Μαζί με Όραμα: Μία ακόμη χαμένη ευκαιρία για λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων

Διοίκηση δεν παίρνει χρηματοδότηση λόγω γραφειοκρατίας!

Ένα δείγμα του πώς αντιμετωπίζει η σημερινή διοίκηση του δήμου ένα μείζον πρόβλημα –που είναι άξιο απορίας γιατί προσπαθεί συνεχώς να υποβαθμίσει– πήραν οι πολίτες μέσα από τα λεγόμενα του δημάρχου κ. Σταμούλη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 15ης Ιανουαρίου 2019.
Από δημοσιεύματα πληροφορηθήκαμε ότι δημοσιεύτηκε σχετικό ΦΕΚ (Αριθμ. 2745/177501 – ΦΕΚ Τεύχος Β 5821/24.12.2018) βάσει του οποίου 107 δήμοι της χώρας χρηματοδοτούνται με το συνολικό ποσό των 600.000 ευρώ για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους.
Δυστυχώς ο δικός μας δήμος δεν συμπεριλαμβάνεται μέσα σε αυτούς και το γιατί το μάθαμε δια στόματος του κ. Σταμουλη. Η απάντηση λοιπόν που δόθηκε στον επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Κλεάνθη Βαρελά όταν έθεσε το θέμα στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Ιανουαρίου 2019 ήταν ότι το ποσοστό της επιχορήγησης είναι μικρό και η γραφειοκρατία μεγάλη…
Για όσους παρακολουθούν τα δημοτικά πράγματα από πολύ κοντά καταλαβαίνουν ότι αυτή η απάντηση έρχεται σε πλήρη «αρμονία» με τη διάθεση της κουρασμένης δημοτικής διοίκησης αλλά και με την πολιτική ατολμία να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις που μπορούν να λύσουν αποτελεσματικά τα μείζονα και μακροχρόνια προβλήματα.
Το φιλοζωικό κίνημα απαιτεί λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων εδώ και τώρα, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και ακόμα παραπέρα. Αν ένας πολιτικός σαν τον κ. Σταμούλη δεν μπορεί να λάβει αυτό το ηχηρό μήνυμα, που σίγουρα του έχει παραδοθεί αλλά το αγνοεί επιδεικτικά, τότε είναι βέβαιο ότι έχει αγνοήσει και άλλα παρόμοια μηνύματα στο παρελθόν.
Απόδειξη αυτού η κατάντια των πόλεων που έχουν αφεθεί στην τύχη τους εκτός από το έργο «λάμπα-λακκούβα-σκουπίδι» που επιδεικνύει καθημερινά ως κατόρθωμα και είναι εμφανές ότι και εκεί έχει αποτύχει.
Τέλος, να αναφέρουμε στον κ. Δήμαρχο ότι οι αναφορές του επικεφαλής του συνδυασμού μας στο πρόβλημα των αδέσποτων δεν κρύβει μικροπολιτικά συμφέροντα και κυρίως δεν γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους. Πρόκειται για ένα κοινωνικό πρόβλημα του οποίου τις διαστάσεις δεν κατανόησε ποτέ και προφανώς δεν προλαβαίνει λόγω πολιτικού χρόνου να κατανοήσει.

Εκ του γραφείου τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button