Η επικίνδυνη άγνοια του Γρηγόρη Σταμούλη

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι ο λόγος και οι πρακτικές του κ. Σταμούλη δεν υποδηλώνουν μόνο την άγνοιά του για βασικά θέματα, αλλά πολύ περισσότερο καθίστανται επικίνδυνες για το μέλλον του τόπου.

Η προσπάθεια να κερδίσει ψήφους χρησιμοποιώντας τη συκοφαντία ως το μοναδικό όπλο, σπιλώνοντας συνειδήσεις, αποδεικνύει τον χαρακτήρα του και ότι είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει τις πιο απαράδεκτες μεθόδους για να καλύψει την απουσία προτάσεων και να μειώνει στο επίπεδο του κλεφτοπολέμου τη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών.

Η άγνοιά του για τα ζητήματα της διοίκησης αποδείχθηκαν περίτρανα από το γεγονός ότι δεν γνωρίζει τι σημαίνει έλλειμμα. Μέσα στο Δημοτικό παρουσίασε ψεύτικα έγγραφα και παραδέχθηκε ότι έκανε μπλόφα. Για να αντιδράσει στην κοινωνική κατακραυγή για την μπλόφα του, κατηγόρησε τον κ. Σακελλαρίου για υπεξαίρεση. Αντί να ανατρέξει στους ισολογισμούς του οργανισμού που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει έλλειμμα, επιμένει στη συκοφαντία σπιλώνει ευυπόληπτους πολίτες και οικογένειες.

Κατηγόρησε τον Δήμαρχο, τους αιρετούς και πολίτες που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας στα διόδια της Πάχης, ότι «δικάστηκαν σε χρόνο ρεκόρ, σε μόλις δύο ημέρες». Δεν γνωρίζει ούτε το πως λειτουργεί η διαδικασία του αυτοφώρου. Στην προσπάθειά του να κατηγορήσει τον Δήμαρχο κατηγορεί και τον κ. Χοροζάνη και τους πολίτες για συμμετοχή σε κάποιο παραδικαστικό κύκλωμα (;;;) και επίσπευσαν τις διαδικασίες της δίκης. Ο κ. Σταμούλης θυσιάζει τη λογική, την αξιοπρέπεια και αδιαφορεί για τις συνέπειες των δημόσιων παρεμβάσεών του.

Στην πρώτη διαμαρτυρία που οργανώθηκε σε όλη την Αττική ενάντια στα διόδια, ο κ. Σταμούλης με δηλώσεις του, υποβάθμισε τις διαμαρτυρίες στα διόδια και πρότεινε τον αποκλεισμό του Υπουργείου, αγνοώντας ότι οι εταιρεία αντιλαμβάνεται την πίεση μόνο όταν χάνει έσοδα. Αντί να πάει ο ίδιος στο Υπουργείο και να πιέσει, δήλωσε ότι προσπάθησε να κλείσει ραντεβού με τον Γενικό Γραμματέα, αλλά τον αγνόησαν. Στη συνέχεια, ακόμη χειρότερα,  μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, την ώρα που όλη η κοινωνία βρισκόταν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, παραδέχθηκε συναλλαγή, δηλώνοντας ότι πήγε στην εταιρεία για να διαπραγματευτεί προσλήψεις παιδιών από την περιοχή στα νέα διόδια.

