Κώστας Δέδες: Το ξεδιάντροπο τοπικό πολιτικό σύστημα

Είχα αποφασίσει να μην γράψω τίποτα τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές, αφού τώρα άρχισαν να γράφουν όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι για την σωτηρία μας και δεν θα ήθελα να τους αποσπάσω πολύτιμο για αυτούς χώρο, γι` αυτό και θα είμαι σύντομος σε αυτό το άρθρο. Όμως επειδή ή έχω πάθει De Ja Vou, ή οι υποψήφιοι Δήμαρχοι δεν θέλουν με τίποτα να προσαρμοστούν στο 2019, έχω την εντύπωση ότι πεισματικά μένουν στην δεκαετία του 2000. Δηλαδή εξακολουθούν να είναι φανατικοί επισκέπτες, σε μνημόσυνα – γάμους και κηδείες, εξακολουθούν να διοργανώνουν πανηγυρικές παρουσιάσεις των προγραμμάτων τους σε οργανωμένες και πολυέξοδες φιέστες, εξακολουθούν να παρουσιάζουν τους υποψήφιους δημοτικούς τους σύμβουλους, σε παραστάσεις τύπου πασαρέλας και το χειρότερο είναι ότι εξακολουθούν να θεωρούν τους συμπολίτες σαν πρόβατα όπου θα εντυπωσιαστούν από τους φανφαρονισμούς των προγραμμάτων τους και σαν ζώα θα τους ψηφίσουν.
Όλα αυτά βέβαια δίχως ντροπή και φιλότιμο.
Ο υπάρχων «Συριζαίος» Δήμαρχος από την άλλη και αυτός ακολουθεί τον ίδιο δρόμο, δηλαδή την διαφήμιση στις μακέτες των έργων του και τις ασφαλτοστρώσεις της τελευταίας στιγμής, εκμεταλλευόμενος τα 1.85 εκατομμύρια της προδοσίας της Μεγαρικής γης, λες και ο κόσμος τρώει κουτόχορτο και δεν καταλαβαίνει τι του γίνετε.
Όλα αυτά βέβαια δίχως ντροπή και φιλότιμο.
Από όλο αυτό το σκηνικό, ανύπαρκτη βέβαια είναι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Γιατί αν υπήρχε πολιτική θα έπρεπε να πάρουν σαφή θέση στα πάρα κάτω, που μετά τις εκλογές θα τα βρούμε μπροστά μας και η εφαρμογή τους θα γίνει η αρχή του τέλους 3.500 χρόνων ιστορίας των Μεγάρων.

  1. Ποια είναι η θέση τους για την ΠΑΡΆΔΟΣΗ του ταμείου του δήμου, με βάση την υπουργική απόφαση οικ.2/6748/ΔΛΓΚ/21.01.2019ΥΑ (ΦΕΚ Β΄104/24.01.19), μετατρέποντας έτσι τον Δήμο από όργανο άσκησης εξουσίας σε διαχειριστικό όργανο;;.
  2. Ποια είναι η θέση τους για την εκχώρηση στο υπερταμείο δημόσιας περιουσίας με κοινωφελή χαρακτήρα αλλά και μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, (βλέπε κρήνη του Θεαγένους), ως «εγγύηση» της εκπλήρωσης των χρηματοπιστωτικών υποχρεώσεων του κράτους προς τους δανειστές;.
  3. Ποια είναι η θέση τους για την συμμετοχή τους σε εξωθεσμικούς φορείς που προάγουν τα συμφέροντα ξένης δύναμης σε βάρος των ελληνικών Ο.Τ.Α., όπως είναι η περιβόητη Ελληνογερμανική Συνέλευση;.

Δεν είναι ντροπή λοιπόν για έναν «πολιτικό» να θέλει να γίνει Δήμαρχος, δίχως να παίρνει σαφέστατη θέση σε αυτά τουλάχιστον τα ζωτικότατα θέματα που θα συνεισφέρουν στην διάλυση του τόπου μας;;.
Δεν είναι ξεφτίλα να μην γνωρίζουν και να μην θέλουν να δουν τον μετεκλογικό αρμαγεδδώνα στην πόλης μας;;.
Δεν είναι αίσχος να σφυρίζουν αδιαφορία μπροστά στα πραγματικά προβλήματα της καταστροφής από την λεηλασία του τόπου μας και να τηρούν σιγή ιχθύος μπροστά στις πραγματικές στις λύσεις, τηρώντας κατά γραμμα τους άγραφους νόμους της «κομματικής πειθαρχίας» της παραπλάνησης του Ελληνικού λαού, που τους επιβάλουν να εφαρμόζουν τα κόμματά τους, δεξιά και αριστερά;;.
Ο επόμενος Δήμαρχος που θα υπογράψει όλα αυτά θα είναι ο «Δήμαρχος της Προδοσίας του Μεγαρικού λαού» και όταν απελευθερωθεί η πατρίδα μας θα κληθεί να δώσει λόγο κατά τα πρότυπα του Τσολάκογλου.

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ.
Κώστας Αν. Δέδες

Παρόμοια άρθρα

Back to top button