Πυρκαγιά στον Σχίνο: Εκκένωση οικισμών και δύο Ιερών Μονών

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Κορινθίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις [20/05/2021 – 07:00] ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και στο στο σημείο επιχειρούν 182 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων, 62 οχήματα,το ΜΕΤΠΕ, 8 Α/Φ, 9 PZL,1 CHINOOK & 2 E/Π για συντονισμό από αέρος. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ & εθελοντές πυροσβέστες. Τις δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός ΠΣ.

Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι μέτριας έντασης, αλλά με ισχυρές ριπές, ενώ το μέτωπο της φωτιάς έχει νοτιοανατολική εξέλιξη, πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική. «Έχει αρκετό αέρα, 5-6 μποφόρ» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο δήμαρχος Λουτρακίου.

Στις 04:00 συνεδρίασε εκτάκτως το Σ.Τ.Ο. του Δήμου Μεγαρέων, στην περιοχή Αιγειρούσαι και κατόπιν εισηγήσεως του Υποστράτηγου της Πυροσβεστικής δώθηκε εντολή από το Δήμαρχο για εκκένωση των περιοχών Αιγειρούσαι, Μάζι, Σπάρτα και των Ιερών μονών Αγίου Ιωάννη Μακρινού και Αγίας Παρασκευής Μαζίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από σημείο που υπάρχουν ελαιόδεντρα, με τη φωτιά να παίρνει διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων οι οποίοι τα ξημερώματα έφταναν και τα 7 μποφόρ.

Νωρίτερα τα ξημερώματα, υπήρξαν πληροφορίες για φθορές σε τουλάχιστον τρεις κατοικίες όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης έκανε δηλώσεις για την πυρκαγιά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button