κουμπέτσο, όταν ο τελευταίος τοποθετήθηκε στο μείζον θέμα της στατικής επάρκειας του 4ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων και με έγγραφα και στοιχεία απέδειξε ότι η διοίκηση του Δήμου και ο κ. Σταμούλης προσωπικά γνώριζαν από το Φεβρουάριο του 2019 ότι το κτήριο του 4ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων ήταν ακατάλληλο για τη φιλοξενία των μαθητών και των διδασκάλων και έπρεπε να είχε διακόψει τη λειτουργία του από τότε.

Όμως επειδή το πολιτικό κόστος θα ήταν πολύ μεγάλο η διοίκηση του Δήμου απέκρυψε την τεχνική έκθεση του εντεταλμένου τεχνικού γραφείου, τόσο από τη Διευθύντρια του σχολείου, όσο και από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι δημόσια δήλωσαν άγνοια για την ύπαρξη της έκθεσης αυτής σε αντίστοιχη ερώτηση.

Επειδή τα γεγονότα είναι πέρα για πέρα αληθή και δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση, παρά την αγωνιώδη προσπάθεια του Αντιδημάρχου κ. Κορώση να συγκαλύψει την κατάσταση, ο κ. Δήμαρχος έχασε την ψυχραιμία του και κάθε μέτρο ευπρέπειας και προέβη σε μια άνευ προηγουμένου φραστική επίθεση κατά του κ. Κουμπέτσου, χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου και ύβρεις.

Ο κ. Σταμούλης είναι καλό να ενθυμείται ότι δεν είναι Δήμαρχος πλειοψηφίας αλλά Δήμαρχος μειοψηφίας και ότι συμπεριφορές αυτού του τύπου που μας αναγάγουν σε άλλες εποχές, δεν περνάνε πλέον.

Θα ήταν φρόνιμο επομένως να απαντήσει με τεκμηριωμένο τρόπο στην τοποθέτηση του κ. Κουμπέτσου και όχι να εξαπολύει ύβρεις για να καλύψει την αμηχανία του και την ένδεια επιχειρημάτων.

Καλό θα ήταν επίσης να απαντήσει στο ερώτημα γιατί ενώ κόπτεται για την ομαλή και εύρυθμη κατανομή των μαθητών του 4ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων, δέχτηκε την καταστρατήγηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο από τη Διευθύντρια του σχολείου, όσο και από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής.

Θα πρέπει επίσης να απαντήσει στο ερώτημα γιατί δεν κάλυψε ο Δήμος δια της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων τα έξοδα μεταφοράς, εγκατάστασης και λειτουργίας των προκατασκευασμένων αιθουσών στο 5ο δημοτικό σχολείο Μεγάρων και τα επωμίστηκε η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, όταν είναι γνωστό ότι εκ του νόμου δεν μπορεί να καλύψει άλλα έξοδα για τα σχολεία παρά μόνο τα λειτουργικά.

Το ποσό που δαπανήθηκε από την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή έχει ξεπεράσει τις 18.000 ευρώ μέχρι σήμερα και τα χρήματα αυτά θα λείψουν από τα δημοτικά σχολεία του Δήμου, τα οποία τα χρειάζονται για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι ανελαστικές.

Αντί λοιπόν να κραυγάζει ο κ. Σταμούλης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, να απαντήσει σ΄αυτά τα καίρια ερωτήματα που έχουν ουσία.

Ο κ. Σταμούλης θα καταλάβει πολύ γρήγορα ότι δεν διοικεί πλέον μόνος του το Δήμο γιατί είναι διοίκηση μειοψηφίας και όσο κι αν κάποιοι της Αντιπολίτευσης του «κλείνουν το ματάκι», αποτελούν σαθρό στήριγμα και σύντομα θα καταρρεύσουν μπροστά στη δύναμη της αλήθειας που υπηρετούμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσα χρόνια στο Δήμο μας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button