Την ίδια λογική ακολούθησε και στο θέμα των Ρομά Χαλανδρίου. Είναι ο μόνος άνθρωπος στα Μέγαρα και το Χαλάνδρι που επιμένει ότι θα έρθουν Ρομά στο Κανδήλι. Αλλοίωσε την πραγματικότητα, επιχειρηματολόγησε εναντίον του δήμου μας και θεώρησε δεδομένο ότι θα έρθουν Ρομά επειδή ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης  κ. Καλογερόπουλος ανέθεσε σε εταιρεία την κατασκευή οικίσκων στο Κανδήλι. Όταν με ενέργειες του δήμου η απόφαση αυτή ακυρώθηκε, όταν το ΣΥΠΟΘΑ αποφάσισε ότι δεν θα κατασκευαστεί τίποτα σε αυτή την περιοχή, ακόμη και όταν ο κ. Καλογερόπουλος παραιτήθηκε, ο κ. Σταμούλης επέμεινε ότι οι Ρομά θα έρθουν, αλλά αυτή τη φορά θα έρθουν στο δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας.  Σήμερα και η Αρχαιολογική Υπηρεσία με το αρ. πρωτ.ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/Γ΄  ΕΠΚΑ/91573/55466/4077/9-4-2014 έγγραφο της προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και κοινοποίηση στο Δήμαρχο Μεγαρέων κάνει γνωστό ότι «σε αυτοψία της υπηρεσίας εντοπίστηκαν αρχαιότητες σε μικρή απόσταση από το χώρο όπου προβλεπόταν να τοποθετηθούν οι οικίσκοι για τη μετεγκατάσταση των Ρομά..» και απαγορεύει οποιαδήποτε εκτέλεση εργασιών μέχρις ότου αποφανθεί γνωμοδοτικά το αρμόδιο Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Αυτές είναι οι πραγματικές  αποδείξεις που πιστοποιούν ότι  ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΡΟΜΑ. Αντίθετα ο κ. Σταμούλης για να καλύψει τόσο τη γύμνια των επιχειρημάτων, όσο και τη γύμνια των αναπτυξιακών προτάσεων για τον τόπο, συνεχίζει και επιχειρεί να διαμορφώνει αρνητική κοινή γνώμη  για το δήμο μας, ακόμη και με εμφανίσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, με ακροατήριο που ξεπερνά τα όρια του δήμου. Στόχος του κ. Σταμούλη είναι να έρθουν  οι Ρομά! Στόχος του είναι η καταστροφή του δήμου και αυτοσκοπός του, η κατάληψη της καρέκλας του Δημάρχου.

Την ίδια στάση επέδειξε στα μεγάλα έργα. Όποτε μίλησε για τα έργα το έκανε για να «αποκαλύψει» σκάνδαλα. Το έκανε με το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης των Μεγάρων, υποστήριξε ότι ο εργολάβος θα λάβει περισσότερα χρήματα και όταν βγήκαν οι αποδείξεις και η  αποστομωτική απάντηση του Διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, που καταρρίπτουν τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του, σώπασε!

Το ίδιο έκανε και με την αποχέτευση της Νέας Περάμου. Όταν είδε ότι δεν του βγαίνει το σενάριο που καλλιεργεί για εγκατάλειψη της πόλης, στελέχη του συνδυασμού του σήκωσαν τη σημαία ενάντια στο έργο επιχειρώντας να πείσουν ότι βλάπτει τα συμφέροντα της πόλης!!!

Δεν τον ενδιαφέρει το μέλλον της πόλης, η προστασία του περιβάλλοντος και η οικονομική ελάφρυνση των πολιτών, αλλά έψαχνε τρόπους να μειώσει την αξία και να βάλει εμπόδια στο έργο.

Κρίνεται τουλάχιστον περίεργο το γεγονός ότι λίγο πριν από τους αιφνίδιους ελέγχους του ΣΔΟΕ στο δήμο και την ΔΕΥΑΜ, μιλούσε με ανακοινώσεις για παρατυπίες σχετικά με το προσωπικό της ΔΕΥΑΜ και τη διαχείριση της λυματολάσπης, ενώ παράλληλα έκανε αιτήσεις για να του δοθούν έγγραφα και στοιχεία. Όταν ολοκληρώθηκε ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στη ΔΕΥΑΜ που επικεντρώθηκε στις συμβάσεις του προσωπικού και τη λυματολάσπη, όταν ο έλεγχος ήταν απόλυτα καθαρός, ο κ. Σταμούλης σταμάτησε να μιλάει για το θέμα.

Όταν του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.900 ευρώ γιατί δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τα προεκλογικά του έξοδα, επιχείρησε να εμφανίσει τον εαυτό του ως θύμα μιας …διεθνούς συνωμοσίας, επιχείρησε να βρει θέματα για να …επιβληθεί πρόστιμο και στο συνδυασμό του Δημάρχου, επιχείρησε να ρίξει λάσπη σε όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς. Έκανε δηλαδή το μόνο που γνωρίζει καλά.

