Η διοίκηση δεν εκβιάζεται

Οι εκλογές πλησιάζουν και στο διάστημα που απομένει θα γραφτούν πολλά και θα ακουστούν ακόμη περισσότερα. Συνεπής με τον εαυτό μου, τα όσα σε προηγούμενο άρθρο μου δήλωσα περί ταπεινότητας και κυρίως συνεπής με τις αρχές του συνδυασμού του Δημάρχου κ. Ιωάννη Μαρινάκη, δεν επιθυμώ να μπω σε προσωπική αντιπαράθεση με κανέναν, όμως είμαι υποχρεωμένος να δώσω μία απάντηση στα όσα αναφέρθηκαν εναντίον μου από στέλεχος του συνδυασμού του κ. Σταμούλη.

Αν και ήταν δύσκολο για κάποιον να παρακολουθήσει τον ειρμό λόγου και σκέψης του συγκεκριμένου κυρίου, οφείλω να προχωρήσω στις ακόλουθες παρατήσεις:

·         Ο ίδιος κατηγορεί τη διοίκηση ότι: «Εσείς, μέσω του Δημάρχου για το μόνο που νοιαζόσασταν ήταν, να απορρίπτετε τις  προτάσεις, που σας εγίνοντο…» Ναι, η διοίκηση αρνήθηκε και θα συνεχίσει να αρνείται προτάσεις, όταν αυτές δεν λειτουργούν προς όφελος του δήμου και του κοινωνικού συνόλου.

·         Αν οι κατηγορίες για τη διοίκηση αφορούν τις περικοπές στα κονδύλια τη συρρίκνωση των υπηρεσιών των ΔΕΚΟ, τον περιορισμό των εφοριών, τις μνημονιακές πολιτικές, τους φόρους και τις περικοπές και την οικονομική κρίση, τότε ναι δηλώνουμε ένοχοι.

·         Εάν όμως η κριτική εντοπιστεί στο έργο της Διοίκησης για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, τις Κοινωνικές Δομές που διαμορφώθηκαν για την αντιμετώπιση της κρίσης, τα Κοινωνικά Ιατρεία, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τις διανομές τροφίμων κλπ. Τον αγώνα ενάντια στα διόδια και την καθαρή στάση χωρίς συζητήσεις με την εταιρεία «Ολυμπία Οδός» τότε τους ενόχους πρέπει να τους ψάξετε αλλού. Εάν κρινόμαστε για τις βάσεις που θέτουμε για την ανάπτυξη του δήμου, την ενίσχυση του τουρισμού και τη βελτίωση των υποδομών, τότε και πάλι θα πρέπει να ψάξετε αλλού για ενόχους.

·         Εάν υποστηρίζετε ότι ο δήμος πρέπει να εναντιώνεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, τότε δεν θα πρέπει να επικαλείστε το ΣτΕ, προκειμένου να δικαιωθούμε σε άλλες περιπτώσεις, εκτός κι αν η λογική σας είναι να αντιμετωπίζεται τα ζητήματα με δύο μέτρα και δύο σταθμά και ανάλογα με το τι βοηθάει στην προεκλογική σας εκστρατεία.

·         Είστε οι μόνοι που επιμένουν ότι οι Ρομά θα έρθουν στην περιοχή μας και είναι δικαίωμά σας, όμως δεν έχετε δικαίωμα να ταλαιπωρείτε την κοινή γνώμη με θέματα που έχουν ήδη λήξει.

·         Επειδή δεν είναι εύκολο για κάποιον να σας παρακολουθήσει, υποστηρίζετε ότι η αποπληρωμή του χρέους προς την ΕΥΔΑΠ έγινε με δάνειο; Εάν το υποστηρίζετε τότε σας προτείνω να συναντηθείτε με τον επικεφαλής του συνδυασμού σας για να καθορίσετε κοινή γραμμή.

·         Όσο για τις κατηγορίες για τη ΔΕΥΑΜ, σας θυμίζω ότι πολύ πρόσφατα ο ΣΔΟΕ προχώρησε σε εκτεταμένο έλεγχο, όλα ήταν καθαρά και νόμιμα και δεν έγινε καμία παρατήρηση. Μάλλον αυτό σας χάλασε τους προεκλογικούς σχεδιασμούς, αν τώρα έχετε στοιχεία μπορείτε να προχωρήσετε σε νέα καταγγελία και να τα παραδώσετε στο ΣΔΟΕ

Πραγματικά λυπάμαι που σπατάλησα το χώρο σας για ένα τέτοιο θέμα, όμως επειδή κάποιες φορές η μη απάντηση, μπορεί να εκληφθεί ως ένδειξη αδυναμίας ή ενοχής θεώρησα σκόπιμο να προχωρήσω στις παραπάνω διευκρινήσεις.

Με τιμή

Ελ. Κ. Παπαλευθέρης

Αντιδήμαρχος Μεγαρέων

Ιατρός Πνευμονολόγος

Παρόμοια άρθρα

Back to top button