Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις πλημμύρες

Η Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζει τη θλίψη της για τον άδικο χαμό των 20 συνανθρώπων μας από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας. Εκατοντάδες συμπολίτες μας είδαν μέσα σε λίγες ώρες να καταστρέφονται οι περιουσίες τους, οι κόποι μιας ζωής. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς, να σταθούμε δίπλα τους και να τους βοηθήσουμε να σταθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται στα πόδια τους.

Η οργή ξεχειλίζει στα βλέμματα όλων σχεδόν των συμπολιτών μας κι ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ ζητάει απάντηση, την ώρα που αντικρίζουμε τα κατεστραμμένα σπίτια και μαγαζιά, τον πόνο των αστέγων, που ίσως ποτέ πια δεν θα καταφέρουν να έχουν ένα σπίτι. Ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ ζητάει απάντηση όταν αντικρίζουμε τα φέρετρα των ανθρώπων που εκείνη τη μέρα στάθηκαν «άτυχοι» καθώς κοιμόντουσαν ή βρίσκονταν στη δουλειά τους….

Πάνω σ’ αυτό το «γιατί» στήθηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού, αφού ο πραγματικός ένοχος πρέπει να μείνει καλά κρυμμένος. Κι αυτό γιατί αφενός βρίσκεται «πολύ ψηλά» και αφετέρου –αν δεν κάνουμε κάτι- είναι σίγουρο πως θα ξανασκοτώσει… Μιλάνε λοιπόν για ασυνείδητους που έχτιζαν αυθαίρετα, για «πολιτικά παιχνίδια», για κλιματική αλλαγή και για ακραία καιρικά ή άλλα φαινόμενα…Μιλάνε για αδυναμία των τοπικών αρχών, για ευθύνες του Δασαρχείου, για πλιάτσικο των τσιγγάνων, ενώ εκτοξεύονται εκατέρωθεν μηνύσεις «κατά πάντων υπευθύνων»… Μόνο για το τι συμβαίνει πραγματικά δεν μιλάνε…Κι αυτό γιατί πρέπει να ξανασκοτώσουν….

Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ σε κάθε τους τοποθέτηση έδιναν και δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα αντιπλημμυρικά έργα και στην αντισεισμική θωράκιση, αφού αποτελούν βασικότατες ανάγκες όχι μόνο για την ποιότητα ζωής, αλλά και για την ίδια τη ζωή μας. Αυτήν την αυτονόητη μέριμνα δεν την είχε ποτέ ο λαός μας από τις κυβερνήσεις που έχουν τις τύχες μας στα χέρια τους. Γιατί πολύ απλά οι κυβερνήσεις υπηρετούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών, που ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΔΕΚΑΡΑ για τις ζωές μας προκειμένου να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Κι αν διαφωνεί κανείς πάνω σ’ αυτό αναφέροντας παραδείγματα «κοινωνικής ευαισθησίας», ας σκεφτεί τους χιλιάδες απολυμένους, τις συνθήκες σκλαβιάς μέσα στα εργοστάσια, την φτώχεια, τη διάλυση της Παιδείας και της Υγείας, το ξεσπίτωμα των οφειλετών, το κόψιμο ρεύματος και νερού…Κι αν δεν φτάνουν ούτε αυτά ας σκεφτούν τους πολέμους, τα χιλιάδες κομματιασμένα παιδιά, τους χιλιάδες πρόσφυγες, όλα θυσία στο βωμό του κέρδους και των μεταξύ τους ανταγωνισμών.

Έτσι, αντιπλημμυρικά έργα δε θα έχουμε ποτέ γιατί απλά, δεν τους συμφέρει να έχουμε! Δεν δίνουν το αναμενόμενο κέρδος, δεν είναι ανταποδοτικά! Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για γραφειοκρατία και «αναπόφευκτες καθυστερήσεις» την ίδια ώρα που με συνοπτικές διαδικασίες δίνουν πακτωλούς χρημάτων για δρόμους ή «αναπλάσεις». Βλέπετε, οι δρόμοι έχουν διόδια και οι αναπλάσεις φέρνουν επενδύσεις και χορούς εκατομμυρίων. Γι’ αυτό η διάνοιξη δρόμου νότια της Σχολής Πυροβολικού, ένα αίτημα δεκαετιών ώστε να κινούνται με ασφάλεια τα παιδιά μας στο σχολείο τους «κολλάει» σε 7 Υπουργεία. Την ίδια στιγμή όμως, μέσα σε μια νύχτα δίνονται εκατομμύρια Ευρώ από το κράτος στις εταιρείες των Εθνικών Οδών επειδή… δεν είχαν τα αναμενόμενα κέρδη! Και βέβαια να μην ξεχνάμε πως ο καλύτερος ψηφοφόρος είναι ο όμηρος, που τον κρατούν καλά δεμένο και δεν μπορεί να αντιδράσει. Μιλάμε για τον μεροκαματιάρη που έκανε ένα σπίτι στο οικοπεδάκι που κληρονόμησε και είναι εκτός σχεδίου…Το «ευαίσθητο» κράτος τού το νομιμοποίησε εκατό φορές, του έδωσε ρεύμα και νερό ( σε καλή τιμή χρημάτων και ψήφων) και τώρα τον κατηγορεί πως έπνιξε τα παιδιά του! Κατά το «Μαζί τα φάγαμε» έχουμε τώρα το «Μαζί τους πνίξαμε»…

Εμείς λέμε πως ο λαός έχει μια ευθύνη μόνο. Να κάνει την οργή και την απογοήτευσή του ΔΥΝΑΜΗ! Μια δύναμη που θα αποτινάξει όλα αυτά τα βαρίδια από πάνω του, που τόσα χρόνια τον κοροϊδεύουν και τον τυραννάνε. Δείχνουμε την πραγματική μας αλληλεγγύη απέναντι σ’ αυτούς που σήμερα δοκιμάζονται και δεν ξεχνάμε πως αύριο θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε από μας στη θέση του. Γιατί αλληλεγγύη σημαίνει να βοηθάς γνωρίζοντας πως έτσι βοηθάς κι εσένα κι όλη την κοινωνία να προχωρήσει μπροστά… Όλοι μαζί λοιπόν, ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

• Άμεσα μέτρα προστασίας για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όσων έχουν ανάγκη.
• Να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών, σε περιουσίες και μικρές επιχειρήσεις και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%).
• Μέριμνα για πρόσφυγες και μετανάστες που μένουνε σε “παραπήγματα” στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, της Μάνδρας και της Μαγούλας.
• Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
• Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες. Καμία διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.
• Αποκλειστικά δωρεάν και με ασφάλεια μεταφορά των μαθητών στα σχολεία. Ειδικά στην Νέα Πέραμο όπου οι μαθητές αναγκάζονται να περπατούν αυτόν τον δρόμο “καρμανιόλα” έξω από το στρατόπεδο Πυροβολικού.
• Άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button