Θα χρειαζόμασταν μια ολόκληρη εφημερίδα για να περιγράψουμε τις αντιφάσεις του κ. Σταμούλη. Θυμίζουμε μόνο ότι δήλωσε ότι θα καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το ΓΠΣ που και ο ίδιος ψήφισε. Δήλωσε ότι η διεθνής κρίση έχει τελειώσει! Κατηγορεί τη διοίκηση ότι δέχθηκε δώρο από την κυβέρνηση για την αποπληρωμή του χρέους στην ΕΥΔΑΠ και την ίδια ώρα στελέχη του υποστηρίζουν ότι η διοίκηση πήρε δάνειο για να αποπληρώσει τα χρέη προς την ΕΥΔΑΠ.

Στην απεγνωσμένη προσπάθειά του να εμφανίσει «ποσότητα» προτάσεων, στο «πρόγραμμά» του περιλαμβάνει και έργα που έχουν ήδη γίνει, όπως η λειτουργία και η ανακαίνιση των σφαγείων. Μοιράζει ψεύτικες υποσχέσεις όπως η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη στους νέους επιχειρηματίες. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι αντίστοιχη πρόταση της διοίκησης ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Μοιράζει ψεύτικες υποσχέσεις στους κτηνοτρόφους, ότι δήθεν θα πιστοποιήσει τη φέτα που παράγουν(!), πράγμα που αντίκειται στην ισχύουσα νομοθεσία

Ενώ τρεισήμισι χρόνια κατηγορούσε τον Δήμαρχο για σπατάλες, επειδή αξιοποίησε εξειδικευμένο προσωπικό για την διαχείριση σημαντικών ζητημάτων, όπως τα κονδύλια ΕΣΠΑ (ήδη στην περιοχή κατασκευάζονται έργα ύψους 70 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και έχουν ήδη εγκριθεί χρηματοδοτήσεις από τα νέα προγράμματα) παρουσιάζει την ίδρυση τριών γραφείων στο δήμο και λειτουργία ειδικών ομάδων εμπειρογνωμόνων για την ανάπτυξη. Η απεγνωσμένη, πρόχειρη προσπάθεια να εμφανίσει πρόγραμμα φτάνει το σημείο να καταθέτει και ακατανόητες προτάσεις όπως: «Δημιουργία ευκολότερης και ασφαλέστερης πρόσβασης σε αυτήν».

Εκτός από τις γενικόλογες, λαϊκίστικες υποσχέσεις, δηλώνει ότι στις υποδομές θα συμπεριλάβει και την: «Ανάπτυξη δικτύων κοινής ωφέλειας (τηλεπικοινωνίες, ηλεκτροδότηση, καθαριότητα κ.α.)». Ο κ. Σταμούλης στην ίδια πρόταση δηλώνει ότι θα βελτιώσει ή θα αντικαταστήσει τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και την καθαριότητα!!!

Η κενότητα και η επικινδυνότητα του κ. Σταμούλη, οι αντιφάσεις και η αδυναμία του να προτείνει κάτι συγκεκριμένο, το οποίο  δεν πραγματοποιείται ή έχει ήδη ολοκληρωθεί, είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματά του. Στο βωμό των ψήφων, θυσιάζει κάθε δημοκρατική διαδικασία και κάθε προσπάθεια λογικού και εμπεριστατωμένου Δημόσιου Διαλόγου.

Για τους λόγους αυτούς λέμε όχι στις ατέρμονες υποσχέσεις και τους επικίνδυνους πειραματισμούς,

Λέμε ΟΧΙ στους επικίνδυνους ακροβατισμούς που επιχειρούν κάποιοι στο βωμό της καρέκλας.

Λέμε ΝΑΙ στη σταθερότητα, την εμπειρία και την εμφανή πλέον προοπτική

Γι αυτό στηρίζουμε και ψηφίζουμε το συνδυασμό «ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»

Στηρίζουμε και ψηφίζουμε τον άξιο αναμορφωτή του τόπου, τον εγγυητή της σταθερότητας και της προόδου το Δήμαρχο όλων των δημοτών, τον

                                          ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button