Ι. Μαρινάκης: «Ρύπανση περιβάλλοντος και δημοσίου διαλόγου από τη Διοίκηση Σταμούλη»

Άλλο ένα ισχυρό χτύπημα στη διοίκηση του κ. Σταμούλη η πυρκαγιά τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Κυριακής στην Κινέττα.

Σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, στην καρδιά του τουρισμού του δήμου μας, πήρε φωτιά η χωματερή που έχει στηθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό με την ανοχή της διοίκησης του δήμου.

Το ερώτημα είναι σαφές.

Πως επιτρέπει μια διοίκηση 4 ετών να διατηρείται μια δραματική κατάσταση ρύπανσης του περιβάλλοντος στο κέντρο του τουρισμού του δήμου μας;

Ο κ. Σταμούλης ήταν αυτός που κατηγορούσε τη διοίκηση μας για τις φωτιές στη χωματερή του δήμου στα Καμπία.

Σήμερα η χωματερή στα Καμπία έχει αποκατασταθεί πλήρως με αποκλειστικά δικές μας ενέργειες σε ότι έχει να κάνει με το δήμο και με ενέργειες της Περιφέρειας .

Η διοίκηση μας εκπόνησε προμελέτη αποκατάστασης της χωματερής και την κατέθεσε στην Περιφέρεια το 2011.

Στη συνέχεια αναθέσαμε στο Πολυτεχνείο Αθηνών και συγκεκριμένα στο τμήμα Υδροοικονομίας και Υδάτινων Πόρων, να εκπονήσει μελέτη επικινδυνότητας του ΧΑΔΑ Μεγάρων.

Τη μελέτη αυτή την παραδώσαμε στην Περιφέρεια με σκοπό την καλύτερη αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, κάτι που τελικά επιτεύχθηκε.

Ενώ λοιπόν σήμερα έχουμε αυτά τα αποτελέσματα των ενεργειών της διοίκησης μας, αντίθετα σήμερα μετά 4 χρόνια διοίκησης Σταμούλη, η Πυροσβεστική επιχειρεί κατάσβεση φωτιάς σε χωματερές στο λόφο του Στίκα, στο Πυργάρι και πολύ πρόσφατα, 2 φορές σε μια εβδομάδα σε χωματερή που έχει στηθεί στο κέντρο της Κινέττας, δίπλα σε πολύ γνωστό ξενοδοχείο.

Είναι εικόνα αυτή για τον τόπο μας και μάλιστα στην έναρξη της τουριστικής σαιζόν; Και βέβαια δεν είναι.

Ποιος ευθύνεται; Αποκλειστικά η σημερινή δημοτική αρχή, η οποία έχει εκτεθεί επανειλημμένα, όταν η ίδια επιχειρεί απόθεση σκουπιδιών και ογκωδών αντικειμένων ανεξέλεγκτα και κατ΄εξακολούθηση, στο ρέμα της Κοκκινογής, στο ρέμα Πάνου, στο Λατομείο Μουστάκα, στον κόμβο της Νέας Περάμου, στο Βιολογικό Καθαρισμό, στους Κουρμουλούς, στο λόφο του Στίκα, σε ιδιόκτητο χωράφι αιρετού της διοίκησης στο Πυργάρι, στο εργοτάξιο του δήμου στο Μελί, στην Κινέττα και σε πολλές ακόμα απόκρυφες τοποθεσίες.

Πρέπει επιτέλους να υπάρξει παρέμβαση των αρμόδιων οργάνων σε επίπεδο Περιφέρειας, Υπουργείου Περιβάλλοντος, δια του Σώματος Ειδικών Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και φυσικά της Δικαιοσύνης δια του αρμόδιου Εισαγγελέα Περιβάλλοντος.

Ειδικά η Αντιπεριφέρεια δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασιλείου πρέπει να πάψει να καλύπτει τη διοίκηση του κ. Σταμούλη.

Πρέπει να σταματήσει να ενημερώνει τηλεφωνικά τη διοίκηση για τις καταγγελίες που γίνονται και να εφαρμόσει το νόμο.

Ο ίδιος ο κ. Βασιλείου φέρει εξίσου μεγάλη ευθύνη για τη ρύπανση που έχει προκληθεί στο δήμο μας αυτά τα 4 χρόνια της διοίκησης του κ. Σταμούλη, αφού με τα φορτηγά που έχει παραχωρήσει στο δήμο, έχουν εκτελεστεί οι παράνομες εναποθέσεις των σκουπιδιών και των ογκωδών αντικειμένων.

Βέβαια δεν τον σώζει καμία απόφαση δημοτικού συμβουλίου περί παραχώρησης των μηχανημάτων στο δήμο μας και καμίας ευθύνης της Περιφέρειας για τη χρήση τους από το δήμο.

Αν ήθελε να συμβάλλει στην διακοπή των ενεργειών της διοίκησης, θα μπορούσε απλούστατα να ζητήσει, από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση των καταγγελιών περί ρύπανσης, την επιστροφή των μηχανημάτων στην Περιφέρεια.

Μέχρι σήμερα ενώ το γνωρίζει δεν το έχει πράξει.

Άρα είναι συμμέτοχος και συνένοχος στην τέλεση της περιβαλλοντικής ρύπανσης που συντελείται στον τόπο μας.

Επί 4 χρόνια η διοίκηση του κ. Σταμούλη επιχειρούσε να παραπλανήσει τους δημότες ρυπαίνοντας το δημόσιο διάλογο με λάσπη και συκοφαντίες, ώστε να καλύπτει την ανυπαρξία της.

Με τη συμπλήρωση μιας τετραετίας από τις δημοτικές εκλογές του 2014 έρχεται ακόμα μια φωτιά σε παράνομη χωματερή στην καρδιά του τουρισμού του δήμου μας να την απογυμνώσει και να δείξει το απόλυτο μηδενικό του ρυπαρού λόγου και των πεπραγμένων της.

Το μόνο που έπραξε με ευλάβεια και βγήκε πρωταθλήτρια ήταν τα πανηγυράκια και οι ψεύτικες υποσχέσεις στους δημότες.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button